Samsung Galaxy S4 ‘medium’ kwetsbaar

Een nieuwe smartphone, een nieuwe kans voor mensen om ‘m op film kapot te gooien. En dus schieten allerhande drop tests van de Samsung Galaxy S4 als paddestoelen uit de grond. Maar er is er maar één die een semi-serieuze benadering kiest: de reparatieexperts van Square Trade. Het blijft een semi-serieuze benadering, omdat iedere test maar één keer wordt uitgevoerd met één exemplaar van een toestel. Al met al blijkt de Galaxy S4 – en dan hebben we eigenlijk voornamelijk over het grote scherm – relatief kwetsbaar.

samsung-galaxy-s4-sloopbaarheid

De mooie infographic hierboven toont op belangrijke punten waar de Galaxy S4 goed en niet zo goed scoort. Het verder of minder ver glijden op een glad oppervlak lijkt me een minder euvel, maar ook in de onderstaande video is goed zichtbaar wat hét zwakke punt is van een grotere telefoon (lees: grotere glasplaat aan de voorkant): het barstende scherm. Al met al is een goede beschermhoes (zoals je ze HIER kunt vinden) geen overbodige luxe.

Pluspunt van de Samsung Galaxy S4 is dan weer wel dat deze – in tegenstelling tot de meeste andere moderne smartphones – makkelijk te repareren is.

(via)

Reacties

 1. mitch zegt:

  Ik denk toch echt dat de iphone sneller dan de galaxy barst als je m laat vallen.
  En de iphone heeft de meeste blije gezichtjes, maar heeft de laagste score.
  Beetje rare test, of zie ik het. Verkeerd?

 2. Vlad zegt:

  Nou iphone?

  Een vriendin van mij liet het van tafel vallen voorkant en achterkant was gebarsten

  • Willy Wonka zegt:

   Ik had zelfs een case om mijn iphone 1x vallen en scherm was stuk. Nu een lederen pouch van Spigen (Crumena) en een Spigen Neo Hybrid besteld. Die houden mijn S4 wel veilig hoop ik, dwz. als het Gorilla glas 3 echt niet krast want vind het zonde om een plastic screenprotector over het scherm te plakken.

 3. kevin zegt:

  Dergelijke testen zijn nutteloos tenzij je ze minstens 10x uit voert met nieuwe telefoons. Ik bedoel iedereen hoort wel eens dat zijn telefoon 1x gevallen is en kapot was. Waar andere dat al 20x hebben gedaan zonder krasje. Het is maar net hoe je hem raakt.

Laat wat van je horen

*