‘Regiolock’ in nieuwe Samsung Galaxy S4’s: hoe zit dat nu precies?

Er is her en der wat verwarring ontstaan over een nieuwe regiolock – in feite een soort regiogebonden simlock – die in nieuwe exemplaren van de Samsung Galaxy S4 zou (komen te) zitten. Deze geldt echter alleen voor het activeren van een nieuw toestel. Daarna kun je er iedere simkaart in stoppen, ook eentje van buiten de regio.

20130926_204023

Het nieuws over Samsung’s regiolock kwam naar buiten door een sticker die op de verpakking van de nieuwe Galaxy Note 3 te vinden is (zie de afbeelding hierboven). Op deze sticker valt te lezen dat het toestel in de doos alleen te gebruiken zou zijn met simkaart van een provider in de regio waar het toestel verkocht is – in dit geval Europa. Erg vervelend dus voor mensen die (vaak) buiten Europa moeten zijn, en daar hun toestel voorzien van een lokale simkaart. ‘Betroffen’ zijn, naast de Note 3, ook nieuwe exemplaren van de Galaxy S4, de S4 Mini, de Galaxy S3 en de Galaxy Note 2.

Inmiddels blijkt uit een statement van Samsung, dat de waarheid wat minder rigoreus is: het regiolock geldt alleen voor activatie van het toestel. Daarna kun je ‘m wel degelijk gebruiken met simkaarten van niet-Europese providers. Na activatie verwdijnt de blokkering dus in feite gewoon.

Op dit moment heb ik de sticker alleen nog maar op de verpakking van de Galaxy Note 3 gezien. Heb jij ‘m ook al aangetroffen op de doos van een ander model? Laat het hieronder even weten!

(via)

Reacties

 1. ik heb de sticker ook op de galaxy s4 gezien bij de mediamarkt

 2. Heb donderdag de S4 gekocht en zit inderdaad zo’n sticker op de zijkant. Alleen de sticker op mijn exemplaar is Duits

 3. Heb sinds kort Samsung S4 en er zat inderdaad een sticker op over de regio code

 4. Studioph zegt:

  Nieuwe Samsung Galaxy S4 16GB met regio lock geactiveerd met T-Mobile simkaart in NL werkt
  daarna gewoon met postpaid simcard van MTN uit Zuid Afrika

 5. Onderstaande online chat had ik zojuist met een medewerker van Samsung:

  • Welkom bij Samsung Live Chat. Wat kan ik voor u doen?
  • Melis :
  Goedemiddag, waarmee kan ik u van dienst zijn?
  • Wim Kramer :
  Heeft u mijn berichtje gezien?
  • Wim Kramer :
  Mijn vraag was of wat er op http://www.samsunggalaxys4.nl/samsung-galaxy-s4-regiolock-simlock-regio-europa/ beschreven staat waar is.
  • Melis :
  Ik zal even kijken
  • Melis :
  Ja dit klopt
  • Wim Kramer :
  Dus als ik een Note 3 koop en deze activeer in Nederland, dan kan ik daarna een Aziatische Sim kaart gebruiken?
  • Melis :
  ja dit klopt
  • Melis :
  dus eerst activeren
  • Melis :
  en dan kunt u er andere simkaarten in gebruiken
  • Melis :
  geen probleem
  • Wim Kramer :
  Ok, prima, bedankt. Dan ga ik er morgen één halen!
  • Melis :
  Graag gedaan
  • Melis :
  Nadat u dit venster sluit krijgt u een enquete in beeld van 4 korte vragen. Sinds wij worden beoordeeld op deze enquete zou ik het erg waarderen als u mee zou willen doen.
  • Wim Kramer :
  Groeten!

 6. Sinds 2 weken Galaxy S3 !! in bezit.(franse versie) Simlockvrij gekocht. Heeft ook al sticker Regiolock!! Ook krijgen de oudere toestellen middels update een regiolock!!Samsung gaat zichzelf in de vingers snijden, door zich te veel te bemoeien zo. Maar…hulp is onderweg, chainfire (bekende dev), heeft voor de note een programmaatje gemaakt om de regiolock (zwarte lijst van telef.operators) te verwijderen. Google maar eens op region lock away!! Het werkt ook voor de S3!! Gisteravond geprobeerd.

 7. henk peters zegt:

  Sinds een paar dagen de S4 hier gekregen in Costa Rica. Ik had hem in Nederland besteld
  Helaas kan ik hem dus niet gebruiken i.v.m. de pin-sim ontgrendeling.
  aangezien wij dus in Costa Rica wonen kan ik hem niet activeren met een sim-kaartje van bijv. uit Nederland. Hoe kan ik dit nu oplossen?

  p.s. ook op de S4 verpakking zat een sticker.

  • Een service center van Samsung kan hem alsnog voor je ontgrendelen… waar je die in Costa Rica kan vinden weet ik zo gauw ook niet 🙂

 8. Ik heb een gt/9300 samsung galaxy s3 gekocht met hetzelfde probleem.
  Er staat `het regiolock geldt alleen voor activatie van het toestel`. Ja ik wil een lokale indonesische simkaart gebruiken en daarme het gebruik van het toestel activeren. Hoe wordt een telefoon anders geactiveerd? Dit staat nergens. Ik moet een simlock code invoeren en kan er dus niets mee. Als iemand iets weet graag melden.

