Samsung Galaxy S4 heeft ook last van kinderziekten

Ze horen een beetje bij ieder nieuw product dat in grote aantallen op de markt verschijnt: kinderziekten. Geen mazelen of bof, natuurlijk, maar kleine, meer of minder ergerlijke problemen. Ook de Samsung Galaxy S4 heeft er een paar. Wat zijn ze, en wat kun je eraan doen?

Schermweergave

Er lijken twee soorten problemen te bestaan met de schermweergave op de Galaxy S4 – en deze problemen treden vreemd genoeg nooit tegelijk op hetzelfde toestel op. Sommige gebruikers hebben last van ‘vervagend’ beeld (ghosting/smearing) als je snel ergens doorheen scrollt, bijvoorbeeld in het Instellingen menu. Andere gebruikers melden dat hun scherm de rode subpixels nooit compleet uitschakelt, waardoor de zwartweergave niet 100% zwart is.

samsung-galaxy-s4-smearing-ghosting

Smearing/ghosting bij het snel door het Instellingen menu scrollen

Het eerste probleem kun je oplossen door de app Screen Adjuster uit de Play Store te installeren. Als je vervolgens daarmee alle kleuren bijvoorbeeld op ‘+5’ instelt – of een andere instelling naar smaak – verdwijnt het vervagen bij het scrollen. De verwachting is dat dit probleem bij een volgende software update verholpen zal zijn.

Het probleem van de rode subpixels is nog subtieler – mijn toestel heeft er last van, maar ik kan het alleen zien in een compleet donkere omgeving.  Net als het vervagen tijdens het scrollen, gaat het hier om een softwarematig probleem. Het lijkt erop dat de nieuwe firmware versie, die momenteel al in Duitsland en een paar andere landen te installeren is, dit issue oplost.

Lag

Sommige gebruikers klagen over zogeheten lag in de interface – zeg maar het eventjes vertragen of stotteren van een bepaalde animatie of handeling. Ik moet zeggen dat de interface zelf op mijn Galaxy S4 zo soepel als boter werkt, maar eerlijk is eerlijk – af en toe komen er overgangsanimaties voorbij die soepeler zouden kunnen zijn. Ook dit lijkt me bij uitstek een issue dat op korte termijn gefixt kan worden middels een update.

Batterijduur

Over de batterijduur van de Samsung Galaxy S4 zijn veel tegenstrijdige berichten te lezen. In sommige tests komt deze als uitstekend naar voren, terwijl andere reviews ‘m juist tegen vinden vallen.

Screenshot_2013-05-04-16-03-29

Zelf heb ik vooralsnog geen problemen met de batterijduur van mijn Galaxy S4, hoewel hij het niet haalt bij die van de Galaxy Note 2 – maar dat was ook niet te verwachten. Maar het feit dat sommige gebruikers er wél last van lijken te hebben, betekent dat Samsung in ieder geval sommige processen in het toestel beter kan optimaliseren. Ook dit lijkt mij voer voor een volgende firmware update.

Dus… die update

Al deze kinderziekten kunnen eenvoudig worden verholpen door softwarematige optimalisaties – en het probleem met de rode subpixels lijkt zelfs al opgelost in de laatste, nog niet in Nederland uitgerolde, update. Ook andere bronnen melden dat de eerste bugfixes onderweg, of in ieder geval in de maak, zijn. Hopelijk worden de hier genoemde kinderziekten dus op korte termijn verholpen.

Merk jij iets van de genoemde punten? Of is het net als bij mij met het ‘rode-subpixel-issue’? Ik merkte het pas nadat ik er elders over gelezen had…

(via 12, 3, 4, 5)

Reacties

 1. marja zegt:

  ik heb id last van het haperen . zeer irritant. mijn battreij werkt prima. de eerste paar keer was deze vlug leeg. maar nu een paar keer helemaal leeg laten gaan en opladen kan ik er 2 dagen mee doen.

 2. eekhoorn14 zegt:

  Dat vervagen komt nu bij elke S4 voor. En nee, dit is NIET op te lossen met screen adjuster. Omdat dit (voor zover ik weet) geen softwarematig probleem is kunnen ze het niet oplossen zonder het contrast te verminderen. Daarnaast wist samsung dit natuurlijk al lang, maar als je contact opneemt met de klantenservice hebben ze er nog nooit van gehoord… Maar goed, het viel de meesten geeneens op en het is niet echt storend.

 3. michiel zegt:

  Ik heb wat problemen met mijn samsung S4. Ik heb muziek op mijn sd kaart gedaan en wat andere dingen. Ineens uit het niets doet mijn kaartje het niet meer. Nieuw kaartje gekocht SD 32 GB. Ik zet alles er weer op en hij draait bij het afspelen ieder keer het zelfde nummer, al tik je een ander nummer aan. Bij opnieuw opstarten zijn al mijn mappen veranderd van naam, onleesbare tekens en kan ik niks meer afspelen van het SD kaartje. Iemand enig idee? Zwaar irritant!

  • Marvin zegt:

   Klinkt als een probleem met de SD kaart, ben ik bang…

   • Toevallig heb ik hetzelfde probleem ik had de 32gb bij me s2 erbij gehad ik dacht mooi ik gebruik hem hier ook in na een aantal weken pakte me s4 het kaartje niet meer maar toen ik hem terugstopte in me s2 deed die het wel als je een backupje maakt de kaart formatteerd en het mapje android erafgooit en alles terugplaatst doet die het weer.

