Tip: géén of je eigen tekst op het vergrendelscherm van je Samsung Galaxy S4

Als je je Samsung Galaxy S4 voor het eerst aan zet, vind je op het vergrendelscherm de tekst ‘Life Companion’. Op zich heb ik wel iets met smartphones, maar om mijn Galaxy S4 mijn levensgezel te noemen, gaat me toch wat ver. Tijd om die tekst weg te halen dus – of, als je dit wilt, te veranderen.

Screenshot_2013-05-17-11-02-37

Weghalen

Wil je die tekst gewoon kwijt, zodat je een schoner vergrendelscherm hebt met alleen een klok en de datum? Tik op je Menu toets en ga naar Instellingen. Kies daar de tab Mijn apparaat (1) en tik op Vergrendelscherm (2). Ga vervolgens naar Widgets schermvergrend. (3). Onder het kopje Klok of pers. bericht (4) vind je uiteindelijk het scherm waarin je kunt kiezen voor weergave van de tekst, of alleen weergave van de klok en de datum (5). Vergeet niet op Opslaan te tikken als je je keuze hebt gemaakt (6).

samsung-galaxy-s4-lockscreen-tekst-vergrendelscherm-weghalen-bewerken

 

De tekst aanpassen

Stel, je vindt zo’n tekst op het vergrendelscherm wel leuk, maar zou graag zien dat er iets persoonlijkers te lezen stond… ook dat kan. Als je het vergrendelscherm voor je neus hebt, leg je je vinger in de buurt van de tekst en/of de klok, en veeg een stuk naar beneden (7). Rechtsonder verschijnt er nu een ‘potloodje’ – tik hierop (8).

Screenshot_2013-05-17-11-02-37 (1)

Nu ben je in het scherm waarin je allerlei elementen van het vergrendelscherm kunt wijzigen. Je kunt op de tekst zelf tikken, en een andere invoeren (9), je kunt de weergave van de klok (10) en de datum (11) aan- of uit zetten, of het lettertype van de tekst kiezen (12), evenals de kleur (13). Maar wát je ook wijzigt: vergeet de veranderingen niet op te slaan als je klaar bent (14).

Zo. Nu kun je het vergrendelscherm helemaal naar smaak aanpassen!

Screenshot_2013-05-17-11-03-16

Reacties

 1. Mohab Ali zegt:

  Sorry…ik heb mijn Samsung Galaxy S4 al ruim een tijd, maar heb nog geen tijd om alles uit te proberen! Ik ben echt super blij met al due artikelen op Facebook!!! Heel hartelijk bedankt!! Groet Zorida

 2. heejj heb een klein vraagje gaat niet over dit artikel al is het super nuttig maar wil een kleine tip als je het heb…. mijn s4 wordt met half uurtje gamen best warm aande boven kant van de telefoon met warm bedoel ik ook gewoon echt warmm! als k me telefoon op me wang zet krijg ik gewoon pijn zo warm is het….!! speel vaak dungeon hunter 4

  • Hoi Sem,
   Ik weet hoe dat komt.
   Een telefoon is wel bestemt op spelletjes te spelen.
   Maar lang achterelkaar word de batterij warm, en dat gaat door op je scherm.
   Net zoals een laptop, maar een laptop kan zijn warmte kwijt, en een mobiel niet.

 3. Vind dit hartstikke leuk. Zet er steeds iets op wat me bezig houdt!

 4. corina zegt:

  Hoi hoi, Ik heb dit dus gisteren ook gedaan…maar nu werkt mijn vergrendelscherm dus niet meer! Ik heb zo’n hoesje voor de 4 …met zo’n schermpje voor op het beeld! Zodra ik dat dicht deed dan was hij vergrendeld…nu niet meer…weten jullie misschien een oplossing hiervoor…ik heb alles afgezocht op de foon maar weet het niet meer!

  groetjes Corina

 5. dennis zegt:

  corina heb je al 1 keer op de aan en uit knop gedrukt zo dat ie in vergrendel stand gaat bij mij werkte dat nu gaat hij ook weer met het hoes je op vergrendel stand

 6. Docput zegt:

  he, wat een leuk tip ….meteen toegepast…..maar jemigdepemig….je moet het maar weer weten of achterkomen ..die S4 vreet veel tijd om hem te leren kennen…..but I love it…grtz

 7. edwin zegt:

  Deze feature is handig om je e-mail adres op je lockscreen te zetten. Als je je telefoon verliest kan de eerlijke vinder je makkelijk bereiken.

