Samsung Galaxy S4 onthulling mogelijk tóch al op de Mobile World Congress in februari

Geruchten en speculatie, daar moeten we het op dit moment mee doen. Als we tenminste iets te weten willen komen over de Samsung Galaxy S4. Vandaag duikt dus het gerucht op dat Samsung van plan is om de Galaxy S4 te onthullen op een evenement dat rond de Mobile World Congress in Barcelona zal plaatsvinden – een grote telecommunicatie beurs die van 25 t/m 28 februari zal worden gehouden.

Voor veel smartphone fabrikanten is de MWC hét evenement waarop de nieuwe toptoestellen getoond worden, en in 2011 lanceerde Samsung daar dan ook de Galaxy S2. Vorig jaar echter kozen de Koreanen ervoor om de Galaxy S3 pas later aan de wereld te tonen. Het idee dat Samsung dit jaar wel weer voor een introductie op de MWC kiest is daarom, laten we zeggen, een tikkeltje vreemd.

Zeker omdat hetzelfde bericht spreekt van een verkrijgbaarheid die netjes past in Samsung’s jaarlijkse toestelcyclus: rond mei 2013. We weten al dat Samsung erg haar best doet om de tijd tussen onthulling en release zo kort mogelijk te maken. Een onthulling op de MWC in februari en een releasedatum in mei zouden een breuk betekenen met een strategie die eigenlijk pas begin dit jaar met zoveel succes is ingezet.

Aan de andere kant: er gebeuren gekkere dingen. Één mogelijkheid is dat een ‘vervroegde’ onthulling van de Galaxy S4 een reactie is op een mogelijke vervroegde introductie van Apple’s iPhone 5S. De laatste tijd duiken er geruchten op dat dit toestel al vroeg in 2013 op de markt zou kunnen verschijnen, om zo snel mogelijk een eind te maken aan de (productie)problemen die de huidige iPhone 5 plagen.

Overigens is dit niet de eerste keer dat het ‘Galaxy S4 op de MWC” gerucht opduikt – en toen werd het vrijwel gelijk tegengesproken door… Samsung zelf. Of de vork dit keer anders in de steel zit?

Wij wachten gewoon braaf af…

(via 1, 2)

Laat wat van je horen

*