‘Samsung Galaxy S4 met kunststof body en verschillende processoren’

Daar is hij weer, onze favoriete Russische telefoonkenner Eldar Murtazin. Op zijn eigen website strooit hij wat overwegingen over de Samsung Galaxy S4 in het rond, en dropt en passant een paar hints over het toestel. Zo is de body ervan volgens hem van kunststof en vertoont gelijkenissen met de Galaxy S3, en zal het toestel in verschillende markten met verschillende processoren zijn uitgerust.

galaxy-s4-plastic-polycarbonaat-body-murtazin

Meneer Murtazin heeft, als we zijn eigen uitspraken mogen geloven, al verschillende versies van de Galaxy S4 gezien, waarvan de laatste tijdens de Mobile World Congress in Barcelona. Daar toonde, zoals ik hier al eerder schreef, Samsung het toestel aan providers en andere verkooppartners. Volgens hem is het toestel zo goed als af, en is de productie van de hardware al lang en breed opgang gekomen. En dat mag ook wel, als je de verwachte verkoopaantallen op tijd in de winkels wilt hebben liggen.

Daarnaast laat hij weten dat Samsung ook de met Galaxy S4 geen moeite zal doen om het favoriete ‘kritiekpunt’ van haar telefoons – het materiaal waarvan de body gemaakt is – aan te passen. Met andere woorden: ook in de Galaxy S4 zal kunststof (lees: polycarbonaat) ruimschoots van de partij zijn, en wel op vergelijkbare wijze als in de Galaxy S3.

Last but not least, meldt Eldar ook nog dat de S4 daadwerkelijk in verschillende varianten met verschillende processoren verkocht zal gaan worden – zoals dat in feite ook met de Galaxy S3 al gebeurde, waar lang niet alle toestelversies beschikken over Samsung’s eigen veelgeprezen Exynos processor.

Ondanks de verwachte gelijkenissen met de Galaxy S3, denkt ook Murtazin dat de S4 uiteraard een doorslaand succes zal zijn, of, in zijn (vertaalde) woorden: solide, van hoge kwaliteit, functioneel, en met een aantal interessante features.

Als ik eventjes Murtazin’s punten op een rijtje zet, lijkt de kans weer iets groter dat we wel degelijk een Galaxy S4 mét Exynos 5 Octa processor zullen gaan zien, en dat Samsung trouw blijft aan haar beproefde en bewezen bouwkwaliteit. Aan de ene kant vind ook ik het leuk om eens écht iets compleet anders te zien, aan de andere kant is het een feit dat het gebruik van kunststoffen zoals polycarbonaat leidt tot erg degelijke smartphones.

(via)

Reacties

  1. Jammer dat Samsung nooit eens naar de klant luisterde en die vieze glimmende plastic achterkant (waarschijnlijk) niet vervangt voor wat degelijkers, wat je mag verwachten in de premiumklasse. Kansloos…

  2. kevin zegt:

    Bij hoeveel is dat plastic dan kapot gegaan? ik ken niemand met een kapotte SGS kap. Ik ken er genoeg die (zeker de glazen) iPhones gebarsten gebruiken.

    Dat plastic voelt inderdaad goedkoop, echter is het degelijker dan menig ander materiaal.

    Als voorbeeld: Mijn SGS is ooit met skeeleren gevallen uit mijn tas. Daar is overheen geskeelerd en hij is nog helemaal heel. Ik heb natuurlijk geluk gehad, maar natuurlijk betekend dit ook dat het plastic misschien wel meer kan hebben dan de meeste denken.

    Alleen zo’n plastic gespoten randje, dat mag wel gewoon chroom ofzo zijn.

Laat wat van je horen

*