Doen alsof je Samsung Galaxy S4 een Galaxy S5 is: hartslagmeter

Na de onthulling van de Samsung Galaxy S5 vorige week, bleek uit onze vergelijking met de Galaxy S4 dat er niet zoveel verschillen zijn tussen beide toestellen. En hoewel je je Galaxy S4 natuurlijk nooit zo water- en stofdicht krijgt als de S5 – zonder speciale beschermhoes – is er één feature die je nú al gewoon op de Galaxy S4 kunt installeren: de hartslagmeter.

samsung-galaxy-s4-hartslagmeter

Het trucje wat de Galaxy S5 uithaalt, is technisch gezien namelijk bijna exact mogelijk op de Galaxy S4: je vingertop flink verlichten met de LED flitser, en met de camera ‘kijken’ wat je hartslag is. Het enige dat je moet doen: een app installeren als Runtastic Heart Rate – voor nop te vinden in de Play Store HIER.

Het verbazingwekkende is dat het eigenlijk best goed werkt, tenminste, voor zover ik het zelf heb kunnen testen. Het duurt misschien een paar seconden voor de app je hartslag te pakken heeft, maar in de meeste gevallen lukt dit prima.

En vooruit: een hartslagmeter op je Galaxy S4 is niet de meest praktische toepassing die je kunt bedenken. Maar zeg niet dat je niet weet dat je toestel het – net als die Galaxy S5 – kan 😉

Runtastic Heart Rate vind je HIER.

Reacties

  1. Johan zegt:

    Kon ik op de S2 al, zo nieuw is het niet!

Laat wat van je horen

*