Vooruitblikken: prijzen en abonnementen bij de Samsung Galaxy S4

Stel, je zit net als ik op het puntje van je stoel af te wachten tot Samsung eindelijk de Galaxy S4 lanceert. Of je bent iets minder fanatiek, maar ziet in de S4 wel jouw potentiële nieuwe telefoon. Wat moet dat grapje dan straks gaan kosten, los of met een abonnement?

samsung-galaxy-s4-abonnement-prijzen

Nu kan ik geen koffiedik kijken, maar sommige schattingen laten zich op basis van een gezonde dosis logica natuurlijk wel maken. Zo viel hier al eerder te lezen dat de adviesprijs voor een losse Galaxy S4 waarschijnlijk om en nabij de 700 euro zal liggen. De daadwerkelijke winkelprijs ligt dan al gauw zo’n 50 tot 10o euro lager, rond de 600 euro.

Echter, de meeste gebruikers kopen geen los toestel, maar gaan opzoek naar een combinatie van toestel met een abonnement. En dus is de vraag interessant bij wat voor abonnementen de Galaxy S4 dan waarschijnlijk gratis, of goedkoop zal zijn. En hoe het totale kostenplaatje er dan uit gaat zien. Handigerwijs komt er binnenkort een andere smartphone op de markt, die een adviesprijs heeft van 699 euro, een winkelprijs die daar beduidend onder zal komen te liggen, en waarvan we nu al een glimp kunnen opvangen van de gangbare toestel-abonnement-combinaties. Inderdaad, ik heb het over de HTC One.

Een greep uit de huidige aanbiedingen voor de One laat een aantal opties zien. Bijvoorbeeld een toestel voor een paar tientjes in combinatie met een T-Mobile abonnement dat gedurende de gehele looptijd (24 maanden) € 38,09 kost. Als je dan alle kosten, inclusief aansluitkosten, bij elkaar optelt en verdeelt over deze 24 maanden kom je uit op een maandprijs van net geen 40 euro. Het zelfde geldt voor een combinatie van een goedkoper Tele2 abonnement en een One die  144 euro kost. Gemiddelde maandlast over de gehele contractduur: wederom net geen 40 euro.

Ik kan nog een paar voorbeelden geven (een actueel overzicht voor de HTC One vind je  HIER), maar de boodschap is duidelijk: reken erop dat de Galaxy S4 vanaf de lancering ongeveer 40 euro per maand zal gaan kosten, inclusief toestel, abonnement en aansluitkosten. Daarmee is de S4 altijd nog goedkoper dan bijvoorbeeld de iPhone 5, en ongeveer even duur als de Galaxy S3 ten tijde van de release.

Dit alles is natuurlijk onder voorbehoud – ik ga uit van schattingen, en maak een vergelijking met een toestel waarvan ik dénk dat deze ongeveer even duur is als de Galaxy S4 straks. Verder ziin de gegeven voorbeelden gebaseerd op redelijk ‘gemiddelde’ abonnementen. Uiteraard kun je het zelf zo duur maken als wilt, of zelfs goedkoper door bijvoorbeeld te kiezen voor een krappere databundel. Wel verwacht ik dat de eerste concrete aanbiedingen vrij snel ná de lancering eind volgende week bekend zullen worden. En uiteraard vind je ze dan ook hier in ons Samsung Galaxy S4 prijzen overzicht.

Wil je beste aanbiedingen direct in je mailbox ontvangen op het moment dat de Galaxy S4 officieel leverbaar is in ons land? Schrijf je dan in voor de notificatie service, rechtsboven op deze pagina!

Reacties

 1. Jelle zegt:

  Maar de HTC One kost in de winkels nu 700 euro, terwijl de 16 GB versie van de S4 toch waarschijnlijk 600 gaat kosten? Dus dan zouden de abbonementen well iets goedkoper zijn

  • Marvin zegt:

   Misschien… ik denk dat de prijs van de One ook daalt richting de 600 zodra deze officieel in de winkels ligt (nu is nog de ‘preorder fase’ zogezegd).

 2. Klaas zegt:

  Marvin! En als je het toestel los wil kopen? Kan dat ook al meteen na de release en betaal je dan ook de adviesprijzen (naar verwachting) € 599,- tot € 799,-?

  • Marvin zegt:

   Los kopen kan uiteraard. De prijzen voor een los toestel beginnen altijd hoog (paar tientjes onder de adviesprijs) maar dalen snel in de weken direct na de officiële release… en er is altijd wel één winkel ergens die gelijk wil stunten door een stuk onder de gangbare winkelprijs te gaan zitten.

 3. Haha reken maar op minimaal 700,meer waarschijnlijker 800

  • Marvin zegt:

   Dat werd vorig jaar over de Galaxy S3 gezegd 🙂 Toen hij uiteindelijk in de winkels lag was de prijs voor een los toestel in het begin rond de 630 euro (die daarna binnen een paar weken daalde naar rond de 600)

 4. Willy Wonka zegt:

  Sowieso nooit rechtsteeks bestellen bij de profider maar via studentmobiel, daar kan je ook verlengen. Vaak stukken goedkoper. Ik betaal max €30,- de maand dan maar wat extra bijleggen voor de phone eenmalig.

 5. Michael zegt:

  Ik ben erg benieuwd naar de abo prijzen ik heb nu de S2 en ik zie de S4 als de ideale opvolger.

 6. Hoi,

  Ik heb eigenlijk totaal geen ervaring om via internet een abonnement aan te schaffen bijv. bij typhone, gsmwijzer of studentmobiel. Heeft iemand van jullie daar ervaring mee? Want stel dat er iets met het toestel gebeurd, hoe zit dat dan qua de verzekering.

  Groetjes,

  Mendy

  • Marvin zegt:

   Als je een verzekering hebt, is ‘ie verzekerd… anders niet 🙂 Dat is in een gewone winkel net zo. Of bedoel je garantie? Want die krijg je natuurlijk ook gewoon als je een toestel online aanschaft. De betere winkels, bijvoorbeeld die jij ook noemt, hebben allemaal gewoon een eigen klantenservice die je ook telefonisch kunt bereiken – bijvoorbeeld voor garantiekwesties. Het grootste nadeel: als het toestel gerepareerd moet worden, moet ‘ie worden opgestuurd – je kunt niet zomaar de winkel binnen lopen (of je moet net in de buurt wonen). Het grootste voordeel: ze zijn een stuk goedkoper dan de grote winkelketens (o.a. omdat ze er geen fysieke winkels van hoeven te onderhouden).

Laat wat van je horen

*