Samsung Galaxy S4 concept op video

Jaja, zo gaat dat: gisteren viel er nog wat te roddelen over een leuk inelkaar gephotoshopte Samsung Galaxy S4, maar nu kunnen we wegdromen bij een heuse video. De Russische website Rozetked heeft de mouwen opgestroopt, en een complete 3D Galaxy S4 in elkaar gedraaid, mét muziek, fantasiespecificaties, en een dock met ingebouwd laser toetsenbord.

samsung-galaxy-s4-video-render

De nadruk ligt op het dunne design, en een beeldscherm dat nagenoeg geen randen heeft aan de zijkant. Hierdoor is het mogelijk om een 5 inch scherm (geheel conform geruchten) in een body te stoppen die zeker niet groter is dan de Galaxy S3. In tegenstelling tot het gisteren getoonde concept ontwerp is hier de fysieke Home knop wél aanwezig op de het toestel – wat mij betreft een realistische inschatting.

Ook de overige specificaties slaan maar weinig planken mis:

  • Full HD Amoled scherm, resolutie: 1920 bij 1080 pixels
  • quadcore processor op 2,0 GHz (mogelijk wat aan de hoge kant)
  • 13 megapixel camera
  • Android 5.0 Key Lime Pie

Als kers op de fantasietaart is aan het einde van de video nog een quasi-mysterieuze verwijzing toegevoegd: “Samsung Galaxy S4 is build of the leaked drafts. Thanks Taemin Lee”. Een redelijk uitgebreide Google-excursie levert geen Taemin Lee (of Lee Taemin) op die voor Samsung werkt of op een andere geloofwaardig manier dergelijke ‘drafts’ zou kunnen doorspelen. De kans dat de makers van deze video daadwerkelijk in het bezit zijn van uitgelekte ‘drafts’ van de S4 lijkt me in principe dus nihil.

Desalniettemin hulde voor de moeite die in dit kunstig stukje huisvlijt is gestoken, en als de echte Galaxy S4 ook maar een beetje op dit toestel lijkt, zal Samsung ook in 2013 geen flater slaan op de smartphone markt. Maargoed, oordeel zelf:

(via)

Reacties

  1. Ik hoop niet dat hij echt zo dun wordt, gaat alleen maar ten koste van de batterij, camera en de telefoon wordt alleen maar kwetsbaarder. Vind zelfs de Galaxy SII te dun, want hij glipt door het smalle design heel vaak uit m’n klauwen! Dus samsung… Niet besparen op de accu en de lens van de camera! Dan wordt hij maar wat dikker! 😛

  2. dunner in dit geval wel degelijk beter. Als je bedenkt dat het beeldscherm flexibel is en een fractie van een milimeter dik is, is er ruimte zal voor een batterij.
    Dus geen kapot beeldscerm meer

Laat wat van je horen

*