Samsung Galaxy S4 Google Edition te koop, maar niet in NL. Of…?

Het was alweer even geleden dat de Samsung Galaxy S4 Google Edition – lees: met een ‘pure’ versie van het Android besturingssysteem, dus zonder Samsung software – onthuld werd. Nu is het toestel te koop maar niet in Nederland. Echter, wie nu diep teleurgesteld is, heeft – met wat doe-het-zelf werk – een hele aardige andere optie…

samsung-galaxy-s4-google-edition-android-4-3

 

Deze Galaxy S4 versie met Android zoals het door Google bedoeld is, is te koop in de Play Store voor 649 dollar. Echter, wie ‘m daar probeert te vinden krijgt de mededeling dat het item ‘in uw land nog niet beschikbaar is‘. Helaas, pindakaas, zou je kunnen zeggen.

Maar daar was vandaag dan het nieuws dat de eerste ROM gebaseerd op Android 4.3, nota bene voor de Galaxy S4 Google Edition, is uitgelekt. En deze werkt probleemloos op de gewone Galaxy S4 met productcode GT-I9505 – inderdaad, de toestelversie die hier verkocht wordt.

Je moet de ROM dan wel zelf op jouw Galaxy S4 installeren – maar ik ga er even vanuit dat iemand die écht teleurgesteld is dat de ‘S4 GE’ níet hier te koop is, mogelijk wel een idee heeft hoe hij of zij een dergelijke ROM kan flashen. Met andere woorden: je vindt alles wat je daarvoor nodig hebt bij de beste mensen van Sammobile HIER. En dan heb je dus een Galaxy S4 die loopt op dezelfde software als de Google Edition van het toestel – zelfs op een nog niet officieel uitgebrachte, nieuwe versie van Android.

Let op: als je ermee aan de slag gaat, dan doe je dit uiteraard geheel op eigen risico!

(via)

Reacties

 1. Patjess Place zegt:

  Is deze ook om te zetten in de NL taal?

 2. Marix zegt:

  Stel dat je Samsung S4 is gegijzeld door ransomware en je kunt de gijzeling niet opheffen via fabrieksherstel, is het flashen van de firmware met GE dan wellicht een oplossing?
  Zie ook dit bericht: http://www.seniorweb.nl/nieuws/53074/ransomware-voor-android-duikt-op

 3. Bas Meijer zegt:

  Dit is nogeens goed nieuws! alleen heb ik 2 vraagjes
  Is het nadat je deze rom hebt geïnstalleerd nog mogelijk om je tv te bedienen met je telefoon zoals nu via watchon?
  en is het probleem met de audio hiermee ook verholpen ? want als ik nu audio afspeel via mijn oordopjes dan heb ik een enorm hinderlijke verstoring bij sommige tonen.

 4. Thijs zegt:

  Als dr een update van Google Pure zeg maar uitkomt kun je ‘m dan ook gewoon updaten via 4.3 of niet?

Laat wat van je horen

*