 4. jan Hermus zegt:

  Ik heb de laatste update gedaan en sommige dingen werken niet meer zoals het pauzeren van een video met niet kijken ik heb het idee dat de camera sensor voor niet goed werkt en als de telefoon uit staat en je hand er boven houd gaat hij ook niet aan

 5. bruzski zegt:

  laatste ME2 update gedaan maar nog steeds last van purple smearing 🙁

 6. Trees zegt:

  Ik heb een volgend probleem. Kan wel bellen en gebeld worden maar krijg geen geluid

 7. Nathalie zegt:

  Ik heb toestel nog niet eens een maand en mijn beeldscherm is (waarschijnlijk) nu al stuk.
  Batterij eruit gehaald maar dit helpt dus niet. bij het aanzetten wel geluid maar geen beeld dus kan er niks meer mee. pffff

  • Audiowaste zegt:

   Gevalletje garantie 🙂

   • Hier net hetzelfde probleem.
    Lichtjes onderaan werken maar scherm geeft niets weer.
    Na update via pc hoor je de toon van de berichten die binnenkomen maar scherm blijft zwart.
    S4 nog geen maand geleden gekocht…echt erg!!!

    • Melissa Scherpenzeel zegt:

     Ik ook problemen met mijn scherm. Valt steeds uit/weg en niet meer te leZen.
     Heeeeeeeeeeel erg irritant. Moet terug naar de winkel.

     • nietzotevreden zegt:

      Ik heb volgens mij het hetzelfde probleem, alleen ik denk dat ik nog in de beginfase zit.
      Mijn toestel viel net plots uit (batterij op 49%) en toen ik het probeerde aan te zetten lukte dit helemaal niet. Heb me batterij drie keer eruit gehaald en nu doet dat ding het eindelijk. Mijn batterij staat op dit moment op 48% procent. En het erge is nog, ik heb dit toestel pas ZES dagen…

     • Patricia zegt:

      Goedemorgen,

      op 27 juli heb ik de softwareupdate gedaan die de tefeloon( samsung Galaxy s4) aangaf ( er is een nieuwe softwareupdate).

      Dit uigevoerd. Geen problemen. Smiddags heerlijk de boot naat Terschelling gepakt waar savonds het toestel uitviel en niet meer aan te krijgen was. Batterij was vol, toch de lader er maar in en waarempel smorgens deed ie het weer.

      2 dagen daarna identiek het zelfde probleem enkel ging het toestel niet meer aan. Uiteindelijk kreeg ik hem op zondag 4 augustus na een paar dagen links te hebben laten liggen hem weer aan.

      Maandag 5 augustus direct naar de winkel gegaan…… aardige hulp en wist echt wel wat hij deed.

      Hij zei: ik ga hem terugzetten naar fabrieksinstellingen…..dan zouhet verholpen moeten zijn, zo niet dan ligt het aan de hardware.

      Gedaan met gevolg –> telefoon deed niets meer. Enkel trillen ( zoals voorheen ook, maar geen beeldscherm).

      Telefoon laten ophalen ter reparatie. Afgelopen maandag terug gekregen.

      Wat is er gerepareerd? Nou niets er is enkel een softwareupdate gedaan.

      Afgelopen maandag terug gekomen en woensdag waarempel hihj viel weer uit met een volle batterij. Deed niets meer. Oplader erin even wachten ( overigens ook vreemd dat het lampje van opladen na 2 min pas gaat branden). Lampje werd groen ( opgeladen) telefoon aan —-> trillen en geen beeldscherm.

      HHem maar even links laten liggen tot donderdag en toen deed ie het weer.

      Vannacht opgeladen, vanmorgen nu.nl aan het lezen en pats viel uit om niet meer aan te gaan.

      Wat kan het probleem zijn????

     • Reactie op Patricia,

      Ik heb het toestel nu 2 maanden, de ellende begon 3 weken terug toen heeft mijn telefoon in eens al mijn foto’s verwijderd, ongeveer een week later, viel hij plotseling uit alles geprobeerd opladen, bla bla bla … opnieuw opstarten werkte niet ( telefoon kwam niet verder dan het opstartscherm samsung en bleef dit herhalen, dus kwam mn mobiel niet meer in.)
      uiteindelijk batterij eruit kwartier later nogmaals proberen en hij startte op om vervolgens na 5 minuten weer uit te vallen, ik heb zelf m’n mobiel terug gezet naar fabrieks instellingen ( toen ik heb aan had voor de derde x in een week )
      Dat heeft niet geholpen, naar de winkel geweest die heeft alles terug gezet en software updates gedaan, nog geen 10 meter uit de winkel en daar ging hij weer,

      Dus als je een oplossing heb hoor ik hem ook graag want ik heb gooi neigingen gekregen,

      PS. weet iemand waarom als er een barst in je scherm zit ( en ik heb geen verzekering afgesloten (( DOMM )) ) je garantie op je software er ook af is?

      Groetjes jessie

  • nanous zegt:

   Precies ik heb dat ook begon te flikkeren en gelijk zwartbeeld

  • jelke zegt:

   ik heb dit probleem ook hoe los je het op?

 8. Saskia zegt:

  Mijn toestel weigert regelmatig te bellen of op te hangen. Ik krijg dan de melding “Proces system reageert niet. Wilt u afsluiten?” Als ik “ok” aanklik reageert het toestel nog niet. Het enige wat ik nog kan doen is het toestel opnieuw opstarten. En als ik opnieuw probeer te bellen krijg ik opnieuw hetzelfde probleem.

  • ik heb ook een soortgelijk probleem … moet dat ding wel 25 keer per dag opstarten … netwerk vinden doet ie ook niet :-(((

 9. Mijn batterij is na het opladen vrij snel leeg ook als ik mijn telefoon niet gebruik

 10. mateijsen zegt:

  heb nieuwe s4! opladen is 2 keer gelukt. nu met verschillende opladers lukt dit niet meer ineens en verschijnt er ook geen oplaadt ikoontje boven. de tel laadt niet op.

  • Hey,

   ik heb gelijkaardig probleem.
   Telefoon weigert nog op te laden noch via lader noch via usb.
   Heb al geprobeerd batterij er uit en weer in, power indrukken,.. niets helpt nog.
   is wel ondertussen bijna 2j oud maar toch..
   weet iemand of het een batterij probleem is dan wel telefoon die om zeep is?
   en heb jij het bij u weer aan de praat kunnen krijgen?

