Samsung Galaxy S4 mogelijk met nieuw type Amoled scherm (+inderdaad: ‘floating touch’)

Amoled of LCD, LCD of Amoled – veel duidelijkheid over het schermtype waarmee de Samsung Galaxy S4 op de markt zal komen is er niet. Vandaag duikt het gerucht op dat tenminste één prototype van de Galaxy S4 voorzien is van een geheel nieuw type Amoled display.

image

Het scherm in kwestie zou een zogeheten ‘Green Pholed’ (Phosphorescent Organic Light Emetting Diode, aldus Wikipedia) scherm zijn. Deze technologie is een stuk energiezuiniger dan eerdere Amoled schermtypes. Dit zorgt óf voor een batterij die langer mee gaat, óf een scherm dat helderder is – óf een gulden middenweg waarbij we op beide gebieden een beetje profiteren.

Zoals je hier gisteren al kon lezen circuleren er meerdere Galaxy S4 prototypes, dus het is moeilijk te voorspellen welke technologie we in de uiteindelijk toestelvariant zullen aantreffen. Zeker is dat ook een dergelijk ‘Green Pholed’ scherm een 1080p full HD resolutie heeft.

Als bonus zien we naast het bovenstaande ook nog eens bevestigd dat de Galaxy S4 uitgerust is met een soort ‘floating touch’ technologie. Hierover viel al eerder te lezen, maar een stukje extra bevestiging is natuurlijk altijd goed.

(via)

Laat wat van je horen

*