‘Samsung Galaxy S4 komt met S Pen stylus’ (+korreltje zout)

Kijk, dat er meer en meer geruchten opduiken over de Samsung Galaxy S4 is wat mij betreft helemaal top. Ik kan niet wachten op het moment dat ik álle details over het toestel te weten kom. Échte details. Geloofwaardige details. Vandaag duikt het gerucht op dat Samsung de Galaxy S4 zal voorzien van een S Pen stylus. Je weet wel, zo’n pennetje waar Samsung’s Galaxy Note ontzettend bekend om staat.

samsung-galaxy-s4-spen-gerucht

Heeft het een S Pen? Dan is het een Note!

 

Met een S Pen is helemaal niets mis, laat ik dat voorop stellen. De Galaxy Note 2 is een fantastische smartphone, en de stylus geeft het apparaat een aantal unieke mogelijkheden. De S Pen is dan ook hét onderscheidende element van alle Note smartphones en tablets – een unique selling point van jewelste, zogezegd. Een Galaxy S4 met een S Pen zou dus gewoon een Note variant zijn.

Maar vooruit, laten we het spelletje toch maar even meespelen. Dankzij de S Pen zal de Galaxy S4 allerlei mogelijkheden krijgen die we tot nu toe niet zagen in de Galaxy S smartphone serie: op een natuurlijke manier tekenen, schrijven, mappen en email berichten previewen zonder ze te selecteren, etc. etc. etc. De Galaxy S4 met S Pen moet zo’n 9,2 millimeter dik worden – een stuk(je) dikker dan de Galaxy S3.

Over deze S3 gesproken, ook daarvan deed eventjes het gerucht de ronde dat hij met S Pen op de markt zou komen. Waarom precies is lastig te achterhalen, want natuurlijk heeft de Galaxy S3 geen S Pen (oké, wel een optionele stylus, maar die kun je voor iedere andere smartphone ook kopen).

Zeker is, dat het toevoegen van de S Pen aan de Galaxy S serie een enorme verandering in strategie van de Zuidkoreanen zou betekenen. Niet alleen zou het onderscheid tussen de S lijn en de Note serie worden opgeheven, maar Samsung’s algehele strategie van diversificatie zou omgeruild blijken voor unificatie – in ieder geval in het ‘high end’ deel van haar smartphone portfolio.

samsung-galaxy-s4-korrels-zout

Best mooi: korrels zout onder de microscoop

 

Hoe dan ook, het moge duidelijk zijn dat ik dit gerucht met een paar korrels zout neem. Het is moeilijk duidelijke logica te ontdekken in het toevoegen van hét element dat de Note serie tot de Note serie maakt aan de Galaxy S4.

Dat gezegd hebbende ben ik natuurlijk wél benieuwd: zou jij het een goed idee vinden, een S Pen in de Galaxy S4? Of zie je liever dat Samsung de kostbare ruimte in de body van het toestel gebruikt voor, ik noem maar wat, een grotere batterij?

(via)

Reacties

  1. top dat jullie een beetje kritisch kijken naar alle geruchten! Van mij hoeft de S4 geen pen te hebben, dan kocht ik wel een note!

  2. pfff weer zo’n tandenstoker bij je telefoon?

  3. Mij zou het juist gaaf lijken. Ik vind de note te groot maar de s-pen is heel gaaf.

  4. Het enige dat ik hoop op dit moment is dat het scherm geen 5 inch word, nergens voor nodig. brengt alleen maar nadelan

  5. Ja leuk met s-pen. Ik vind de note te groot maar mis de mogelijkheden van galaxy note 2 bij de s3!! 🙂

Laat wat van je horen

*