 11. uzitje zegt:

  Mijn Galaxy s4 nu n week oud, valt steeds uit. Soms wel 4 a 5 x achter elkaar.

  Herkenbaar?

  • Yvonne zegt:

   Ja! Ik heb mijn toestel sinds 27 April. Afgelopen week minimaal 4x al uitgevallen. Ook zwart beeld en niks meer kunnen met beeldscherm.

   • levinson zegt:

    Heb je de update
    al gedaan ?? Zo ja ik heb zelf 1x geupadet en hy werkt perfect zo als die moet werken btw heb ik hem nu al 4 maanden en ook toevallig 27 April gehaald.

    • Mijn toestel (2 maanden in bezit) valt ook steeds uit. Bij ‘software-update’ staat dat het systeem al up-to-date is. Wat valt er dan nog te doen? Ik word er gek van. Tevens last van de batteryduur. 2x per dag opladen. Ik ben alleen maar bezig om alle app’s af te sluiten ipv ze te gebruiken. Heimwee naar mn iPhone4…

  • In juli gekocht, zelfde probleem,
   soms direct na opstarten, en soms wel 10 keer na elkaar.

   • Valt bijna steeds uit bij 50 à 60 % batterij. Als ik dan terug opstart is batterij plots weer heel stuk lager, bvb 33 %. Dan moet ik weer helemaal opladen om terug te kunnen gebruiken. Geweldig vervelend als je geen lader hebt, heb je dus ook geen telefoon meer.

 12. Habibi zegt:

  Ik krijg sinds vannacht steeds de melding “systeem UI gestopt” en mijn achtergrond is verdwenen en toestel blijft steeds hangen…..ook kan ik “het gordijn” niet meer naar beneden trekken!
  Wat kan of moet ik hier aan doen?

 13. Nancy zegt:

  Mijn s4 loopt continu achter de feiten aan. Als ik iets type of verwijder, als ik een handeling wil uitvoeren, mijn s4 voert alles vaak vertraagd uit. Heel storend. Wie heeft een oplossing?

 14. clone zegt:

  Helaas heb ik hier ook last van. Als ik bijvooorbeeld tekst invoer dan gaat dat met een vertraging. Het gebeurt gelukkig niet continue. Maar wel onbegrijpelijk bij een telefoon die 1 van de snelste zou moeten zijn. D e hardware is ook zeer snel. Touchwiz van samsung (die over android heen wordt gelegd is hier de boosdoener. We kunnen alleen maar wachten op een update van samsung.

 15. Anoeska zegt:

  Ik heb met mijn s4 last dat mensen mij niet horen terwijl ik 4 streepjes bereik heb en mijn mond gewoon bij mijn telefoon houdt

  • sander zegt:

   Daar heb ik ook last van. Bij de winkel kende zij het probleem nog niet. Ze hebben hem gereset en is het nog niet weg. Maandag ga ik hem opsturen. Soms midden in een gesprek hoort die andere persoon mij niet meer terwijl ik die gene wel versta

 16. john995 zegt:

  Heb geregeld last van dat als ik type in whats app of met sms dat de aangetikte letter met een fractie vertaging verschijnt erg irri trouwens.Iemand oplossing of zal dat met een update verbeterren?

 17. john995 zegt:

  Ps of het door touchwiz komt denk niet omdat ik nova launcher gebruik.

 18. basuki zegt:

  Haai ,

  Ik heb de s4 vanaf de eerste leverdatum. Maar het is mij tot nu toe niet gelukt een video gesprek te openen zowel via de g3 als wifi. Ook met bijv. Viber lukt het niet.
  Wat ook vaak gebeurd is dat het toestel hangt als ik muziek aan het luisteren ben via bijv jx video player.
  Graag advies.

 19. jacco zegt:

  Ik En Mijn schoonzus ervaren beide het probleem dat dagelijks Internet wegvalt. Soms een paar seconden maar soms ook enkele tientallen minuten.
  Heeft hier verder nog iemand problemen mee?

 20. mellanie zegt:

  Help….
  k heb sinds kort een galaxy s4 maar het scherm roteerd niet meer wat heeeeel vervelend is..iemand een idee?

  • Justus zegt:

   Had ik ook last van. Automatisch roteren staat gewoon aan, en na een restart werkt het ook gewoon maar na een paar minuten draait het scherm niet meer. Bij foto’s en films niet, maar ook niet bij apps die zouden moeten kunnen draaien. Bij de selftest van de sensor gebeurt er ook niet en ook calibreren doet het dan niet meer. Ook niet na tergzetten naar fabrieksinstellingen. S4 is nu terug naar Samsung, wachten op het resultaat.

   • Mijn S4 is deze week ook opgestuurd naar Samsung wegens hetzelfde probleem.
    Schijnt dus ook bij de kinderziektes te horen 🙁
    Verder wel tevreden over het toestel moet ik zeggen, zeker nu ik mijn “oude” HTC Sensation weer even in gebruik heb.

    • Nou, heb de S4 weer terug. Boodschap was dat er niets gevonden is en dus werkt na 3 weken de telefoon kwijt te zijn geweest nog steeds de rotatiefunctie niet. Geen idee wat nu te doen. Dus als iemand nog zinnige suggesties heeft….

 21. Ronald zegt:

  Wat kan je doen als het beeldscherm blijft hangen? Touchscreen reageert niet meer. Soms doet hij het weer maar erg onduidelijk waar dat aan ligt.

 22. Super telefoon kan er alles mee doen. Alleen het toestel wordt soms super heet en dan is ie zo leeg. sinds enkele dagen werkt ook mijn tril functie niet meer. Zit bij vodafone die al 3x gebeld maar na 10 min geen gehoor hang ik op. wat kan ik doen buiten naar de winkel gaan wat ik vandaag ga doen?

