Specificaties Samsung Galaxy S4 Mini bevestigd

Een paar dagen geleden werd ‘ie al gekiekt, en sinds een paar weken weten we dat ‘ie half juli in de winkels moet liggen: de Samsung Galaxy S4 Mini. En dankzij documenten van Samsung en Korea Investments & Securities lijken de belangrijkste specificaties van het toestel – tot nu toe koren op de geruchtenmolen – grotendeels bevestigd.

 samsung-galaxy-s4-mini-9

En zo zien we dus dat de Galaxy S4 Mini inderdaad voorzien is van de Exynos 5210 dubbele dualcore processor, met een kloksnelheid van 1,6 GHz. Dit is zeg maar de ‘halve’ variant van de veelbesproken Exynos 5 Octa SoC – dus met twee ARM Cortex A15 snelle en twee Cortex A7 zuinige rekenkernen.

Het beeldscherm is een 4,3 inch Amoled model, met een qHD resolutie (960 bij 540 pixels, 256 pixels-per-inch), terwijl de camera een resolutie heeft van acht megapixels. De batterij is – voor een midrange smarthone – flink, met een capaciteit van 2100 mAh.

Volgens de opgedoken documenten zal de 4G versie van de Galaxy S4 Mini beschikken over 2 GB RAM, terwijl de 3G variant ‘maar’ 1 GB RAM aan boord heeft. Er wordt zelfs gesproken over 32 GB interne opslagcapaciteit, maar dat zou ik nog maar even met een korreltje zout nemen.

Zo. Nu weten we dus wel zo’n beetje alles over het toestel – alleen de prijs… daar moeten we nog even op wachten.

(via)

Laat wat van je horen

*