Onder de loep: de S View Cover voor de Samsung Galaxy S4

Hoeveel er ook geschreven wordt over het design van smartphones, de meeste mensen stoppen hun gloednieuwe toestel toch vrij snel na aankoop in een beschermende hoes. Naast de voorspelbare flipcover, brengt Samsung voor de Galaxy S4 binnenkort ook de zogeheten S View Cover op de markt – een flipcover met een raampje.

s-view-cover-galaxy-s4

 

Natuurlijk heeft Samsung de S View Cover niet gewoon gemaakt door een stukje uit de flipcover te stansen. Maar laten we bij het begin beginnen. De S View Cover vervangt de achterklep van de Galaxy S4, en voegt een beschermd ‘deksel’ toe aan de voorkant van het toestel. Net als een flipcover inderdaad. De binnenzijde is bedekt met een zachte laag die het scherm behoedt voor krassen. Tevens is er een uitsparing gemaakt voor de Home knop, zodat je deze minder snel per ongeluk indrukt. De cover weegt 31 gram, en maakt je Galaxy S4 dus iets – maar niet veel – zwaarder.

samsung-galaxy-s4-s-view-cover-scherm

De aangepaste schermweergave bij gebruik van de S View Cover (afb.: GSMArena)

Tot zover geen verrassingen. Wat wel nieuw is, is het venster, waardoor je de belangrijkste informatie – tijd, gemiste berichten en oproepen, muziek – kunt aflezen zonder de cover open te klappen. Je kunt zelfs een oproep aannemen of afwijzen door het venster, dankzij het gevoelige scherm van de Galaxy S4. Om dit alles mogelijk te maken, zorgt het toestel ervoor dat de layout van het vergrendelscherm aangepast wordt bij het gebruik van de S View Cover. De benodigde informatie of bedieningselementen worden automatisch weergegeven op het zichtbare deel van het beeldscherm.

Al met al lijkt de S View Cover een interessante variant op de normale flipcover. Zodra ik hier een toestel en een exemplaar van deze cover heb, lees je hier op SamsungGalaxyS4.nl natuurlijk een uitgebreidere review.

Op dit moment is de S View Cover al te bestellen bij Bol.com voor € 32,99 (HIER), en waarschijnlijk vanaf volgende week ook via onze eigen Galaxy S4 accessoire pagina.

Reacties

 1. Roelof zegt:

  Komt die flipcover er ook met de mogelijk om draadloos op te laden?

 2. Jelle zegt:

  Ik vind 33 euro voor zo’n hoesje wel wat overdreven. Ik heb op een chinese webwinkel alvast 5 verschillende hoesjes besteld (waaronder 2 flipcovers) voor in totaal 4 euro…

 3. Colletje zegt:

  Heb je misschien voor mij die Chinese webwinkel voor mij Jelle :-)?

 4. Roelof zegt:

  Dat zou namelijk wel zo handig zijn.. Anders voor mij geen flipcover maar wel de chargingcover dan maar een insteekhoesje

 5. Jelle zegt:

  Sunsky-online.com. Iets van 10 cent verzendkosten en volgensmij kun je zelfs met ideal betalen 🙂

 6. Willy Wonka zegt:

  Ik gebruik altijd TPU cases.. Phones laat ik regelmatig stuiteren maar die dingen absorberen groot deel vd schok. Vraag me af als je hem met flipcover laat vallen het cover op het scherm plakt en het scherm dan ook tegen krassen beschermt.

 7. Ayodele zegt:

  Laat je ons weer zo snel mogelijk weten wanneer je weet of deze cover (op de een of andere manier) met die wireless charging cover werkt? Ik heb de S4 al besteld en deze cover komt er sowieso op, nu nog even kijken of ik dat wireless charging setje er bij haal.

 8. Ronald zegt:

  Wekt bij de cover ook de NFC ??

 9. Ronald zegt:

  Ik bedoel: werkt de cover ook met NFC ??

 10. martijn zegt:

  Weet 1 van jullie of de s3 een stuk goedkoper gaat worden nadat de s4 uit komt?

  • Marvin zegt:

   De Galaxy S3 is nu al een stuk goedkoper dan de S4… de prijs blijft gewoon langzaam dalen, zoals dat in de loop van de tijd toch al gebeurt.

 11. Hallo, mijn s view cover werkt niet wat moet ik aanpassen bij instellingen om hemtee kunnen gebruiken?

  • Hoi Eelco

   Ik heb vandaag ook een s-view cover binnen gekregen
   en ook deze werkt niet bij de Samsung S4 Mini

   Ik heb het zelfde probleem als jij dat het scherm niet reageert
   Ik hoop dat er iets met de instellingen veranderd moet worden
   Ik hoor het graag van de meer ervaren mensen hier

   GR Robert

 12. Karin zegt:

  Is er ook een mogelijkheid om de tijd in het venster te laten staan. Hij gaat na ca. 5 seconden uit. Dus zo zie ik nog niet of in een berichtje heb.

  • Diana zegt:

   Dát vraag ik me ook af….als het scherm zwart wordt , gaat hij ook niet oplichten als ik hoor dat er een app/bericht binnen komt…
   welke instellingen moet ik dan veranderen?

 13. Tessa zegt:

  Hoi. Weet iemand al hoe het kan dat het schermpje na 5 seconden weer uitvalt? Moet ik bij instellingen iets wijzigen? Ik heb een note 3.

Laat wat van je horen

*