Samsung Galaxy S4 krijgt geen ‘onbreekbaar’ scherm, 1080p resolutie wél zeker

Ondanks het feit dat we de Samsung Galaxy S4 de komende vijf of zes maanden nog niet in de winkel tegen zullen komen, gonst het momenteel druk van de geruchten. Eerder vandaag dook opnieuw de Mobile World Congress op als mogelijke introductiedatum, en nu lijkt duidelijk dat de Galaxy S4 – in tegenstelling tot eerdere berichten – níet over een ‘onbreekbaar’ scherm zal beschikken. Wel staat een 1080p full HD resolutie vast.

Een bron van de grote tech website The Verge weet te melden dat de technologie die een onbreekbaar scherm – lees: niet van fragiel glas – mogelijk maakt, nog niet in 2013 in een Galaxy S smartphone te vinden zal zijn. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we Samsung’s zogeheten Youm schermen niet in andere produkten zullen tegenkomen, maar kennelijk willen de Koreanen hun topmodel smartphone niet gebruiken om te ‘experimenteren’ met een dergelijk nieuwe technologie. Hiermee kunnen we dan ook gelijk de geruchten over een flexibel scherm, zoals wij onlangs al deden, definitief naar het rijk der fabelen verwijzen.

Dezelfde bron weet overigens ook te melden dat het scherm van de Galaxy S4 inderdaad van een 1080p full HD type zal zijn – met een extreem hoge pixeldichtheid van rond de 440 pixels per inch dus. Dit is natuurlijk niet zo verwonderlijk: HTC is al druk doende smartphones met een dergelijke schermresolutie op de markt te brengen, en ook andere fabrikanten staan te trappelen om hun toestellen full HD te maken.

(via)

Reacties

  1. Egt jammer:((
    Gelukkig nog AMOLED

Laat wat van je horen

*