Tip: Slim melden op je Samsung Galaxy S4

Misschien herken je het: je bent even bezig geweest, en je telefoon – je Samsung Galaxy S4 in dit geval – lag ergens met het geluid uit. Het is voor sommige mensen bijna een reflex om na een tijdje hun telefoon op te pakken, aan te zetten en te ontgrendelen om te kijken wie er allemaal gebeld, gemaild, en/of geSMSt hebben. En ondanks dat dit niet erg veel werk is kán het sneller: de functie Slim melden zorgt ervoor dat jouw Galaxy S4 even trilt zodra je hem oppakt als je iets gemist hebt.

samsung-galaxy-s4-slim-melden-1

 

Je kunt Slim melden inschakelen door de Menu toets aan te raken, en Instellingen te kiezen. Vervolgens tik je bij de tab Mijn apparaat (1) op Bewegingen en gebaren (2). Tik vervolgens op het kopje Beweging (3), en zet indien nodig eerst de mogelijkheid om bewegingen te gebruiken aan met de schakelaar (4).

samsung-galaxy-s4-slim-melden-2

 

Nu hoef je alleen nog maar Slim melden zelf aan te zetten (5). Om alvast te checken hoe het werkt, kun je ook nog op het kopje Slim melden zelf tikken, om een animatie te zien van hoe het werkt. Als je ook nog op Probeer het tikt (7)…. kun je het uitproberen.

Uiteraard zijn er allerlei manieren om er snel achter te komen of je iets hebt gemist terwijl je met iets anders bezig was – Snelle weergave is zo’n andere methode, maar ook het LED lampje aan de voorkant is natuurlijk een handige indicator. Tóch wen je snel aan het idee dat je niet eens meer naar jouw Galaxy S4 hoeft te kijken: pak ‘m op en je voelt vanzelf of je verdere actie moet ondernemen.

Reacties

 1. Met mn smart-cover zie ik het LED lampje niet en werkt de snelle weergave niet, dus bij mij is het of even de vergrendelknop induwen en op het scherm kijken, of even de cover openklappen..
  Dan is zoiets als dit wel leuk.
  Alleen wel jammer dat wanneer ik de trilling voel had ik in die tijd al 2 keer de cover open en dicht kunnen klappen..
  Maar toch, het is een leuke functie.

 2. Rogier zegt:

  Zou leuk zijn wanneer ook andere apps (whatsapp, fb Messenger, Skype, enz) “slim melden” zouden kunnen aanspreken…

 3. Yorick zegt:

  Hee! Heb je misschien ook een tip om muziek vanuit Itunes op je s4 te krijgen? Ik gebruik nu easy phone sync, maar op de een of andere manier worden nooit alle nummers overgezet 🙁

 4. e-mail instellen op de de S4? Ik vul mijn email adres in + ww, En dan volg ik alle stappen en zodra ik volgende in-tik, krijg ik: kan geen verbinding maken met e-mailserver om uw accountgegevens te verifieren. Geen reactie van server.
  Wie kan mij helpen/adviseren?

 5. Hallo. Mijn led lampje brandt niet. Ik heb het bij whatsapp instellingen ingesteld, maar xtoch lukt het niet. Kan iemand mij helpen?

 6. jolanda audenaerd zegt:

  Op mijn Samsung s4 heb ik retune geinstaleerd. Alle bestanden van I-tunes staan erop. Er is een problem met het geluid. Mijn geluid op de mobile doet het niet, maar ik kan wel het geluid van mijn laptop inschakelen met mijn mobile. Hoe kan ik dit herstellen?

Laat wat van je horen

*