Samsung Galaxy S4 komt mogelijk in verschillende versies (voor verschillende landen)

Er doen op dit moment allerlei geruchten de ronde over de processor die straks in de Samsung Galaxy S4 te vinden zal zijn. Heel wat mensen – mijzelf incluis – zijn geneigd ervanuit te gaan dat de S4 uitgerust zal zijn met de Exynos 5 Octa processor, met twee keer vier (vier snelle en vier energiezuinige) rekenkernen. Maar los van de vreemde eend in de bijt die eind vorige week al opdook (de Exynos 5440) is er nog meer tegenstrijdige informatie beschikbaar. Het lijkt me dan ook niet ontzettend onrealistisch om te denken dat er mogelijk verschillende Galaxy S4 varianten zullen uitkomen, in verschillende landen.

samsung-galaxy-s4-qualcomm-soc

Eind vorige week doken namelijk twee sets resultaten op in de databases van de GLBenchmark en Nenamark benchmarktests. De ene set hoort bij een toestel met de codenaam Samsung SCH-I545, wat erop duidt dat het om een Amerikaanse toestelversie gaat – de internationale versie gaat namelijk door het leven als de GT-I9500. Daarnaast zien we een toestel met de codenaam Samsung SHV-E300S, wat zoveel wil zeggen als ‘dit toestel is bestemd voor de Zuid-Koreaanse markt‘.

So far so good, maar het vreemde aan beide toestellen is de aanwezigheid van een Qualcomm processor met een kloksnelheid van 1,9 GHz, en een Adreno 320 grafische processor – en dus de áfwezigheid van een Exynos processor. Hoe vreemd dit ook lijkt – een Galaxy topmodel zónder Exynos processor? – de verklaring is natuurlijk simpel en ontzettend logisch.

Zoals gezegd gaat het hier om een Koreaanse en een Amerikaanse Galaxy S4 variant, en niet om de zogeheten ‘internationale’ versie die in Europa op de markt zal komen. Vorig jaar bracht Samsung de internationale Galaxy S3 in deze contreien natuurlijk met quadcore Exynos processor uit, maar de Amerikaanse versie moest het doen met – jaja – een dualcore Qualcomm chip. Dat neemt niet weg dat het wel heel erg onwaarschijnlijk lijkt dat Samsung de internationale Galaxy S4 met een ándere processor op de markt brengt, dan eentje uit haar eigen Exynos serie.

En dus is het duidelijk: hoewel het logisch lijkt dat Samsung de Galaxy S4 voorziet van de Exynos 5 Octa processor, is het net zo logisch dat sommige landen een toestelvariant zullen krijgen met een andere processor – bijvoorbeeld de S4 Pro van Qualcomm dus. Zo ging het ook met de Galaxy S3, en zo zal het gaan met de S4. Niks mis mee.

Zolang wij hier maar die met de Exynos chip krijgen, want zó’n nerd ben ik dan weer wel 😉

(via)

Laat wat van je horen

*