Samsung Galaxy S4 met LCD scherm in plaats van Amoled?

Niet geheel onverwacht – in het licht van het recente nieuws dat de Samsung Galaxy S4 waarschijnlijk voorzien zal zijn van een 1080p Full HD scherm – komt het gerucht dat Samsung de ‘switch’ zal gaan maken van Amoled naar LCD schermen. Dit omdat de pixeldichtheid die benodigd is om een 1080p scherm te produceren nog niet haalbaar zou zijn met de huidige Amoled technologie.

Japan Display’s nieuwe ultrascherpe LCD scherm

Op het eerste gezicht lijkt een dergelijke ontwikkeling logisch. Het is nu eenmaal eenvoudiger om LCD schermen te produceren met een dergelijke hoge resolutie. Aan de andere kant blijken er wel degelijk mogelijkheden te zijn om ook Amoled schermen zó scherp te maken, zoals we onlangs nog beschreven.

Het grote voordeel van een LCD scherm ten opzichte van een experimentele Amoled variant is natuurlijk de betrouwbaarheid, zowel van het scherm zelf, alsook van het productieproces. Voor de Galaxy S4 zal het nodig zijn om tientallen miljoenen displays te produceren – dit kan alleen als de technologie voldoende doorontwikkeld is.

Hoe het ook zij: naar het schijnt is Japan Display (Sony, Hitachi en Toshiba) een potentiële leverancier van de schermen. Dit zou op zich een redelijk unieke ontwikkeling zijn. Sinds het begin is Samsung’s Galaxy S smartphone serie niet alleen synoniem met het Android besturingssysteem, maar ook met Amoled schermen. Japan Display toonde enige tijd geleden al een LCD scherm met een pixeldichtheid van 651 pixels per inch ongeveer twee keer zo hoog als de huidige generatie mobiele displays.

Duidelijk is dat we inmiddels er bijna zeker van kunnen zijn dat de Galaxy S4 inderdaad over een 1080p display zal beschikken – en dat is niet mis!

(via, via)

Laat wat van je horen

*