Samsung Galaxy S4: twee kleuren, drie geheugenopties (maar waarschijnlijk tóch een Snapdragon processor)

In feite was het niet zo moeilijk te voorspellen, maar een insider van Sammobile laat weten dat er zes varianten van de Samsung Galaxy S4 op het programma zullen staan. Het gaat dan om versies met 16, 32 en 64 GB opslagcapaciteit in de kleuren zwart of wit.

samsung-galaxy-s4-zwart-wit

Opvallend aan dit nieuws is het feit dat Samsung mogelijk géén aparte toestelversies met en zonder 4G/LTE internetverbinding op de markt zal gaan brengen. De Galaxy S4 kan dus standaard uit de voeten met álle soorten mobiele netwerken.

Dezelfde insider laat tevens weten dat de Galaxy S4 zeer waarschijnlijk voorzien is van een Snapdragon processor van Qualcomm. Hiermee worden de vele geruchten van de laatste week nog eens bevestigd – en lijkt de kans inderdaad nihil dat er bijvoorbeeld twee versies van de S4 komen, waarvan eentje wél met de Exynos 5 Octa system-on-a-chip (SoC).

Dit laatste lijkt mij ook niet verbazend. Wie het nieuws rond de Mobile World Congress in Barcelona een beetje heeft gevolgd, heeft gezien dat er een testtablet aanwezig was die voorzien was van de Exynos 5 Octa processor. En hoewel Samsung de Octa SoC zwaar aan het promoten is, kan ik me toch niet aan de indruk onttrekken dat het hier gaat om technologie die zich nog iets teveel in het beta stadium bevindt.

Hoedanook: ik ben blij dat ‘gewoon zwart’ zoals verwacht inderdaad weer vanaf het begin van de partij zal zijn. Die kleur miste ik toch wel een beetje bij de Galaxy S3 (en jaja, ik weet dat die inmiddels wél in het zwart te koop is, maar om een prima toestel om te ruilen ging me dan ook wat ver).

(via)

Laat wat van je horen

*