Samsung Galaxy S4 doet plons? Tijd voor rijst!

Op dagen als vandaag is water eigenlijk de enige manier om de tropische temperaturen uit te houden. Je kunt erin duiken, er naast gaan liggen, en/of je voeten erin laten bungelen. En zo belanden er dus heel wat smartphones – en Galaxy S4’s – met een plons in het water. Handig dus om te weten wat je dan het beste kunt doen.

samsung-galaxy-s4-water-schade-2

Natuurlijk landen er niet alleen stapels telefoons in zwembaden en plassen. Ook de WC en de wasmachine zijn populaire plaatsen voor een smartphonedoop. De onderstaande tips zijn dus ook handig bij minder warm weer.

Dus: wat te doen, of juist niet, als jouw Samsung Galaxy S4 – of een ander toestel – onverhoopt kopje onder is gegaan?

 • Als ‘ie nog aan is: zet ‘m uit (haal direct de batterij eruit)! Of als ‘ie al uit is: zet ‘m NIET aan!
 • Probeer ‘m ook vooral NIET leeg te schudden. Er is dan een kans dat het water ergens belandt waar het nog niet was doorgedrongen.
 • Droog de buitenkant af, en haal ‘m uit elkaar: batterijklep eraf, batterij eruit, SIM kaart eruit, SD kaart eruit.
 • Eventueel kun je proberen met een stofzuiger (indien voorhanden) er nog water uit te zuigen,
 • De mooiste en belangrijkste truc komt nu: vul een plastic zak of bak met ongekookte rijst en begraaf daar jouw toestel in. Laat ‘m daar 12 of liever 24 uur in zitten. Met een beetje geluk – niet eens zoveel – zal je toestel het hierna weer als vanouds doen!

Overigens is het goed om te weten dat de Galaxy S4 van zichzelf eigenlijk verrassend waterbestendig is. Dat bleek al uit eerdere tests zoals DEZE of DEZE (waar de truc met rijst ook voorbij komt).

(via)

 

Reacties

 1. Die truc met rijst, ik kom hem zo vaak tegen en over het algemeen heeft het echt geen zin om het te proberen. Normaal gesproken neemt rijst pas goed vocht op bij een temperatuur van 70 graden Celsius. Mocht je het toch willen proberen gebruik dan in elk geval ongekookte rijst, gekookte rijst neemt helemaal geen vocht op. Maar ook in een bak (of zak) met ongekookte rijst is er geen garantie op succes. Wat wel werkt is gewoon je telefoon zo ver mogelijk uit elkaar halen en even in de oven gooien, een uurtje is in principe genoeg. Eis is wel dat je je oven kan instellen op een temperatuur rond de 50 graden Celsius. Dus mocht je enkel beschikken over een combi magnetron raad ik je ten zeerste aan je telefoon er niet in te stoppen.

  Succes!

 2. Neem gewoon een s4 Active ben je altijd safe.

 3. Rijst is alleen bedoelt om Aziaten te lokken zodra ze je telefoon vinden zullen ze die ook meteen voor je repareren.

 4. bedankt voor de tip hoor

 5. ik heb hem ook in de wc laten vallen en ik probeerde em aan te krijgen en had er mee geschud niet heel hard ofzo, maar wel beetje is dat erg dan. Ik heb hem nu in een bak met een apart soort rijst liggen(zilvervliesrijst) is dat geen fout en is het handig dat ik hem in de zon laat liggen zo dan?

 6. ohja en moet ik er gemalen koffie bij in doe (bij de rijst)

Laat wat van je horen

*