Samsung Galaxy S4 breekt wereldrecord Rubik’s kubus oplossen

Je hebt van die mensen die hun Samsung Galaxy S4 alleen gebruiken als smartphone. Zucht. Terwijl je met een beetje know how ‘m prima kunt inbouwen in je zelfgebouwde, Rubik’s kubus oplossende robot. Wat? Doe jij dat niet? Nou, check dan tenminste het onderstaande filmpje om te zien hoe het moet.

samsung-galaxy-s4-record-rubiks-kubus

De menselijke Rubik’s kubus recordhouder slaagde er recent in de bekende Hongaarse puzzle op te lossen in een slaapverwekkende tijd van meer dan vijf seconden – 5,55 seconden om precies te zijn. Het mag in feite een wonder heten dat de officials nog niet naar huis waren, want de zaal was al leeggelopen. Tijd dus voor een snellere oplossing, tijd voor de Galaxy S4. Met handig robotaccessoire, want zoals je weet: armen heeft het toestel niet.

En inderdaad: deze keer bleef de recordpoging spannend genoeg om ‘m helemaal tot het einde te bekijken, de volle 3,25 seconden wel te verstaan. Al met al een leuk geintje, en aardig dat de makers van de robot en software er een Galaxy S4 voor gebruikten. Overigens was de sponsor van deze stunt niemand minder dan processorontwerper ARM, wat ons doet vermoeden dat de gebruikte Galaxy S4 er een was met Samsung’s Exynos 5 Octa processor die gebaseerd is op ARM’s architectuur – en dus niet de Nederlandse toestelvariant met Qualcomm’s Snapdragon 600 chip.

Maargoed, check de onderstaande video, en let goed op: het is voorbij voordat je het door hebt…

En oké, voor de volledigheid dan ook de slaapverwekkende vertoning van de menselijke recordhouder Mats Valk 😉

(via)

Reacties

  1. Wijsneus zegt:

    De snapdragons hebben ook een ARM architectuur, net zoals nagenoeg alle mobiele processoren.

    • Marvin zegt:

      De Krait kernen hebben veel overeenkomsten met ARM’s architectuur, maar zijn geen exacte implementatie ervan, zoals de Exynos soc’s dat wel zijn 🙂

Laat wat van je horen

*