 23. RAbiye zegt:

  Hey,

  Ik heb de laatste dagen ook problemen met mijn samsung galaxy s4. Als ik opgebeld word, wordt mijn stem weerkaatst en hoor ik mijn stem dubbel tijdens het gesprek. Indien ik zelf iemand bel heb ik dit probleem niet. Weet er iemand hoe ik dit best kan oplossen of is dit een deffect aan het toestel zelf?
  Kan er iemand mij helpen?

 24. Heb een probleem met mijn 2 maanden oude galaxy s4, geeft een groenscherm en ik kan er niks meer mee,
  gevalletje garantie zegt T Mobile.

  • ik heb hetzelfde sinds gisteren. Is het bij jou uiteindelijk opgelost? Mijn toestel wordt maandag opgehaald door KPN. Ik mag inderdaad hopen dat het een gevalletje garantie is.

 25. paula zegt:

  ik heb sinds 2 maanden een galaxy s4 en nu doet hij niks meer! beeld zwart geen geluid helemaal niks! waardeloos toestel dus!!

 26. monique zegt:

  ik heb een samsung galacy s4,heb net de update van samsung erop gezet maar halverwege heb ik per ongeluk die update geannuleerd

  nou doet mn s4 niks meer…. ook niet na het opnieuw opstarten

 27. levinson zegt:

  De s4 werkt heel goed bij mij en heb de updates niet gedaan.. waarom ?
  Omdat in de updates van Samsung altijd fouten blijven bestaan. ik praat uit ervaring geloof me ….

 28. robertje zegt:

  Mijn s4 is ook irritant. hij vergeet steeds de wachtwoorden van de internet modems. Als ik thuis kom verbind hij niet met de router omdat hij dan de wachtwoord kwijt is. Op werk idem. Zwaar irri. Mn systeem beheerder ziet me weer aankomen op t werk om t ww weer in te voeren. Heeft nog iemand hier last van?? De s4 start zich ook een paar in de week opnieuw op uit t niets. Loop je op straat hoor je ineens je telefoon uitschakelen.

  • Ook ik heb hier last van met mijn S4 mini, constant het wachtwoord vergeten van mijn wifi-repeater en ziggo hotspots zwaar irritant. dat je telefoon steeds opstart is omdat hij dan vast loopt dat heeft de mijne oom last van gehad tot op de laatste update sindsdien geen last meer van gehad.
   Heb jij al een oplossing voor het vergeten van wachtwoorden?

 29. mijn s4 geeft geen sms geluid.
  na opnieuw opstarten doe hij het weer maar de volgende morgen
  heb ik weer het zelfde probleem.
  weet iemand hier iets op.
  alvast bedankt. Marco

  • Ook ik heb hier last van met mijn S4 mini, constant het wachtwoord vergeten van mijn wifi-repeater en ziggo hotspots zwaar irritant. dat je telefoon steeds opstart is omdat hij dan vast loopt dat heeft de mijne oom last van gehad tot op de laatste update sindsdien geen last meer van gehad.
   Heb jij al een oplossing voor het vergeten van wachtwoorden?

 30. Ik heb net een update gedaan van mijn S4 en heb nu in het beginscherm de klok boven aan het scherm dubbel staan over elkaar 2 oogjes, netwerk 2x en de wifi. Zodra ik een app open is het weer normaal. Maar ga ik weer terug naar het beginscherm, krijg ik weer het zelfde probleem.

 31. Zijn er mensen bij die het probleem hebben dat het beeldscherm af en toe niet reageert. Ook lijkt het wel alsof de s4 moet laden om zo een venster verder te gaan. Dit gebeurt vaak nadat ik probeer de vergrendeling eraf te halen. Mijn vorige toestel (s3) had daar namelijk geen last van.

 32. Ik heb de S4 ook sinds eind april, en gisteren wou hij ineens niet meer opladen en ik kreeg daarvoor links in beeld een icoontje dat hij opgeladen werd dat hij gekoppeld was maar ik had de S4 niet aan de oplader zitten maar ik zocht er niets achter, toen mijn batterij bijna leeg was heb ik hem via de gewone oplader geprobeerd op te laden en via de laptop en het werkte gewoon niet en toen was ie leeg, later nog met iemand anders zijn oplader geprobeerd en ook geen reactie 🙁 ik heb helaas geen update kunnen maken en zaterdag komt er een monteur van Hi langs. Hoop zo dat hij het ter plekke kan oplossen want wil liever niet dat ik alles kwijt ben.
  Heeft iemand dit probleem ook gehad? en zo ja wat is er uitgekomen? hoe is het opgelost

  Vriendelijke groet,

  Natalie

  • Ik heb dit probleem ook met mijn s4 ,opgestuurd via hi twee weken heb ik er op moeten wachten,
   Vol goede moed sloot ik hem s,avonds weer aan de lader en je raad het al nog steeds het zelfde probleem.Soms kreeg ik hem wel opgeladen maar als ik de lader ontkoppelde bleef ook het groene batterij icoon branden en tekst in beeld van volledig opgeladen ook flitste de telefoon als ik de app van de camera opende zonder dus een foto te maken.
   De telefoon heb ik nu naar de winkel gebracht maar verder niks gehoord

 33. Maartje Schijven zegt:

  Hallo,

  Ik ben erg blij met mijn S4 maar het enige wat ik irritant vindt is dat hij filmpjes niet in 1 stuk door afspeelt. Hij hapert continu waardoor het niet lekker kijken is. Heel vervelend! Ik heb op internet al gezien dat er meer problemen mee zijn. Iemand een oplossing??

  • Zelfde probleem. Weet niet hoe het komt. Geprobeerd om op het apparaat op te slaan ipv op de sd card. Dat schijnt te helpen. Dient de sd card aan bepaalde eisen te voldoen dat iemand weet? Het laden van foto’s vanaf mijn sd card werkt namelijk ook niet goed, oftewel niet.

   Heeft iemand hier meer informatie over?

 34. hallo.

  ik heb een probleem met foto’s bekijken van mijn S4.
  als ik me galerij open sluit deze vanzelf weer tussen de 10 en 15 seconden.
  iemand een idee wat het kan zijn?

