Samsung Galaxy S4 met ‘Hyper Bright Display’?

De laatste weken is al vaker het gerucht opgedoken dat Samsung voor de Galaxy S4 gekozen zou hebben voor een ‘Phosphorescent Light Emitting Diode’ schermtype, of Pholed scherm – een soort extra heldere versie van de bekende Amoled technologie. Een recent door Samsung vastgelegde merknaam zou een hint kunnen zijn dat dit inderdaad het geval is: ‘Hyper Bright Display‘.

samsung-galaxy-s4-hyper-bright-display-patent

Dankzij de ‘phosphorescent’ rode en groene subpixels is Samsung’s nieuwe Amoled schermtype mogelijk een heel stuk helderder dan voorgaande Super Amoled schermen zoals we kennen van o.a. de Galaxy S3. Het scherm van de S3 was geen uitblinker op het gebied van schermhelderheid, maar de naam ‘Hyper Bright Display’ suggereert dat Samsung hier definitief een oplossing voor heeft gevonden – mogelijk al straks te zien in de Galaxy S4 dus.

samsung-galaxy-s4-hyper-bright-display-teaser

Zelfs de recente teaser video’s die Samsung Mobile voor de Galaxy S4 publiceerde lijken erop te wijzen dat de Galaxy S4 flink wat licht weet te produceren – maar dit kan natuurlijk ook gewoon gedaan zijn voor het creatieve effect.

Hoe het allemaal ook moge zijn: vanavond laat zullen we het allemaal weten!

Reacties

 1. Jeroen zegt:

  Wil dat zeggen dat de blauwe waas er nu niet meer is? Als je bijv een S3 vergelijkt met een HTC Sensation en dan beide een witte pagina opent zie je op de S3 een Licht blauwe waas. Zal dit nu niet meer het geval zijn?

  • Marvin zegt:

   Dat is moeilijk te voorspellen… Amoled-achtige schermen zijn nu eenmaal niet bekend vanwege hun natuurlijke kleurweergave. Of een Pholed scherm hier iets aan verandert moet nog blijken.

 2. Jeroen zegt:

  in dit filmpje http://www.youtube.com/watch?v=Ip1fkGBdEWs bij de 0.55 sec zie kun je het verschil in wit zien.

 3. oeneye zegt:

  Registration Refused – Descriptive Mark

  Registration is refused because the applied-for mark merely describes features of applicant’s goods. Trademark Act Section 2(e)(1), 15 U.S.C. §1052(e)(1); see TMEP §§1209.01(b), 1209.03 et seq.

 4. Patrick W zegt:

  Ja refused…heel jammer heb vanmiddag meteen hyperbrightdisplay .com geregistreerd…..

Laat wat van je horen

*