Samsung Galaxy S4: GT-I9400 of GT-I9500?

What’s in a name? Of beter gezegd: in een productcode? Volgens de meestal goed geïnformeerde insiders van SamMobile  is de productcode van Samsung’s volgende topmodel smartphone – de Galaxy S4 dus – GT-I9500. Tot nu toe leek GT-I9400 het meest logisch, maar mogelijk is die informatie dus incorrect.

samsung-galaxy-s4-gti9500-company-logo

Ik hoor je denken: ‘is dat écht zo interessant, dat getalletje?’ In principe natuurlijk niet, maar als de bovenstaande informatie klopt, lijkt in ieder geval de eerder opgedoken Galaxy S4 benchmark informatie nep – deze was tenslotte voorzien van de productcode GT-I9400. Maar er is meer aan de hand.

Het Samsung toestel GT-I9500 duikt al een tijdje op als zijnde de eerste smartphone waar Samsung’s nieuwe besturingssysteem Tizen op draait. Wat Samsung precies van plan is met Tizen is nog niet helemaal duidelijk, maar er bestaat een kans(je) dat dit systeem ooit Android moet gaan vervangen. Op basis hiervan zijn dus twee conclusies mogelijk.

De wildste van de twee is dat de Samsung Galaxy S4 zal draaien op Tizen. En hoewel er een jaar geleden ook vreemde geruchten de ronde deden dat de Galaxy S3 over een alternatief – lees: géén Android – besturingssysteem zou draaien, bleken deze allemaal faliekant onjuist. En ook nu lijkt het mij allesbehalve logisch dat Samsung haar winnende paard – de Galaxy S serie – zo fundamenteel zou wijzigen door een switch van Android naar Tizen. Deze conclusie laat zich dus met een grote glimlach verwerpen.

Logischer is het dus dat Samsung heeft besloten haar Tizen lijn niet meer onder de productnoemer GT-I9500 te voeren. Of dit te maken heeft met de Zuidoost Aziatische angst voor het getal vier – waar ik eerder al over schreef – en dus voor de code GT-I9400, of dat er hier andere beweegredenen in het spel zijn laat ik graag in het midden (lees: ik heb geen flauw idee).

In ieder geval is de juiste productcode van belang voor iedereen die de komende maanden het wereldwijde web afspeurt naar kleine beetjes nieuwe informatie over de Galaxy S4. Veel informatie duikt namelijk niet op onder het label ‘Galaxy S4’, maar wel onder de productcode van een toestel.

(via)

Laat wat van je horen

*