Samsung Galaxy S4 heeft ‘Safety Assistance’ functie

Veiligheid. Voor sommige smartphone gebruikers best wel een issue. En dan heb ik het niet over bescherming tegen virussen en malware, maar de mogelijkheid om met een simpele handeling iemand – of meerdere personen – te alarmeren. En je raadt het al: de Samsung Galaxy S4 is hier standaard mee uitgerust.

samsung-galaxy-s4-safety-assistance-klein

(klik voor het volledig Safety Assistance scherm)

De Safety Assistance feature – die straks in het Nederlandse vast anders zal gaan heten – is in feite een soort mini-alarmsysteem. Zodra je beide volume toetsen drie seconden lang ingedrukt houdt, worden er een bericht verstuurd naar een vooraf ingestelde contactpersoon (of personen). Dit bericht kan éénmaal verstuurd worden, of meerdere keren, al naar gelang de gekozen instelling.

Daarnaast is het zelfs mogelijk de camera’s aan de voor- en achterkant van de Galaxy S4 automatisch foto’s te laten maken, die vervolgens ook weer naar de contactpersoon gestuurd worden.

Het is niet moeilijk om voor te stellen dat er een aantal scenaria denkbaar zijn – al dan niet in combinatie met op leeftijd zijnde familieleden, bijvoorbeeld – waarin deze feature erg praktisch kan zijn. Apps met soortgelijke functionaliteit bestaan tenslotte al langer, en tieren welig.

Het is natuurlijk nog even afwachten hoe Safety Assistance zich in de praktijk (lees: in de broekzak) zich gedraagt.

(via)

Reacties

  1. Oekel Boter zegt:

    Op mijn S4 ging de Samsung Safety Asist regelmatig af vanuit de broekzak. Heb herhaaldelijk naasten moeten bellen om te vertellen dat er niets aan de hand was. Heb de dienst permanent uitgeschakeld.

Laat wat van je horen

*