Samsung Galaxy S4 mag weer meedoen aan 3DMark benchmark

Goed nieuws voor alle benchmarktest liefhebbers: sinds de update naar Android 4.4 worden scores van de Samsung Galaxy S4 weer opgenomen in de database van Futuremark, ontwikkelaar van de populaire 3DMark test.

samsung-galaxy-s4-benchmark-3dmark

Nadat maanden geleden bleek dat Samsung de Galaxy S4 en de Galaxy Note 3 had geoptimaliseerd voor het draaien van bepaalde applicaties – waaronder met name benchmark apps – besloot Futuremark de scores van beide toestellen niet meer op te nemen in haar databases. En dat terwijl hun 3DMark test één van de betere tests is om de gaming performance van een smartphone te meten.

Met de recente update naar Android 4.4 KitKat verdwenen ook de bewuste optimalisaties – en besloot Futuremark de Galaxy S4 en Note 3 dus weer op te nemen in hun resultatenoverzichten.

Hoewel dit alles voor de gemiddelde gebruik(st)er geen enkele invloed heeft, zijn er genoeg liefhebbers en hobbyisten voor wie de pure snelheidstests die benchmarks als 3DMark bieden een aardig tijdverdrijf opleveren. Zij kunnen nu dus opgelucht ademen, en zich weer naar hartelust uitleven – ook al vormen ze maar een klein deel van de Galaxy S4 gebruikersgemeenschap.

(via)

Reacties

  1. Maar hoe zit het nu met alle problemen rondom de update kit kat. Iedereen uitzonderingen daargelaten heeft of krijgt problemen met temperatuur uitvallen van telefoon apps die verdwijnen en ga zo maar door.

Laat wat van je horen

*