Samsung Galaxy S4: metaal of kunststof?

Zullen we deze discussie maar weer eens aanzwengelen? Wat denken jullie? Zal Samsung de Galaxy S4 traditie getrouw voorzien van een kunststof behuizing, of wordt dít dan het toestel waarmee de Koreanen de stap maken naar een metalen body?

Polycarbonaat!

Bij ieder nieuw model in de uitermate succesvolle Galaxy S serie duikt vroeg of laat het gerucht op dat dit toestel voorzien zal zijn van een metalen behuizing. Zo ging het maanden voor de onthulling van de Galaxy S2, maanden voor de onthulling van de Galaxy S3, en we verwachten vroeg of laat soortgelijke verhalen over de Galaxy S4 te gaan horen.

Maar de vraag is natuurlijk of de kwestie wel écht zo interessant is. Aan de ene kant staan de liefhebbers van smartphones met een metalen body, die Samsung’s toptoestellen bekritiseren om het gebruik van kunststoffen – ‘plastic’, volgens hen. Aan de andere kant waren er, na de introductie, maar weinig reviewers die het polycarbonaat van de Galaxy S3 problematisch vonden. Het materiaal is sterk, en heeft het voordeel dat het volledig doordrongen is van de kleur ervan. Met andere woorden: er is geen laklaag die los kan komen, zoals we recent bijvoorbeeld wel bij de nieuwe iPhone zagen gebeuren.

Metaal, maar snel beschadigd

En het is overigens deze iPhone die laat zien dat een kunststof behuizing níet per definitie lichter is dan een metalen behuizing. Met zijn aluminium body is de iPhone 5 nog steeds een vederlicht toestel.

Is metaal dan sterker dan kunststof? Wij denken eigenlijk van niet. Zelfs de Galaxy S2, die nog niet van polycarbonaat was gemaakt, bleek een ontzettend taai toestel te zijn – ons eigen exemplaar overleeft tot nu toe ruim anderhalf jaar behoorlijke mishandeling, zonder beschermhoes. De Galaxy S3 is wel wat fragieler, door het grote scherm. En daar hebben we ons punt: het is het scherm dat kwetsbaar is, niet de rest van de behuizing.

Terug naar de hamvraag: maakt het veel uit of de Galaxy S4 een metalen of kunststof behuizing zal hebben? Wij zijn geneigd te zeggen van niet. Sommigen vinden metaal een ‘luxere’ uitstraling hebben, maar bij gebrek aan feitelijke voordelen is dit toch eigenlijk gewoon een kwestie van smaak. En daarover, zo zegt men, valt niet te twisten.

Wat zou jij graag zien? Een metalen Samsung Galaxy S4? Of voldoet een materiaal als polycarbonaat prima?

Laat wat van je horen

*