Samsung Galaxy S4 Mini op de foto

Ik weet het – eigenlijk zit iedereen reikhalzend uit te kijken naar de komst van de ‘grote’ Samsung Galaxy S4. Maar zoals een tijdje geleden al bekend werd, komt er later dit jaar ook nog een Galaxy S4 Mini. En die is nu voor het eerst op foto’s opgedoken.

samsung-galaxy-s4-mini-2

De Samsung Galaxy S4 Mini – productcode GT-I9190 – is qua uiterlijk inderdaad een compacte kopie van de grote Galaxy S4. Vanbinnen zijn de verschillen echter een stukje groter. Het Super Amoled scherm heeft een diagonaal van 4,3 inch en een resolutie van 960 bij 540 pixels. Als kloppend hart fungeert een 1,6 GHz dual core processor – welke precies is nog niet bekend.

`samsung-galaxy-s4-mini-1

Links de grote Galaxy S4, rechts de Galaxy S4 Mini

Of de Galaxy S4 Mini uitgerust is met vergelijkbare features als de grote Galaxy S4 blijft voorlopig ook nog een raadsel. Ik ga er vanuit dat Smart Scroll en Smart Pause wel aanwezig zullen zijn, omdat hiervoor geen speciale hardware vereist is, én omdat de S4 Mini net als zijn grote broer op Android 4.2.2 draait. Of het toestel over de futuristische Air Gesture interface beschikt lijkt minder zeker – hiervoor is namelijk wél specifieke hardware nodig.

samsung-galaxy-s4-mini-3

 

Wanneer de Galaxy S4 Mini onthuld zal worden, of te koop zal zijn is nog niet bekend. Geruchten hebben het in ieder geval over juni of juli. Ook naar de prijs kan alleen maar gegist worden, maar dat deze een flink stuk lager zal zijn dan die van zijn grote broer is natuurlijk duidelijk. Als ik dan toch een gokje moet wagen: tussen de 350 en 400 euro. Maar pin me er niet op vast!

Het lijkt er dus sterk op dat Samsung een gewoonte wil maken van het uitbrengen van een ‘Mini’ variant op haar toptoestellen. Vorig jaar was er tenslotte al de Galaxy S3 Mini – en nu dus de S4 Mini. Net zo duidelijk is het feit dat Samsung’s Mini’s niet zo gek veel te maken hebben met hun grotere naamgenoten. Aan de ene kant is dat jammer. Ik weet zeker dat er heel erg veel belangstelling zou zijn voor een smartphone met alle hardware van de Galaxy S4, maar dan met bijvoorbeeld een 4 of 4,3 inch beeldscherm.

Aan de andere kant: een 1080p full HD Super Amoled scherm van 4,3 inch is technisch gewoon niet haalbaar – dit zou een pixeldichtheid opleveren van… 512 pixels per inch!

Ik  ben benieuwd of de Galaxy S4 Mini zich genoeg weet te onderscheiden van andere midrange smartphones – toestellen die grappig genoeg voor een behoorlijk deel ook naar de naam Samsung Galaxy luisteren.

(via)

Reacties

 1. laurens zegt:

  hoe kunnen die russen nu al de s4 hebben?
  Geeft samsung ze gewoon weg?

 2. martijn zegt:

  ff een bericht wat hier helemaal niet bij past maar waar jullie hopelijk op beantwoorden,
  komt er een samsung galaxy s3 plus?

  • Marvin zegt:

   Volgens geruchten wel, of in ieder geval een soort gepimpte versie van de S3. Of hij dan ook S3 Plus gaat heten is niet bekend. En wanneer dit dan moet gebeuren is ook nog een raadsel… de S2 Plus is pas sinds januari op de markt.

 3. maxime zegt:

  Wanneer kan ik de s4 bij de phonehouse verwachten?

Laat wat van je horen

*