Samsung Galaxy S4 Mini ook in de (nog lange) pijpleiding

Een tijd geleden al dook het bericht op dat de projectnaam voor de Samsung Galaxy S4 eigenlijk ‘Project J‘ zou zijn – later gevolgd door het nieuws dat deze veranderd was in ‘Altius‘. Nu lijkt het eerder zo te zijn dat Altius slechts één van drie toestellen is die deel uitmaken van Project J. Een ander toestel binnen dit project is de ‘Serrano’ of ‘Project J Mini’: een Galaxy S4 Mini dus.

samsung-galaxy-s4-mini

De Galaxy S3 Mini, die mogelijk een opvolger krijgt in de S4 Mini

Het is eigenlijk ook gewoon logisch dat Samsung een Galaxy S4 Mini uit gaat brengen. Tenslotte kwam afgelopen herfst ook de Galaxy S3 Mini op de markt, een soort budget spinoff van de succesvolle, maar duurdere Galaxy S3. Over de specificaties van een dergelijke Galaxy S4 Mini valt op dit moment weinig zinnigs te zeggen, behalve dat deze kleiner zal zijn dan de ‘grote’ S4, een minder krachtige processor zal bevatten, en over een scherm zal beschikken met een lagere resolutie. Sterker nog: hardwaretechnisch had de Galaxy S3 Mini maar erg weinig te maken met de grote broer, en de kans dat dit voor de S4 Mini zal gelden acht ik dan ook aanzienlijk.

Naast een S4 Mini herbergt Project J nóg een toestel of apparaat, met de stoere codenaam Fortius (Project J Active). Los van het feit dat Samsung dus bijna het Olympische motto heeft ondergebracht in Project J – ‘Citius, Altius, Fortius!’, of: sneller, hoger, sterker – lijkt het hier te gaan om óf een soort extra stevige toestelvariant (denk aan Samsung’s Galaxy Xcover), óf om een (ik durf het bijna niet te zeggen, maar sommige analisten denken dat dit mogelijk het geval is) horloge-achtig apparaat. De eerste optie lijkt mij verreweg het meest logisch.

Overigens zal het nog wel even duren voor een Galaxy S4 Mini in de schappen zal liggen. De S3 Mini is er pas sinds een maand of drie, dus op een S4 Mini reken ik pas tegen het einde van dit jaar.

(via)

Laat wat van je horen

*