Samsung neemt concurrentie weer eens op de hak in Amerikaanse Galaxy S4 commercial

Het lijkt inmiddels een vast thema voor Samsung’s reclamecampagnes in de Verenigde Staten. Waar elders gekozen wordt voor een, laat ik zeggen, neutraler benadering, zijn de Amerikaanse campagnes niet vies van plagerijtjes richting iPhone gebruikers. Zo ook met deze commercial voor de Galaxy S4.

Kennelijk is het voor Samsung in de VS heel simpel: iPhone’s zijn voor oude, niet-zo-coole mensen, terwijl de Galaxy S4 een teken is van jong-en-hip zijn.

Als nuchtere Europeaan ben ik al gauw geneigd om te denken dat je beter gewoon je eigen product kunt presenteren, zonder je concurrenten in het verhaal te betrekken. Maar eerlijk is eerlijk, deze video combineert het showen van de mogelijkheden, met het positioneren van de S4 ten opzichte van de iPhone, en wel op een vrij luchtige, creatieve manier.

Toch zal er een moment komen dat Samsung de ‘strijd’ met Apple los moet laten, en qua imago op eigen benen moet staan. Hier aan deze kant van de Atlantische Oceaan is dat denk ik al gelukt, maar in de VS valt zeker nog terrein te winnen.

(via)

 

Reacties

 1. Laurens zegt:

  “Can I Share too? – No Yours doesn’t do that…”

  Prachtig

  • kevin zegt:

   Vind het wel een leuke, natuurlijk echt reclame, reclame. You got smart phones, and smarter phones. Why do we got these old phones.

 2. Angelo zegt:

  als ik kijk in de trailer bij 0.26 zie ik ook dat witte instelliingen terwijl bij mij alles zwart is

 3. @ Angelo
  Bij mij is ie ook zwart, wit staat wel mooi op een zwarte s4

 4. Richard zegt:

  Ze hadden de locatie alleen wel beter kunnen kiezen.
  De Samsung Galaxy S4 is niet waterdicht, dus misschien is een zwembad wat meer voor een Sony Xperia Z reclame.

 5. Chiel zegt:

  @Richard Over een paar maanden verschijnt de waterdichte versie van de S4. Zo gaat het spotje nog even mee 🙂

  • Richard zegt:

   Desalniettemin heb ik de niet-waterdichte S4 besteld, dus voor mij niet filmen in een zwembad. (Letterlijk IN het zwembad)
   Ik twijfel alleen aan de echte waterdichtheid, aangezien Samsung nog geen écht waterdicht toestel op de markt heeft gebracht.
   Overigens zijn al die klepjes waar alle aansluitingen achter verborgen zitten ook niet echt handig want als je muziek aan het luisteren bent en er komt een plens water over je heen of het regent, is je telefoon er niet tegen bestand.

 6. Anton zegt:

  Geweldig

 7. Ruben O.W. zegt:

  Haha geniaal dat filmpje ;p

Laat wat van je horen

*