 9. vervolg. Ik heb mijn NL simkaart erin gedaan. Daarna op een lokaal netwerk geactiveerd. Verder gebeurd er helemaal niest, dus dit artikel klopt niet. Als ik de indosim erin plaats, dan vraagt hij gewoon weer de simlock code. Erg slecht van samsung

 10. Ik heb een Samsung S4 mini gekocht bij BELSIMPEL NL (goede prijs) voor mijn vriendin in Singapore. Nadat ze de S4 ontvangen had en daar een simkaart erin stak, bleek dat de S4 mini om de SIM NETWORK UNLOCK PIN vroeg. Dit is dus idd de “regio” lock. Ondanks dat Samsung zegt, dat hun toestellen “altijd” sim lock vrij worden geleverd. via http://www unlockriver com/ heb ik binnen max 2 dagen een unlock code gekregen en die werkt ! Mijn aanvraag is gedaan op basis van de SIM kaart die we willen gebruiken (Starhub uit Singapore), tbv een S4 Mini uit Europe. ILMEI code invullen, betalen…en klaar !

 11. Nee het is niet mogelijk!

 12. William zegt:

  Samsung liegt en maakt er een vreselijk zooitje van. Ik zit nu buiten Europa en ik kan de s4 niet met een SIM-kaart gebruiken. Winkels kunnen ook niet helpen. Echt niet leuk en op sommige momenten niet prettig dat je geen toegang hebt tot bedrijfs, verzekerings en reis noodnummers.
  Via contact in nederland met spoed formulier laten invullen met serienummer, imei-code en dat is vreselijk traag op Samsung lui tempo onderweg naar Taiwan. Gaat op zijn best een week duren. Samsung support vanuit hier ook niet te bereiken. 0900 nummer en chat site met flash die door bedrijfscomputers maar ook mijn galaxy tab niet wordt ondersteund.

  Jarenlang met oprecht heel veel plezier samsung spullen gehad. S-pen bijvoorbeeld vind ik super. Maar die S4 met (tr)euro lock waarmee ik nu NIET KAN BELLEN en galaxy tab 12.2 met die vreselijk gestoorde nutteloze niet-werkende flipboard advertentie op het homescreen zijn mijn laatste samsung producten.

  Onbestaanbaar dat je een telefoon koopt van rond de 500 euro die verdorie gewoon niet doet waar je een telefoon voor koopt bellen. Ik wens niemand zo’n apparaat toe. Oprecht advies: koop een nexus, htc, lg, nokia, en …. ik moet even slikken…zelfs een apple, maar niet deze meuk.

 13. Zelfde verhaal hier. In Nederland een sim lock vrije Galaxy S4 gekocht. In Nederland heb ik deze telefoon met een aantal weken met Nederlandse sim kaart gebruikt.
  Nu ik in Rusland ben blijkt de regio lock er niet af te zijn. Samsung benelux geeft aan de ze de regiolock er af kunnen halen. (binnen 10 werkdagen) Als ik ze een copy van de factuur stuur. Als ik op reis ga neem ik uiteraard niet mijn hele administratie mee. Geen bon, geen unlock code. Dat is de houding van Samsung benelux.

  De regio blokkering gaat er dus niet altijd af, als je de telefoon eerst in Nederland gebruikt.
  450 euro betaald voor een telefoon, die het alleen in Europa doet.
  Conclusie: voor mij nooit meer een Samsung

  PS het Samsung benelux “service” centre is vanuit het buiten (en Nederland) bereikbaar via
  +31 (0)15 2196100

 14. 26 sept.
  ik heb een S5mini gekocht, kom ik in vietnam voor mijn werk werkt de plaatselijke simcard niet
  dit was dus een verrasssing voor mij want op de doos stond niet vermeld dat deze S5 regio gebonden is, als ik dit geweten had dan had ik voor een ander merk gekozen.

 15. Ik woon zelf in Bonaire. Mijn vriendin in Amsterdam heeft er bij de MM een s4 gehaald ,om deze voor mij op te sturen. Daar zit die sticker ook op..Moet ze de doos eerst openen om er dan ook 5 min mee te bellen ? Of valt Bonaire onder Nederland ?

 16. Ik wil in Nederland een telefoon kopen waar je mee op fb kunt mee kunt whats appe simlockvrij die wil opsturen aan een vriend in Cambodja die persoon heeft een nokia telefoon dus de cabodiaanse simcard overzetten in een bv Samsung telefoon uit de bv Mediamarkt kan dat wil ik graag weten

 17. Chelton zegt:

  Ik had voor een neefje van die in het Caribisch gebied woont een samsung galaxy 1 simlockvrij smartphone gekocht wat achter op de zijkant van het doosje een sticker is met de getypte woorden dat het alleen voor een europese simkaart accepteert nou heb ik twijfel of ik het als nog voor hem op de post kan doen zodat hij daar profijt van kan hebben of heeft iemand een betere idee

 18. Santegoets zegt:

  Nou ik heb een samsung galaxy s 7 edge gekocht simlock vrij,zit er een reigiocode op dus kan ik niet bellen in nederland,
  Code eraf halen door samsung gaat 2 maanden duren zeggen zij,
  Dus telefoon in de winkel kopen en over twee maanden pas mogen bellen,te gek voor woorden,wie is samsung dat zij bepalen wat ik met mijn telefoon of geld doe
  Een teleur gestelde koper die beter een iphone 7 s Plus had kunnen kopen had ik nu tenminste kunnen bellen.

Laat wat van je horen

*