Samsung Galaxy S4 FAQ / Veelgestelde vragen

Hoeveel er ook over de Samsung Galaxy S4 geschreven wordt – nú al! – zo weinig is er écht over het toestel bekend. Samsung houdt zoals je mag verwachten de kaken stijf op elkaar, terwijl er achter de schermen ongetwijfeld nog hard geploeterd wordt om straks een toestel te kunnen onthullen dat zijn naam eer aan doet. Maar los daarvan valt er natuurlijk een hoop in te schatten, te raden, of desnoods te gokken. En hoewel ik geen geheime vrienden op duistere plaatsen heb, waag ik me toch aan een aantal antwoorden op de meeste gestelde vragen over de Galaxy S4.

samsung-galaxy-s4-faq

De onderstaande antwoorden zijn gebaseerd op nieuws, geloofwaardige geruchten, en een flinke dosis gezond verstand (ahum). Zodra er nieuwe feiten of geloofwaardiger geruchten opduiken zal ik de FAQ bijwerken, zodat je op deze pagina altijd de beste antwoorden op de belangrijkste vragen over de Galaxy S4 vindt. Bookmarken is toegestaan, dus.

Disclaimer: aan de hieronder gegeven informatie kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend. SamsungGalaxyS4.nl is een onafhankelijke weblog zonder banden met Samsung.

Wanneer zal de Galaxy S4 in de winkels liggen?

Antwoord: zoals het er nu naar uitziet in april.

Toelichting »

Samsung zal de Galaxy S4 op 14 maart onthullen in New York. Hierdoor lijkt een release in de eerste helft van april zeker

Kan ik geen berichtje krijgen zodra de S4 te koop is?

Antwoord: Jazeker wel!

Hoe dan? »

Rechtsboven op deze pagina (en elders hier op de site) vindt je een inschrijfmogelijkheid voor onze notificatie service. Vul daar je email adres in, en nadat je je inschrijving bevestigd hebt krijg je t.z.t. een emailtje wanneer de Galaxy S4 te koop is in Nederland. Makkelijk, gratis, en spam-vrij!

Hoeveel moet hij dan kosten?

Antwoord: waarschijnlijk rond de 700 euro (adviesprijs, zonder abonnement).

Toelichting »

Dit blijft een beetje een gok, dus pin me er niet op vast, maar de verwachting is dat de Galaxy S4 een adviesprijs zal hebben van rond de 700 euro. Schrik niet, want de uiteindelijke winkelprijs is al gauw tussen de 50 en 100 euro lager. En met een abonnement ziet het plaatje er sowieso heel anders uit. Maar ik verwacht geen drastische afwijkingen ten opzichte van de adviesprijzen van eerdere Galaxy topmodellen.

Hoe zal de S4 eruit zien?

Antwoord: geen idee!

Toelichting »

Het design van de Galaxy S4 is op dit moment één van zwaarste bewaakte geheimen binnen het gehele Samsung conglomeraat, en echt zinvolle afbeeldingen van het toestel hebben we dan ook nog niet gezien. De Galaxy S4 schijnt weer wat rechthoekiger te worden dan de S3, vrij dun te zijn, en mogelijk voorzien te zijn van een metalen rand rond het toestel. De fysieke Home knop is waarschijnlijk ook weer van de partij.

Zal de Galaxy S4 nog wel in mijn broekzak passen?

Antwoord: jazeker.

Toelichting »

Aangezien ik niemand ken wiens Galaxy S3 niet in zijn of haar broekzak past, en er genoeg redenen zijn om aan te nemen dat de Galaxy S4 niet groter zal zijn, voorzie ik geen problemen op dit gebied.

Wat voor scherm zal de S4 hebben?

Antwoord: een niet-flexibel 4,99 inch Super Amoled scherm met een full HD resolutie van 1080 bij 1920 pixels – óf een full HD LCD scherm.

Toelichting »

Samsung toonde een tijdje geleden een full HD Amoled scherm. Echter, recente geruchten hebben het over een 4,99 inch full HD LCD display. Welke het wordt weten we waarschijnlijk pas als Samsung de Galaxy S4 daadwerkelijk heeft onthuld.

En de processor dan?

Antwoord: een quadcore 1,9 GHz Qualcomm Snapdragon 600 processor, of de Exynos 5 Octa – een dubbele quadcore processor

Uhm, welke? En... een dubbele wát? »

Of over de processor van de Galaxy S4 bestaat ook nu nog veel verwarring. Mogelijk komen sommige toestelversies met de Snapdragon processor, terwijl het toestel in andere landen met Samsung’s eigen Exynos 5 Octa is uitgerust.

Gaat de batterij van de Galaxy S4 lang mee?

Antwoord: waarschijnlijk wel.

Toelichting »

Over de batterijduur van een smartphone kun je eindeloos speculeren, maar tot het moment dat deze écht getest kan worden is koffiedik kijken noodzakelijk. Wél is bekend dat Samsung inmiddels haar beeldschermen weer een stapje energiezuiniger heeft gemaakt, en dat de processor van een type is dat energie moet besparen. Aldus Samsung zelf. Wat ik zeker weet, is dat de batterijduur van ieder nieuw Galaxy S toestel beter was dan dat van het voorgaande model, en dat de batterij van de Galaxy S4 volgens geruchten een grotere capaciteit zal hebben als die van de S3. De batterijduur van de Galaxy S3 is behoorlijk goed, en dus verwacht ik dat die van de Galaxy S4 in ieder geval beter zal zijn. Maar, zoals gezegd, meten is pas weten. En er valt nog niks te meten.

Krijgt de Galaxy S4 net zo’n pennetje als de Galaxy Note?

Antwoord: Nope.

Toelichting »

Het gerucht rond de mogelijkheid van een Galaxy S4 met S Pen stylus – ‘zo’n pennetje’ – trok veel aandacht, maar inmiddels is wel duidelijk dat dit niet gaat gebeuren.

Wat voor camera krijgt de S4?

Antwoord: vermoedelijk een 13 megapixel camera.

Toelichting »

Schijnbaar wilde Samsung een paar maaden terug de Galaxy Note 2 al lanceren met een 13 megapixel camera. Toen waren er nog niet genoeg exemplaren van de betreffende cameramodule beschikbaar, maar dit probleem is vermoedelijk al opgelost. Dankzij opgedoken foto’s lijkt het één en ander inmiddels zeker.

Zal de Galaxy S4 op Android draaien?

Antwoord: uiteraard! De Galaxy lijn is nu eenmaal Samsung’s Android productlijn.

Toelichting »

Ondanks wat kleine verwarrinkjes een paar weken terug, schat ik de kans dat de Galaxy S4 níet op Android draait op 0%, of kleiner. Vermoedelijk gaat het bij de lancering om Android 4.2 Jellybean, met een update naar Android 5.0 Key Lime Pie, welke waarschijnlijk vroeg in de zomer van 2013 gelanceerd zal worden.

Reacties

 1. Is er veel verschil tussen de galaxy 3 s en 4 s ?? zoja, welke verschillen??

 2. VAN BREUSEGEM MARIAN zegt:

  IS DE SAMSUNG GALAXY S4 TE GEBRUIKEN ALS TV – AFSTANDSBEDIENING ,,?VOOR EEN SONY T V ?

 3. paar vraagjes. !!!!!!!!!!!!!!??????????
  1. Hoe groot is de samsung galaxy s4 Mini?
  2.sommige mensen zeggen dat de samsung galaxy niet in je broekzak past is dat waar?
  3. Welke telefoon is beter de samsung galaxy s4 mini vs de iPhone 5 c

Laat wat van je horen

*