 35. Ik heb mijn galaxy s4 sinds 1 juli en geen problemen mee gehad. Gisteren viel zonder reden zomaar het scherm stil en daarna startte hij opnieuw op. Het opstarten duurde een minuut of 10 en even daarna viel hij weer uit. Het is nu een dag later en hij doet nog steeds hetzelfde. Heb al geprobeerd de batterij, sd kaart en sim kaart eruit te halen en schoon deze schoon maken. Ik weet niet of iemand anders dit probleem ook heeft, zo ja, is er een manier om dit op te lossen?

 36. Heb mn s4 nu zo’n 6 weken en nsinds een paar dagen begint ie ook raar te doen.
  uitvallen en opnieuw opstarten.
  Externe sd kaart die opeens niets meer doet.
  opeens waanzinnig heet worden en dan uitvallen.
  ben benieuwd wat er nog meer gaat aankomen.
  maar ik ga het niet afwachten en stap over op een ander merk

  • dit probleem heb ik met mijn iphone ook gehad. ik heb nu een s4 active en dat is een probleem met de accu wat op dit moment bij 75% van de nieuwe telefoons voorkomt

 37. Ik heb ruim 6000 contacten en mijn S4 loopt steeds vast op het feit dat de contacten niet werken.
  Met de S2 heb ik nooit dit probleem gekend. KPN stelt dat de software in de S4 dus minder is..
  Wat nu?

 38. ik kan gewoon niet in de playstore komen, die stopt heel de tijd. ik ben van iphone 3gs naar galaxy s4 active gegaan, dat is in principe een verbetering. aan de andere kant: Play store stop echt heel de dag om de 30 seconden. krijg heel de tijd bericht: Google Play Store is gestopt. Iemand enig idee wat te doen?

 39. Heb de s4 nu 2maanden . Eerste 3 weken erg tevreden, maar toen was het afgelopen.
  De telefoon begon uit te vallen en na enige tijd deed hij helemaal niks meer. Telefoon moest opgestuurd worden naar Samsung.na 3weken was tetelefoon klaar, dus weer blij. Maar dat was van korte duur , na 1 week weer hetzelfde probleem, dus maar weer terug gebracht.

 40. Ook ik ervaar de laatste maand problemen met de S4. Ik heb hem sinds eind mei in bezit en de eerste periode werkte hij naar behoren.
  Ineens werd mijn telefoon gloeiend heet en trok dit mijn -volle- batterij binnen 10 minuten leeg. Na opnieuw plaatsen sim kaart en batterij deed hij het weer even. Dit gebeurde enkele dagen achter elkaar waarna het ineens stopte.
  De afgelopen 2 weken gaat hij elke keer vanzelf uit. Soms terwijl ik actief bezig met de telefoon, soms terwijl ik er niet mee doen. Hij start dan even op, waarna hij direct weer uitgaat. Mijn batterij is op dat moment nog minimaal voor de helft gevuld…
  Wie o wie kan mij tips geven???
  Bvd

 41. Ik heb dus ook dat mijn s 4 gewoon vast gaat zitten of uitvalt. camera werkt ook niet echt fantastisch. vanavond mms-grootte filmpjes gemaakt en allemaal heel dwarrelig geworden. Iemand idee hoe dat kan? Opsturen word ik ook niet happy van als ik de resultaten hiervan teruglees…

 42. Heb mij s4 nu een maandje, en hij valt zeker 10 keer op een dag uit. Krijg hem dan niet meer aan, hij start wel op maar hij valt gelijk weer uit. Na een tijdje doet die het weer 5 min en is een heel stuk van de batterij leeg. Hij blijft alleen aan als ik hem in de oplader heb. Wie kan mij helpen? Mischien moet ik een nieuwe batterij kopen of heeft dat geen zin? Please help me. Kim

  • Heb precies hetzelfde, alleen heb al wel wat langer. Ik heb vandaag alles teruggezet naar de fabrieksinstellingen, maar dat helpt ook niet. Denk dat ik het maar met een nieuwe batterij ga proberen.

 43. Ik heb de de S4 sinds dinsdagmiddag 17-09 het is al 3 maal zo maar uitgegaan en kreeg het ook niet aan,accu eruit gehaald en weer erin, aanzetten en hij doet het weer, maar de accu is nog net zo vol als daarvoor,en al 2 keer vast gelopen.
  Heb alweer een miskleun gekocht naar de note n7000

 44. hoe zet ik die minutenteller uit van de S4? wordt gestoord van dat gepiep tijdens het bellen

 45. Marijke zegt:

  Mijn S4 valt bij een (zo goed als) volle batterij uit. Hij is dan volledig leeg en moet opnieuw opgeladen worden. Bij het aansluiten aan de oplader geeft hij ook aan dat de batterij 0% is.

  Daarnaast moet ik de oplader een paar keer bewegen (wiebelen) tot hij contact maakt en begint met opladen. Ik kan dan de telefoon ook niet teveel bewegen want dan stopt hij met opladen. Ook het microfoontje werkt niet altijd (als hij aan de lader zit en je het stekkertje beweegt doet hij het wel/ niet)

  Het lijkt er dus op dat er een contactje loszit aan de onderkant van de telefoon. Heeft het uitvallen van de telefoon hier ook mee te maken of is dit een ander probleem?

 46. Niemand zegt:

  Heb het toestel net TWEE dagen.
  Omdat het toestel te snel verhit werd heb ik hem terug op fabrieksinstellingen gezet.
  Nu gaat mijn scherm niet meer aan

 47. Ik heb mijn toestel 3 dagen, en op de tweede dag zijn ineens al mijn telefoonnummers verdwenen die op mijn simkaart opgeslagen zijn..

 48. Had ik dit geweten, dan was ik toch maar voor de iphone 5 gegaan. Mijn galaxy S4 valt ook spontaan uit en wil dan niet meer opstarten. Pas als ik de lader aansluit, dan start te telefoon helemaal op en functioneerd hij normaal. Tot dat ik de lader loskoppel. Wat een kl.. ding bah!

