Samsung Galaxy S4 Mini mogelijk al deze week onthuld

Dat er een Samsung Galaxy S4 Mini aankomt is natuurlijk al een tijdje duidelijk – het toestel werd tenslotte recent al op de gevoelige plaat vastgelegd. Maar dat de Zuid-Koreanen de S4 Mini mogelijk déze week al willen gaan onthullen, komt toch wel een beetje als een verrassing.

`samsung-galaxy-s4-mini-1

Links de Samsung Galaxy S4, rechts de S4 Mini

De Galaxy S4 Mini moet het compacte en goedkopere broertje van de Galaxy S4 worden. Uitgerust met een 4,3 inch beeldscherm zal de S4 Mini inderdaad een stuk kleiner zijn dan zijn grote broer (zie de bovenstaande foto). Verder zou de S4 Mini beschikken over een acht megapixel camera, en een 1,6 GHz dual core processor – hoewel andere geruchten zelfs beweren dat het toestel voorzien is van een quad core chip.

Dat de S4 Mini – ten opzicht van de Galaxy S4 – niet zo lang op zich zou laten wachten als de Galaxy S3 Mini vorig jaar – ten opzichte van de Galaxy S3 – was duidelijk. Betrouwbare bronnen bevestigden onlangs al dat de S4 Mini vrij snel na zijn grotere broer op de markt gaat verschijnen. Maar dat Samsung het toestel al vóór de officiële release van de Galaxy S4 aan de wereld wil gaan tonen, is toch wel een enigszins opvallend.

Het kan natuurlijk goed zijn dat het bovenstaande gerucht simpelweg niet klopt – dat weten we binnen nu en een paar dagen. Aan de andere kant: het project van Samsung waaronder de ontwikkeling van de Galaxy S4 viel – Project J – vormt ook de wieg van de S4 Mini. Dus waar het voor een buitenstaander misschien wat vreemd over komt om een tweede toestel te onthullen nog vóór het topmodel te koop is – je wilt de aandacht toch niet afleiden? – ziet Samsung het zelf allemaal als één groot totaalpakket (waartoe mogelijk ook nog een smartwatch behoort).

In ieder geval ligt de Galaxy S4 Mini mogelijk al vanaf mei of juni in de schappen. Over de prijs is op dit moment nog niets bekend.

(via)

Laat wat van je horen

*