Samsung Galaxy S4 Mini nieuws: Vodafone 4G, Android 4.4

Laten we eens even een blik werpen aan het Samsung Galaxy S4 Mini nieuwsfront – daar is namelijk ook het één en ander te melden deze week. Zo is er een update beschikbaar voor Vodafone gebruikers die hun S4 Mini toegang geeft toch het snelle 4G netwerk. Daarnaast is er nieuws over de softwarematige toekomst van het toestel.

samsung-galaxy-s4-mini-vodafone-4g-update-android-4-4

Maar bij het begin beginnend: vandaag wordt er een update uitgerold voor Vodafone’s versie van de Galaxy S4 Mini. Hoewel de hardware van het toestel 4G internetverbindingen ondersteund, ondervonden nogal wat Vodafone gebruikers met een branded toestel dat hun toestel géén verbinding kon maken met dit snelle netwerk. De update die nu dus beschikbaar is, zorgt ervoor dat de S4 Mini dat wél kan.

Daarnaast komen we vandaag te weten dat de toekomst van de S4 Mini óók een update naar Android 4.4 met de grappige bijnaam KitKat zal brengen. En inderdaad – dan heb ik het over een planning op de lange termijn. Vooralsnog draait de S4 Mini net als zijn grote broer gewoon op Android 4.2.2.

In de loop van deze maand wordt de Android 4.3 update voor de Galaxy S4 verwacht –  of in ieder geval een start van het wereldwijde updateproces. Wanneer Android 4.3 naar de S4 Mini komt is vooralsnog niet bekend, maar dát ook dit toestel de update behoeft geen twijfel, zeker niet nu blijkt dat het toestel in de verre toekomst dus ook genomineerd is voor een update naar Android 4.4.

(via 1, 2)

Laat wat van je horen

*