  • kim hogendoorn zegt:

   Ik heb het zelfde probleem. Samsung valt uit terwijl de bat vol is.
   Hij blijft proberen op te starten maar dit lukt alleen als ik hem aan de lader leg.

 49. de mijne is pas 6 weken oud–en valt ook spontaan uit-

  heeft samsung al een oplossing– zo te zien ben ik niet de enige

 50. De mijn valt ook steeds uit als ik buiten even wat opzoek (FB) of een spel speel…
  OPnieuw opstarten helpt niet want dan zegt ie na het samsung teken …klik weg zwart beeld…
  Heb een abroment van 2 jaar bij de HI en natuurlijk ook tig x gebeld en die zeggen terug zetten na fabrieks instellingen …ook al tig x geprobeerd maar helaas zonder resultaat !!
  Wat moet ik nou doen !!
  SAMSUNG HELP EENS met die stomme KINDERZIEKTES !!!
  Waar blijft die UPDATE !!!

 51. Loepsie65 zegt:

  Sinds eind juni heb ik een S4. Was er heel blij mee, totdat hij steeds opnieuw opstart op willekeurige momenten…..zelfs tijdens het telebankieren!
  Vodafone raadt aan om terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Na alles hierboven gelezen te hebben nog maar ff mee wachten.
  Ik mag mezelf nog gelukkig prijzen denk ik, dat mijn S4 het nog steeds blijft doen…….. Hopelijk helpt een nieuwe update, want ik ben niet de enige lees ik wel!

 52. Heb sinds vandaag ook ineens een probleem met mijn s4 heb hem vanaf 27 april normaal hoef ik hem maar 1. X op te laden en kan ik er wel een hele dag mee doen tot savonds laat en dan weer opladen.
  Vannacht opgeladen vanochtend vroeg eruit gehaald stond binnen paar min op 42 % ik weer de oplader eraan tot 100% binnen 4,5 uur helemaal leeg terwijl ik hem niet anders gebruik dan normaal.
  Baal hier echt enorm van.
  Overigens heb ik wel vaker gehad dat ie ineens vastliep tijdens een spel of fotos maken moest hem dan weer opnieuw opstarten.
  Jammer dat er zoveel problemen zijn met dit toestel
  Iemand enig idee wbt de batterij moet toch niet kunnen heb ook al heel veel apps weggegooid en sluit altijd taakbeheer helemaal af maar helpt allemaal niks 🙁

 53. claudia zegt:

  Heb de s4 sinds een week… fijn toestel maar de camera werkt niet altijd. Update gedaan, nog steeds hetzelfde probleem.
  wel merk ik dat als ik facebook een tijdje heb bekeken de camera het dan niet meer doet.
  Zou het aan de app kunnen liggen?

 54. Ik heb een groot probleem mijn s4 sluit zich zomaar uit soms bij 80% en ik probeer op nieuw te starten maar doer niet dan stop ik stekker in stopcontact dan open hij dan wel

 55. Nicole Donders zegt:

  Ook ik heb hetzelfde probleem met de S4. Heb de telefoon 2 dagen. Valt gewoon uit. Heb nieuwe batterij gekregen, teruggezet naar fabrieksinstellingen maar weer valt hij uit.
  Hoop snel op oplossing.

 56. Ook ik heb last van opgezwollen batterij. telefoon valt constant uit. er is niet mee te werken.
  enigste oplossing is langs service te gaan en om te ruilen voor nieuwe. leuke oplossing maar kan ik om de twee maanden 37km heen en 37km terug rijden?! en de tijd? het is nu dinsdag, en donderdag avond heb ik pas de mogelijkheid om er heen te gaan. dus ben niet bereikbaar 🙁

  Jammer dat ze niet van samsung iets hebben laten weten aan s4 gebruikers. en je aan je lot overlaten tot je problemen krijgt.

  Bedankt samsung!!

 57. Ik heb mijn S4 nu ongeveer een maand.
  en sinds een week geeft hij opeens problemen, erg irritant.
  Zonder dat er wat gebeurt op mijn toestel (dus ook geen meldingen die bv binnenkomen) licht mijn beeldscherm steeds op en gaat weer uit.
  Dit gebeurt dan van 4 tot 6 keer achter elkaar, dit gaat echt de hele dag door.

  En per dag valt hij dan ook 2 maal uit nadat het 4 tot 6 keer is gaan oplichten uit het niets.
  Hierdoor heeft dit ook heel erg veel effect op mijn batterij, want die raakt nu veel sneller leeg door deze vreemde error.
  ik zie dit probleem niet hier vermeld staan, hebben anderen dit ook?

 58. Hallo,

  Had ik dit blog tegengekomen voordat ik mn Samsung Galaxy S4 Active kocht.
  Supertoestel totdat het ding na 2 weken een zwart scherm kreeg….
  Naar Samsung voor reparatie onder garantie.
  Daar ligt het ding nu al 6 (!) weken.
  Wanneer ik hem terugkrijg konden ze niet zeggen.

  Waardeloze service voor hun ‘toptoestel’

  Ron

 59. nathalie zegt:

  Wát een klote telefoon!! Heb hem al vanaf de pre order en in t begin werkte hij top.. ook de batterij was goed. Opeens ging hij niet meer aan.. opgestuurd naar hi smartcare en na 7 weken kon ik een nieuwe ophalen. Deze loopt binnen 5 uur compleet leeg!! Nieuwe batterij en oplader maar niks helpt!!! 2x opgestuurd alweer voor dit probleem maar het wordt niet verholpen, nu wordt ik morgen gebelt door een monteur van samsung die op afstand gaat kijken waardoor mn batterij zo snel leeg gaat, geloof niet dat dit helpt maargoed, heb aangegeven dat als dit morgen ook niet helpt ik een ander toestel eis en als ik dat niet krijg het absoluut hoger op ga zoeken want dit tolereer ik niet!!

