Galaxy goes Nexus? De Samsung Galaxy S4 Google Edition (update)

Update: ennn… de Samsung Galaxy S4 Google Edition is een feit. Vandaag onthulde Google zelf het toestel, tijdens hun I/O evenement. Zoals te verwachten was, zal het toestel – zoals andere ‘Nexus’ smartphones – door Google zelf van updates worden voorzien.

Het toestel zal vanaf 26 juni verkocht worden via de Play Store voor de prijs van 649 dollar. Dit betekent dat deze toestelvariant in eerste instantie alleen in de VS verkrijgbaar zijn, en of het toestel ook naar andere landen zal komen is nog maar de vraag.

samsung-galaxy-s4-google-edition

Eerdere berichtgeving:

We hebben een Samsung Galaxy S4, en straks een Galaxy S4 Mini, een Galaxy S4 Active en een Galaxy S4 Zoom. Genoeg varianten? Nou nee. Naar verluid komt er binnenkort ook nog de Galaxy S4 Google Edition (GE) bij.

samsung-galaxy-s4-ge-google-edition-vanilla-android

De Galaxy S4 Google Edition is in feite een Galaxy S4, maar dan zonder Samsung’s eigen toegevoegde software. Met andere woorden: het toestel draait op een ongewijzigde versie van het Android besturinggsysteem. Een soort van Nexus S4, zeg maar.

Aan de ene kant lijkt me dit een ontzettend interessante telefoon: Android zoals Android bedoeld is, maar dan wel met de topklasse hardware van de Galaxy S4. Wat ik me wel afvraag is, wat er dan nog overblijft van alle unieke features van de S4 – features die mogelijk zijn dankzij Samsung’s eigen software, maar die níet standaard door Android worden ondersteund. Air View, Air Gesture, Smart Pause, Smart Scroll, etc. – stuk voor stuk zijn dit mogelijkheden die exlusief bij Samsung’s eigen interface horen.

Oké, het zijn geen essentiële features, maar is het ergens toch ook niet een beetje zonde om ze dan maar helemaal niet te kunnen gebruiken, zeker als je weet dat de hardware er wél toe instaat is?

Één heel groot voordeel van een dergelijk ‘pure’ Android variant is – zoals Richard hieronder terecht opmerkt – dat software updates direct door Google zelf worden aangeboden. Je hoeft dus niet op Samsung te wachten voor een update naar de nieuwste versie van het besturingssysteem – en dát is best een prettig voordeel.

Hopelijk legt Google zelf het binnenkort allemaal uit, tijdens haar eigen I/O evenement dat straks van start gaat – en waarop de Galaxy S4 Google Edition zijn opwachten moet gaan maken. Als de geruchten tenminste kloppen.

(via)

Reacties

  1. Richard zegt:

    Voordeel is dan wel dat je software snel wordt geüpdatet.

  2. Geert zegt:

    Ik zie graag deze firmware verschijnen op sammobile. Dan flash ik mij s4 direct. De stock-versie die er nu op draait is in totaal een download van 1675,3 Mb. Ik verwacht dat een schone versie ‘iets’ kleiner is.

Laat wat van je horen

*