Samsung Galaxy S4 Mini komt wat later dan gedacht – specs open voor discussie

Volgens de laatste geruchten is de release van de Samsung Galaxy S4 Mini is vertraagd. Naar het schijnt komt het toestel nu pas half juli op de markt. Eerdere geruchten spraken nog van een releasedatum in mei. Dit nieuws volgt kort op de bevestiging van het bestaan, en van een aantal specificaties van de Galaxy S4 Mini.

`samsung-galaxy-s4-mini-1

Rechts de Galaxy S4 Mini, met een 4,3 inch beeldscherm iets kleiner dan zijn grote broer links

Enige dagen terug al dook op Samsung’s eigen website een zogeheten UAProf – User Agent Profile – op van een toestel met productcode GT-I9190, en de naam Galaxy S4 Mini. Uit deze UAProf blijkt ondermeer dat het toestel inderdaad een schermresolutie heeft van 960 bij 540 pixels – precies zoals verwacht.

Opvallend is wel dat het profiel de processor aanduidt als ‘ARM11’ – een architectuur die veelvuldig werd gebruikt… in telefoons van een paar jaar geleden. Houdt er dus rekening mee dat het hier gaat om een placeholder, en dat de getoonde informatie niet waarheidsgetrouw is. Zo was er een paar dagen terug nog de Russische insider Eldar Murtazin, die vrolijk twitterde dat de Galaxy S4 Mini, zoals hij ‘m gezien had, een 720p HD beeldscherm – met een resolutie van 1280 x 720 pixels – heeft.

Hoedanook, op dit moment is de Galaxy S4 Mini nog steeds niet officieel aangekondigd, en een release in mei wordt krap. Of het toestel dus ‘vertraagd’ is weet ik niet – niemand weet wat de oorspronkelijke releasedatum is of was, dus om over vertraging te spreken is onjuist. Maar nieuwe geruchten hebben het dus over een release in juli.

(via 1, 2, 3)

Laat wat van je horen

*