‘Samsung Galaxy S4 duurder dan de Galaxy S3’

In deze fase van de geruchtenmolen voorafgaande aan de onthulling van een veelbesproken nieuwe smartphone – in dit geval natuurlijk de Samsung Galaxy S4 – worden er heel wat open deuren ingetrapt. Maar tegelijkertijd zijn zó weinig indicaties over de prijs van de Galaxy S4, dat ieder beetje informatie toch mooi meegenomen lijkt.

samsung-galaxy-s4-prijs-geruchten

En dus moeten we het doen met het idee dat de Galaxy S4 wel eens duurder zou kunnen worden dan de Galaxy S3. Aan de ene kant zou dit komen door een mogelijk nieuw beleid aangaande software updates, waardoor ‘grijze import’ van toestellen de prijs niet meer kan drukken, aan de andere kant is nieuwe, grensverleggende technologie nu eenmaal duurder dan bestaande onderdelen.

Of dit allemaal echt ergens op slaat, durf ik niet te zeggen. Ik had eigenlijk tot nu toe nooit de indruk dat ‘grijze import’ – import van smartphones buiten de normale distributiekanalen om – de prijs van toestellen omlaag drukt (maar… correct me if I’m wrong). En de logica dat nieuwe technologie duurder is dan oudere technologie geldt voor zo’n beetje ieder nieuw toestel dat op de markt komt.

Natuurlijk zal de Galaxy S4 duurder zijn dan de Galaxy S3 wanneer deze op de markt komt. Een losse Galaxy S3 koop je inmiddels voor rond de 460 euro, maar toen deze negen maanden geleden op de markt kwam lag de winkelprijs toch ook rond de 600 euro. Ik hou het er maar op dat iedereen straks zal schrikken van de adviesprijs van de Galaxy S4 (wilde gok: tussen de 700 en 750 eur0), maar zich dan realiseert dat de winkelprijs uiteindelijk gewoon weer rond diezelfde 600 euro – misschien een paar tientjes meer – zal komen te liggen. En inderdaad, dat is dan duurder dan de Galaxy S3 zoals deze nú te koop is ja.

(via)

Reacties

  1. Is er een prijsverlaging van de s3 te verwachten bij het uitkomen van de s4?

    • In principe wel – maar de prijs van de Galaxy S3 daalt sowieso al sinds de release negen maanden geleden, en dat gaat natuurlijk nog door als de Galaxy S4 op de markt komt. In denk niet dat de S3 dan in één klap een stuk goedkoper zal zijn, maar dat de toch al dalende prijs gewoon langzaam verder blijft dalen.

Laat wat van je horen

*