 60. mike nout zegt:

  mijn s4 is weer kapot hij gaat niet meer aan mijn eerste s4 wou niet meer opladen en nu krijg ik de derde al

 61. hey
  ik heb mijn s4 nu een maand maar ik kan niet meer terug via rechtsonder en met de opties van links onder ook niet. Als ik hem oplaad valt ie op een gegeven moment zomaar uit en dat nu ook als ik niets doe en als ik hem afsluit blijft het blauwe lampje branden ook al is de tel uit
  mvg stefan boots

 62. scott van der zon zegt:

  ik heb mijn witte galaxy s4 nu een maand ongeveer.
  hij zegt constant dat de 32 gig micro sd kaart geformateerd moet worden en als ik dit op de telefoon doe.. loopt de telefoon vast.. 3 keer achter elkaar.. nu het kaartje maar uit ergernis verwijderd.

  ook heb ik mega internetproblemen.. hij opent internetpagina’s niet.. die die op oude iphone 4 zonder problemen opent. vooral internetpagina’s als google afbeeldingen.. daar opent die de afbeeldingen gewoon niet van.
  nog iemand problemen hiermee? ik kocht de s4 om een supersnelle internet telefoon te hebben.. en krijg zo een ***ding.. had ik maar gewoon bij apple gebleven..

  Ben nu een softwareupdate aan t doen: me instellingen staan op automatisch via wifi updaten, maar uiteraard deed die dit niet automatisch,

  ik laat zo even horen of er verschil is

 63. Elke keer als ik mij gallerij open dan loopt die meteen vast en naar een aantal seconde komt er te staan applicatie gallerij werkt niet meer, sluiten? En dan kan je alleen maar klikken op wachten en ok. Hoe kan ik dit probleem weghalen en mijn gallerij weer laten werken?

  Ik hoop dat iemand een oplossing heeft want ik vind het heeeel irritant.

 64. Ik heb zo’n beetje alle problemen met mijn Samsung galaxy s4. heb hem net 2 weken. En zo te lezen komt en reageert samsung dus niet. Waarom richten ze dan zo’n website op. Ik heb al wel een systeem reset gedaan maar dat hielp ook niet. Voor de rest is het een mooi toestel als de rest het tenminste ook doet.

 65. Angelique zegt:

  Ik heb de s4 nu 2 maanden in het begin was het een goed toestel.. Nu loopt hij continu vast met het openen van de fotogallerij.. Foto’s worden niet weergegeven, je kunt helemaal niks meer.. Het lijkt wel als ik mijn sd kaart afmeld dat dit probleem ‘verholpen’ is.. Zou er dan een fout in de sd kaart kunnen zitten?! Ik heb dit probleem voorgelegd bij samsung zelf en zij raden aan om hem op te sturen.. Maar als ik het zo hierboven lees maakt dat ook niet veel uit of je hem nou wel of niet opstuurt.. Toch wel een beetje spijt dat ik niet bijzijn vertrouwde Apple ben gebleven..

 66. Ik heb ook een probleem met mijn micro SD card. Plotseling doen de foto’s het niet en de gallerij reageert niet meer, alles blijft haken. Ligt dit dan aan de SD card of S4?

 67. Als ik een bericht typ…vergroot mijn scherm hele tijd. .
  als ik dan 3x op mijn scherm typ verkleint dit weer

  ..ik word er echt stapelgek van.
  .kan iemand mij hier mee helpen?

 68. Jaaa ik weet t had er ook megaaa last van, let op:
  Ga naar instellingen
  dan naar toegankelijkheid
  dan naar vergroting
  dat moet je uitschakelen
  succes!

 69. hallo ik heb een s4 en als ik een spel speel dan sluit die het zo maar af ?? wat is het probleem

 70. iemand enig idee waar men map van systeem geluiden kan zyn hij is weg op mijn s4

 71. Hallo,

  Ik heb het volgende probleem.
  De telefoon reageert niet tot nauwelijks op touch of hij klikt hele verkeerde dingen aan?
  Iemand een idee hoe dit kan of beter nog hoe ik er vanaf kom?

  b.v.d.

  Mvg

 72. Hallo,
  Ik heb de samsung s4 clone.
  Wie weet waar de simkaart moet??
  Ik heb van alles geprobeerd…

 73. Hallo,

  Hier ook een probleem met de geheugenkaart.. Doet het niet meer.. Krijg hem ook niet aan de praat. Heb de telefoon 3weken geleden gekocht.

  Iemand suggesties??

  gr

 74. Hallo
  Mijn vorige smartphone was een xperia Z van Sony , toptoestel doch jammer genoeg stuk gegaan. Ik kocht me nu een S4 mini wat ik persoonlijk een stuk handiger vind omdat het compacter is, het vorige toestel was echt “ne kloeffer”.
  Ik heb nu echter een vraagje: bij het filmen heb ik de gewoonte om de cover van het toestel toe te doen, is iets handiger om vast te houden , wat blijkt nu , het toestel stopt dan ineens en al wat ik gefilmd hebt ben ik kwijt 🙁 Moet ik aan de instellingen iets veranderen of zo of lukt dat gewoonweg niet met dit toestel? Met vorig toestel ging dit zonder probleem. Kan er mij iemand helpen aub? Groetjes Tim

 75. Mijn s4 blijft regelmatig eindeloos doorfltsen. Als ik hem dan uit- en aanzet is het weer okay. Wat kan ik daar structureel aan doen?

 76. Bianca zegt:

  Ik heb sinds gisteravond 2 beeldschermen door elkaar heen staan. Dus de actuele tijd en kwart voor elf van gisteravond. Ook verdwijnen de icoontjes niet meer als ik ze wil wissen. Openen kan ook niet, want de berichtjes zijn er niet? Hoe kan ik dit oplossen?

 77. pff na de echte s4 …steeds ellende !!! maar een kloon gekocht en wat denk je …geeft aan: systeem UI gestopt..? wat is dat nu weer?

