Samsung Galaxy S4: de laatste geruchten, en de verwachtingen

Nog ruim minder dan twee uur te gaan voor Samsung eindelijk – eindelijk! – de Galaxy S4 aan de wereld zal tonen. Er dus nog even tijd voor een laatste rondgang door het nog steeds op volle toeren draaiende geruchtencircuit – en om beknopt aan te geven wat ik nu eigenlijk écht verwacht te zien straks.

galaxy-s4-rij-times-square

Nú al staan er op Times Square honderden mensen te wachten om straks als eerste met de nieuwe Galaxy S4 te mogen spelen (afbeelding via @caschy op Twitter)

Amoled/Pholed beeldscherm lijkt definitief bevestigd

De paar Chinezen die de laatste dagen de ogen van de gehele tech wereld op zich gericht zagen hebben nog wat meer prijsgegeven over de Galaxy S4. Zo hebben ze het voorelkaar gekregen om uitvergrote foto’s te maken van het scherm van hun prototype. Het blijkt dat dát bewuste scherm inderdaad van een Amoled of Pholed type is – géén LCD in ieder geval. Daarnaast zien we ook een geheel nieuwe type subpixel, dat nog steeds van het zogeheten ‘Pentile’ type is, maar natuurlijk een ontzettend veel hogere pixeldichtheid heeft dan bijvoorbeeld het scherm van de Galaxy S3.

samsung-galaxy-s4-amoled-pholed-subpixel-matrix

(Sub)pixels van héél dichtbij

IR zender

Een tijd geleden al besloot Samsung haar Galaxy Note 8.0 en 10.1 tablets uit te rusten met een infrarood zender. Een infrarood zender? Ja, inderdaad, zo eentje waarmee je bijvoorbeeld je televisie – of andere apparaten – kunt bedienen. Volgens de hierboven al genoemde Chinezen zou ook de Galaxy S4 met een dergelijk handigheidje uitgerust kunnen zijn, net als de onlangs al geïntroduceerde HTC One. Dit is typisch zo’n feature die je snel over het hoofd ziet, maar die stiekem erg handig kan zijn, dus ik hoop dat dit gerucht uiteindelijk zal blijken te kloppen.

 

samsung-galaxy-s4-lek-7
Het Chinese prototype: of de uiteindelijke Galaxy S4 hier op lijkt weten we spoedig

Verwachtingen!

Oke. Dus. Er deden – en doen – zo ontzettend veel geruchten de ronde over de Samsung Galaxy S4, dat het niet zo makkelijk is te voorspellen welk toestel we uiteindelijk zien als alle stofwolken weer zijn opgetrokken. Wat betreft de technische specificaties van het toestel kan ik kort zijn. De kans lijkt na al het reeds uitgelekte foto, video, en ander materiaal behoorlijk groot dat de Galaxy S4 die we in Nederland in de winkels gaan tegenkomen – de GT-I9500 – is uitgerust met Samsung’s eigen Exynos 5 Octa processor. Deze processor bestaat in feite uit twee quadcore processoren: een overdreven snelle, en eentje die zuinig is. Hierdoor kan de S4 álle taken aan die je ermee wilt uitvoeren (en veel meer), terwijl het gewone huis-tuin-en-keuken werk gedaan wordt op een manier die weinig energie verbruikt.

Op scherm gebied hoeft er ook weinig twijfel meer te bestaan. De S4 komt met een 4,99 inch Amoled of Pholed scherm, met een hoge 1080p resolutie (1080 bij 1920 pixels) en een pixeldichtheid van rond de 440 (ter vergelijking: de Galaxy S3 heeft een pixeldichtheid van 306, de iPhone 5 van 326).

De camera is een 13 megapixel model uit de keuken van Sony – de IMX 135 sensor. Ook hier bestaat amper nog twijfel over. Aan de voorkant van de S4 bevindt zich waarschijnlijk een twee of 2,1 megapixel camera.

Naast de – toch wel indrukwekkende – hardware, denk ik zelf dat Samsung heel veel aandacht gaat besteden aan de software van het toestel. Over nieuwe functies en features – de Floating Touch interface, Smart Scroll, Smart Pause, Samsung Orb – heb ik hier al genoeg geschreven. Maar stiekem hoop ik op nog meer verrassingen op dit gebied. Dan merken we later wel welke features daadwerkelijk prettig in het gebruik zijn.

Rest mij nog het uiterlijk van de Galaxy S4. Het opgedoken Chinese toestel schijnt toch echt een prototype te zijn, en het is nog maar de vraag in hoeverre de uiteindelijke S4 hierop zal lijken. Misschien als twee druppels water, maar misschien gewoon heel anders – het is niet te voorspellen. Op dit gebied verwacht ik dus in feite weinig, maar ben des te benieuwder naar wat Samsung straks laat zien.

Nog twee uur te gaan. Ik ben er klaar voor! Jij ook?

(via)

Reacties

  1. vincent zegt:

    zeker!! hou me op de hoogte over vannacht aub

  2. beewee72 zegt:

    5 over 12……. Denk dat de S4 niet op wil starten…… 😉

Laat wat van je horen

*