Na-de-update-tip voor de Samsung Galaxy S4: help, waar is mijn navigatie?

Tijdens de afgelopen weken – na de update voor de Samsung Galaxy S4 naar Android 4.3 – hoor ik steeds opnieuw de vraag: ‘help, ik vind mijn navigatie niet meer!’ Voor iedereen die op dit punt staat: geen nood, hij is er nog. In Maps ingebakken, om precies te zijn.

samsung-galaxy-s4-android-update-navigatie-kwijt

 

Als je dus je Galaxy S4 als navigatiesysteem wilt gebruiken, moet je dus gewoon de Maps applicaties starten – Google Maps, dus. Zoek vervolgens het punt waar je naartoe moet, en selecteer deze (1) – precies zoals je altijd een punt in Maps kon selecteren, dus met je vinger, of door een zoekopdracht. Als dat punt geselecteerd is, verschijnt rechtsonder in beeld de navigatieoptie, inclusief een ruwe schatting hoe lang het duurt om daar naartoe te rijden (2). Tik hierop.

samsung-galaxy-s4-update-navigatie

 

Je krijgt nu de verschillende mogelijke routes te zien. Kies er hier eentje van, bijvoorbeeld de snelste (3). Deze route wordt nu getoond, met (wederom) rechtsonder op het scherm de optie om de navigatie te starten (4).

In feite wijst het zichzelf allemaal, en is er eigenlijk niet zoveel veranderd – op het verdwijnen van het aparte Navigatie-icoontje na dan.

Reacties

 1. Jean-Pierre zegt:

  Euhm, mijn telefoon is ook updated naar 4.3 en inderdaad zit het in maps gebakken zoals hierboven beschreven wordt. Maar heb ook nog steeds het aparte navigatie icoontje op mijn telefoon staan.

 2. na de update krijg ik steeds een melding dat een of andere app zich wil openen maar niet geautoriseerd is. en is geblokkeerd. ik vind niet welke app dat is , en de waarschuwing geeft dat aan,

  volgende nadeel is dat mijn batterij sneller leeg is.

  voor de rest een goede update, galaxy4 reageert stuk sneller

 3. peter hamming zegt:

  Voor alles is een app en de app van me navigatie is gewoon weg en moet ik nu zoeken via maps belachelijk

 4. Martijn zegt:

  Ik zocht me rot naar het icoontje van de navigatie, hij was zomaar weg. Ik vind het maar raar dat ie nu gebakken zit in google maps. Je kan niet meer even snel de straatnaam en plaats via stem ingeven. Dat hele maps is een drama op je telefoon (vind ik)
  Ik hoop dat er snel een update komt en dat het gewone oude vertrouwde icoontje met de rest weer gewoon werkt.

 5. Martine zegt:

  Hallo Iedereen,

  Zelfde probleem hier. Ook me suf gezocht naar het Navigatie icoontje (pijltje). Deze zit nog aan mijn startmenu verbonden en is nog zichtbaar en bruikbaar. Wist niet dat het sinds de update was want men telefoon is gevallen en alles lag eruit. Dacht dat het daar aan lag. Voor de rest zeeeeer tevreden van het toestel. Mijn vorige ‘smart’phone was een echte ramp.
  Hopelijk komt er inderdaad een nieuwe update 🙂

 6. Bij mij heb ik Navigatie en maps nog. Alleen als ik wil zoeken naar de locatie duurt het een eeuwigheid en uiteindelijk vind hij niks? Er staat alleen maar ‘ aan het laden’ maar er komt geen resultaat.

  (p.s. Ja mijn GPS staat aan 😉 en internet verbinding is ok)

 7. Hannie zegt:

  Dit is heel irritant. Al mijn opgeslagen adressen zijn eruit. Nu moet ik iedere keer de adressen opnieuw intoetsen. Ik was superblij met mijn telefoon en de navigatie. Dit is erg vervelend!

 8. Update is een ramp. Kan geen apps meer verbergen. Navigatie is ook bij mij verdwenen. Waardeloos

 9. R Harke zegt:

  Sindsde update kan ik niet meer navigeren hij vind wel de locatie maar navigeerd niet vind het heel vervelend zit elke dag bij de weg hij blijft zoeken naar gps graag antwoord gr R Harke

Laat wat van je horen

*