Samsung Galaxy S4 best repareerbare telefoon van 2013

Het is geen lijstje dat véél mensen intensief bijhouden – behalve de mensen van iFixit dan: welke telefoon is het eenvoudigst te repareren? En helaas maar waar: als het erop aan komt, kan het je veel tijd en geld besparen als je telefoon makkelijk te herstellen is. Fijn dus, dat de Samsung Galaxy S4 erg goed scoort op dit vlak.

samsung-galaxy-s4-best-repareerbaar

Helemaal verrassend is dit natuurlijk niet. Vlak na de release van de Galaxy S4 bleek al dat het toestel erg goed in elkaar steekt, waardoor eventuele reparaties eenvoudig uit te voeren zijn. Dit bijvoorbeeld in tegenstelling tot de HTC One, die erg mooi is, maar een drama zodra er een onderdeel vervangen moet worden.

Natuurlijk is het te hopen dat je nooit van déze specifieke kwaliteit van de Galaxy S4 hoeft te profiteren, maar mócht het nodig zijn dan weet je tenminste dat er goede kansen op reparatie zijn – iets dat voor veel andere smartphones niet geldt. Natuurlijk kun, zoals je hierboven ziet, óók voor Blackberry’s Z10 kiezen, maar als ik heel eerlijk mag zijn… doet dat dan maar niet ;).

(via)

Reacties

 1. Dan heb ik pech want mijn s4 is al 2x voor dezelfde fout terug gebracht voor dezelfde fout. nl spongaan uitvallen

  • Daniël zegt:

   Ik had dit probleem ook, kijk eens naar je batterij, is die opgezwollen?
   Zo ja dan heb je geluk, hoef je alleen langs een Samsung service punt te gaan en dan krijg je een nieuwe accu. Dit loste mijn probleem op.

 2. Heel mooi maar als er geen onderdelen zijn kan die ook niet gemaakt worden, nu al meer als een maand kwijt.

  Viel telkens uit het niets uit, dus dan liever een toestel dat niet defect raakt.

  • Daniël zegt:

   Ik had dit probleem ook, kijk eens naar je batterij, is die opgezwollen?
   Zo ja dan heb je geluk, hoef je alleen langs een Samsung service punt te gaan en dan krijg je een nieuwe accu. Dit loste mijn probleem op.

 3. Mijn S4 wilde niet meer laden, nog dezelfde middag kwam er een monteur. Heeft ter plekke in zijn mobiele werkplaats een onderdeel vervangen en had hem binnen een kwartier weer werkend terug. Sneller kan dus niet.

 4. natasja zegt:

  Ik had eerst een s2. Was er over te spreken. Daarna n plus gekocht. Maar vanaf dag 1 al problemen. Software….maar hij is nog steeds niet ok. Valt nu geregeld uit en krijg hem dan niet aan zonder de batterij er eerst uit te halen. Krijg steeds meer negatieve verhalen over samsung toestellen te horen. Baal er enorm van. Want was er toch wel tevreden over. Waar ik nu t meest van baal is dat ik n nieuw toestel heb en hem nu al meer kwijt ben dan dat ik hem in gebruik heb. En dan daarnaast n lullig oud leen toestel krijgt. Echt balen!!!

Laat wat van je horen

*