 8. bomberri zegt:

  Super leuke tip! Maar bij mij lukt het niet helemaal. Als ik zegmaar naar beneden veeg gaat mn scherm in veiligheidsstand en krijg ik de melding: kan niet bewerken in veiligheidsstand.

  Iemand een idee??

  • Oscar zegt:

   Waarschijnlijk sleep je iets te ver naar beneden; dan kom je in de veiligheidsstand. Succes!

  • Ik kreeg dezelfde melding, maar als je bij instellingen je vergrendeling even aanpast naar ‘vegen’ ipv bijvoorbeeld een patroon (had ik) of iets, dan lukt het wel 🙂

   Succes !

 9. Roland zegt:

  Hallo luitjes, net ook een samsung s4 aangeschaft (machtig toestel) maar ik heb een klein probleempje, als ik bel of gebeld wordt en ik kom met mijn oor tegen het scherm druk ik knopjes in die niet ingedrukt zouden moeten worden, heeft iemand hier ervaring mee of ligt het gewoon aan mij 😉

 10. Je kunt ipv te vegen ook gaan naar instellingen–>mijn apparaten–>vergrendelscherm–>widgets schermvergrendeling–> onder “opties bericht” –> persoonlijk bericht bewerken.

  Ik heb de hele tekst meteen gedelete, wel zo rustig.

 11. Hoi. Ik heb een Samsung s3. Je kunt daar ook kiezen voor gegevens eigenaar. Bij instellingen – vergrendelscherm en dan gegevens eigenaar. Als ik daar tekst intyp komt het echter niet op mijn vergrendelscherm. Kan iemand mij hierbij helpen en waar het aan ligt? Help!

 12. sacha huibers zegt:

  Hoi ik heb een probleempje ik heb als wachtwoord dat ik een patroon moet invoeren/vegen
  maar nu moet ik daarvoor een slotje weg vegen. Dat vind ik irritant en dubbel op ik doe liever alleen dat patroon.
  maar hoe krijg ik dat slotje weg?

  groetjes sacha

 13. net een S4 gekocht en ik vraag me af of dit normaal is als ik een sms ontvang dat ik 2 vergrendelschermen heb, ik bedoel daarmee dat ik mijn scherm van links naar recht kan verschijven.mogelijkheid tot dit uitschakelen? vind dat redelijk iritant :p

 14. Yannick zegt:

  De eerder genoemde tekst ‘Life Companion’, kun je inderdaad veranderen naar je naam zodat iemand hem terug kan geven (ook eerder genoemd). Maar wat nog handiger is de ‘Gegevens eigenaar’ functie. Dan kan je bijvoorbeeld je naam opslaan, die vervolgens in kleinere letters onder de tijd komt te staan.

 15. Lianne zegt:

  Hallo,

  ik snap dat niet met die tekst, Als ik dat allemaal wil instellen kan dat niet, bij instellingen is dan de tekst grijs. ( Dat betekent dat je hem niet kan aan of uit zetten ) En als ik het bij vergrendelscherm probeer lukt het nog steeds niet! Hoe kan dit?? Ik wil het ook gewoon hebben namelijk.

  Groetjes

  • Jose renkens zegt:

   Ik heb hetzelfde probleem, terwijl het eerder wel lukte…
   Waarschijnlijk een andere knop aangevinkt, waardoor het niet meer lukt?
   Weet iemand de oplossing?