 78. kenneth zegt:

  Als ik mijn telefoon opneem van de tafel of als ik er mee roteer opent hij zelf de telefoon app Hoe kan ik dit af zetten?

 79. tamara zegt:

  Mijn s4 mini heeft sinds ik hem heb nu 3 maanden ongeveer steeds dat hij mijn wifi wachtwoorden vergeet. Kan ik hier iets aan doen?

 80. Roelien zegt:

  Ik heb een samsung galaxy s4 clone gekocht. Nu heb ik hem een paar maand, maar nu doet mijn scherm het wel alleen mijn touchscreen reageert nergens meer op. Iemand enig idee????

 81. Ik heb mijn s4active al bijna 6maanden,plotseling werd m’n telefoon heet en daarna kreeg ik een zwart wit flikkerend scherm.3keren hb ik dat gehad en daarna is er iets gebeurd met mijn scherm,’k weet niet wat het probleem is of ik er iets aan kan doen. Want het licht van me tel.scherm is donker geworden en als ik foto’s maakt doet die cameraflits het ook niet vaak.

 82. heb mijn tel teruggezet naar fabrieksinstellingen krijg ik de hele tijd dit op mijn scherm
  com.android.systemui is gestopt en wil voor de rest ook niks meer doen
  wie kan me helpen

 83. Hallo,

  Ik heb sinds een maand of 2 last van een flikkerent scherm. Het is niet helemaal maar echt alleen de onderkant ook precies de helft van me beeldscherm. Heb hem al naar de fabrieksinstelling gezet. Maar dat helpt dus ook niet. Wie kan mij helpen?

  • Als het roze flikkers zijn moet je even naar ontwikkelaars opties alsdie er niet staan kan je op YouTube kijken hoe je dat doet maar als je in ontwikkelaars opties bent kan dat gewoon uitzetten

 84. Ik heb net een paar uur de nieuwe s4 van een vriendin. Zij kreeg hem bij haar anno. Garantie geld niet meer wanneer mijn sim erin zou gaan. Vodafone anno. En een tijdje mobile foon want met opstarten zegt hij te mobile.
  Nu wil ik net het scherm vergrendelen. Zoals dat hoort. Tikje op de uit knop. En het scherm gaat niet meer aan. Opnieuw op moeten starten. Vervolgens scherm vanzelf uit laten gaan en wederom blijft hij zwart. Weer opnieuw aan moeten doen. Aan de hand van een code de sensoren getest alles werkt tot ik op slaapstand klik. Weer uit….. Wie oh wie weet wat dit is. Hoop dat Ze hem terug neemt als dit zo blijft.

 85. Mitchell zegt:

  Onlangs een S4 gekocht en heb problemen met mijn bluetooth.
  Wanneer ik muziek af wil spelen via mijn bluetooth speaker krijg ik veel geruis ipv muziek.
  Enkele andere S4 laten testen en die deed het goed.
  Gister een nieuwe S4 gekregen en weer hetzelfde probleem, nu vooral als ik de wifi aan heb.
  Iemand enig idee wat er aan de hand is en of dit op te lossen is????

 86. Laatste tij last van als ik een nummer opzet dat ie naar enkele seconden naar het volgende gaat echt heel irritant alsje muziek luisterd

 87. Whatjazz zegt:

  Ik heb vandaag een Samsung Galaxy s4 gekocht met abo via telfort. Mijn eerste smartphone…yay! Ik heb eerst de simkaart erin gedaan en daarna een oude 32gb geheugenkaart. Er was een app aan het updaten maar deze hing de hele tijd waardoor mijn telefoon steeds opnieuw opstarte. Eerst de telefoon uitgezet en toen de geheugenkaart eruit gehaald.

  Hierna werden alle apps ge-update en had ik helemaal geen problemen meer met vastlopen en herstarten van mijn galaxy S4. Dus het ligt volgens mij aan de geheugenkaart-slot.

 88. Heb ook de S4 maar krijg nu steeds een soort belletje ,Lijkt op een haperend wekker geluid .

  Iemand enig idee hoe ik dit er uit krijg .

 89. hallo
  bij verbreekt hij spontaan de verbinding hebben jullie dat ook
  en wat kan ik er aan doen

 90. kaoutar zegt:

  hoi, ik zat laatst op instagram en mijn scherm liep toen vast dat heb ik wel eens vaker en dan doe ik altijd op de aan/uit knop klikken 5 sec wachten en hem weer aan doen en dat werkt altijd. nu deed ik dat ook maar hij gaat dus niet meer aan… ik heb geen idee wat ik moet doen. ik heb al een aantal dingen geprobeerd wat ik o andere sites vond maar dat werkte allemaal niet. ik heb hem ook in de lader gedaan en dan hoort hij te trillen maar dat deed hij niet. iemand een oplossing hiervoor?

 91. stefan zegt:

  Hallo,
  Ik heb sinds vandaag een raar paars vlekje op mijn front camera van mijn samsung galaxy s4. Hij blijft op de zelfde plek zitten. Kan iemand mij helpen.
  Mvg stefan

 92. Goedendag,
  Sinds de update lollipop is gekomen, heb ik problemen. Als ik een filmpje kijk op Internet dan stopt na een aantal seconden het beeld en gaat het geluid verder. Dit is behoorlijk vervelend. Hij doet dat elke keer en ik ben er gefrustreerd van. Ik heb nu de neiging om deze telefoon weg te doen en een iPhone te gaan halen. Maar ik ben al Samsungfan sinds de S1. Daarom vraag ik hier een oplossing over.

 93. ik heb een samsung s4 mini maar ik lied hem een x heel hart gevallen en hij deed prima maar na een half jaar tot aan nu doet die heel raar, ik hoor geluid maar doet het niet en ik zie alleen maar rare strepen met kleuren ik heb al heel erg gezeikt bij me ouders om een betere telefoons

Laat wat van je horen

*