Jezelf 360 graden een slag in de rondte fotograferen met de Samsung Galaxy S4

Mocht je toevallig bekend zijn met de Photo Sphere feature die standaard in Android versie 4.2 ingebakken zit, dan weet je al hoe tof de volgende feature is: volgens een programmeur die voor Samsung aan de Galaxy S4 werkt, komt dit toestel met Samsung Orb. Deze functie is Samsung’s eigen versie van Photo Sphere – maar dan beter.

samsung-galaxy-s4-orb-photo-sphere-360-graden-panorama

Met Photo Sphere – en dus met Orb – is het mogelijk om 360 graden panorama opnamen te maken. Helemaal om je heen dus. Dit is een flinke uitbreiding op de panorama mogelijkheden van de camera van bijvoorbeeld de Galaxy S3 en de Note 2.

Volgens deze programmeur wordt de Orb functie beter dan Photo Sphere die wel kennen van de Nexus 4 (die op Android 4.2 draait), omdat de 13 megapixel camera van de Galaxy S4 een flink stuk beter zal zijn. Dezelfde feature leidt dus tot nog mooiere resultaten.

Overigens is het nog maar de vraag of Orb al vanaf de release op de Galaxy S4 aanwezig zal zijn: de functie is nog in ontwikkeling, wat de kans groot maakt dat deze pas later door een software update aan het toestel zal worden toegevoegd. Omdat de S4 wél op de markt lijkt te gaan komen met Android 4.2, vraag ik me af of het dan tenminste mogelijk zal zijn om van Photo Sphere gebruik te maken – in ieder geval tot Samsung de Orb feature naar het toestel brengt.

Het zijn spannende tijden voor smartphone liefhebbers! De verwachte onthullingsdatum van de Samsung Galaxy S4 – 14 of 15 maart – kom snel dichterbij, en we komen steeds meer te weten over de nieuwe mogelijkheden van het toestel. Bediening met gebaren, eye tracking functies, en nieuwe camera features- had ik al eens gezegd dat ik er klaar voor ben?

(via)

Laat wat van je horen

*