 16. Britt zegt:

  Ik heb sinds een paar dagen de S4 en vind het een ontzettend prettige telefoon. Het enige vervelende vind ik dat als ik muziek afspeel, mijn achtergrond van het vergrendelscherm veranderd in de afbeelding van het album. Ik wil dit graag weg, maar heb geen flauw idee hoe. Iemand tips?

 17. Gerina zegt:

  Mijn vraag is of je de tekst van Vodafone NL ook kan verwijderen van je vergrendelscherm!?

 18. Stefanie zegt:

  Ontzettend bedankt. Stoorde me vreselijk aan dat ‘Life Companion’!

 19. amber zegt:

  Hoihoi! Ik heb dus die tekst in mijn vergrendelscherm geplaatst nu wil ik dat weghalen en kan de functie zeg maar niet meer aanklikken. Erg vervelend hoop dat jullie mij kunnen helpen! Groetjes amber

 20. Misschien wil ik weer iets geks… was zo verknocht aan mn nostalgische nikia dat ik erg moet wennen aan de smartphone samsung s4 mini.
  Mn vraag, als ie stand-by is is alles zwart, ik zou daar graag de klok (en datum) willen.
  is dat mogelijk???
  Het vergrendelscherm draait ook niet mee, toch..?

 21. L.K. van E. zegt:

  Hallo, ik heb sinds kort een Samsung S4 die mij prima bevalt. Echter bij het opstarten van de telefoon wordt de welkomsttune afgespeeld die nogal een flinke volume heeft en die zeer verschilt in uitvoering vn de S3. (Bij de S3 is de tune een mooie zachte weergave) Is het mogelijk het volume aan te passen?

  • M. Verweij zegt:

   Als je dat deuntje niet wilt horen, is het handig om, voor je je mobiel uitzet, het volume zachter te zetten. Dit doe ik altijd en dit werkt!

 22. Veeg uw vinger over het scherm om te ontgrendelen. Hoe kan ik deze tekst verwijderen?
  Alvast bedankt.

 23. hallo,

  kan dit ook op een LG toetsel?

  Of kan je hiervoor ook een app downloaden?

 24. astrid zegt:

  Even een vraagje, tijdens het bellen komen steeds andere schermen te voorschijn die geactiveerd wordt Door mijn oor. Hoe zorg ik dat dat niet meer gebeurd? Erg vervelend dit

 25. Ik heb een samsung galaxy S4 mini. Ik heb een wachtwoord ingevoerd om het scherm te vergrendelen. Als ik nu dit wachtwoord invoer, geeft ie aan dat het een onjuist wachtwoord is. Ik kan nu dus helemaal niet meer in mijn telefoon komen. Niks meer bedienen. Heeft iemand enig idee, hoe ik dit kan resetten. of toch op de één of andere manier dit wachtwoord kan omzeilen?

 26. Sanne zegt:

  Hallo,
  Sinds ik de nieuwe update heb staat het weer op mijn vergrendel scherm dit blijft altijd het zelfde 14 graden en regen
  ik wil dit weg hebben maar naar de veregendelscherm instellingen staat het er niet tussen
  wat moet ik doen?

 27. Ik heb een Samsung galaxy S5 en sinds kort luister ik heel veel muziek erop
  Maar nu veranderd mijn vergrendelscherm in een foto, waarschijnlijk van een van de liedjes
  Ik heb dezelfde vraag als degene die 17 mei 2013 heeft gesteld
  Maar ik kan niet verder lezen
  Maar goed, ik krijg de foto van de zanger niet weg
  Wat moet ik doen?
  Help want het is niet bepaald een foto die je op je scherm wilt hebben

 28. Bernard zegt:

  Hoi ik had een vraag over mijn Samsung Galaxy S4 mini; hoe zet ik ontwikkelstand uit?

 29. Hoi wie weet hoe je op je vergrendelscherm berichten vermeld komen te staan zoals (1bericht watsapp)
  Ik krijg alleen maar voor elkaar met pop up maar dan is de watsapp meteen geopend en dat wil ik juist niet.

Laat wat van je horen

*