Tip: een ander lettertype op je Samsung Galaxy S4

Je zult niet de eerste zijn die na een paar maanden – of eerder, of later – met je Samsung Galaxy S4 een beetje uitgekeken begint te raken op hoe het er allemaal uit ziet. Tijd dus, voor een nieuw lettertype!

samsung-galaxy-s4-font-lettertype

Er zijn een aantal manieren om een ander lettertype in te stellen op je Galaxy S4. Het makkelijkst gaat het via de daarvoorbestemde instellingen. Ga via de Menu toets naar Instellingen, en kies daar de Mijn apparaat tab (1). Tik nu op de instellingen voor Display (2). Scroll een stukje naar beneden tot je optie Letterstijl ziet, en kies deze.

samsung-galaxy-s4-lettertype-instellen-1

Je kunt nu kiezen uit een aantal standaard geïnstalleerde lettertypes (4). Zodra je er eentje kiest, hoef je alleen nog maar te bevestigen (5) en je Galaxy S4 krijgt al een andere look.

samsung-galaxy-s4-lettertype-instellen-2

Toegegeven: enorm veel keuze heb je niet. Als je op Lettertypes online ophalen tikt (6), ga je naar de Play Store, waar je een lange lijst vindt met lettertypes die je ook nog kunt installeren. Echter: lang niet alle lettertypes werken op iedere smartphone – dus ook niet op de Galaxy S4. Als je een niet-compatible lettertype installeert verschijnt deze wel in de hierboven getoonde lijst met beschikbare lettertypes, maar je toestel zal dan voorstellen om ‘m maar weer te verwijderen.

Als je in de Play Store op zoek gaat naar lettertypes die het wél compatible zijn, check dan in de beschrijving ervan – én de reviews – of ze op de Galaxy S4 werken ( en of ze mogelijkerwijs van reclame zijn voorzien).

Makkelijker is het om gewoon een app te installeren waarmee je zelf de gebruikte lettertypes kunt beheren, zoals iFont (HIER in de Play Store), of één van de vele anderen. Het enige nadeel van het gebruik van een aparte app is dat je je telefoon moet herstarten voordat je het nieuw ingestelde lettertype gebruikt.

Heb jij goede tips voor compatible lettertypes, óf prettige apps om lettertypes te beheren? Deel ze hieronder!

Reacties

 1. PeacekeeperNL zegt:

  Hoi Marvin,

  Zijn er nog moderators nodig voor het forum? Zie mijn bericht aldaar. (http://www.samsunggalaxys4.nl/forum/de-samsung-galaxy-s4-group2/nieuws-forum1/zijn-hier-moderators-nodig-thread124.0/)

  Groet, Laurens

 2. Hallo,
  Eigenlijk heb ik een vraag en zoek hiervoor hulp.
  Ik heb een poos terug Tuffy script regular als lettertype gehad, en wil hem weer terug.
  Ik kan hem nergens vinden behalve op internet, na de installatie en het instellen krijg ik een melding, deze lettertype word niet ondersteund, neemt contact op etc. En of de lettertype gelijk verwijderd kan worden.

  Is er een manier waarop ik TuffyScript regular toch in kan stellen? Ik heb hem wel altijd gehad.
  Graag het antwoord mailen naar;
  [email protected]

  Bvd

 3. Lalaloopsy zegt:

  Als je een sterretje voir je woord doet en dan nog een sterretje achter het woord en dan die sterretjes zonder spaties doe dan word het dik kijk maar *hallo* nou oke dan alleen bij whatsapp

Laat wat van je horen

*