Samsung Galaxy S4 beeldscherm waarschijnlijk Full HD Super Amoled Plús

Toen de geruchten over een Full HD 1080p beeldscherm voor de Samsung Galaxy S4 voor het eerst kwamen bovendrijven, was er nogal wat twijfel of een dergelijke hoge resolutie wel haalbaar zou zijn met de befaamde Amoled technologie. De oplettende bezoeker op de Consumer Electronics Show in Las Vegas kon echter met eigen ogen aanschouwen dat Samsung wel degelijk een Full HD Amoled scherm op het programma heeft staan, voor begin 2013.

samsung-galaxy-s4-1080p-full-hd-super-amoled-plus-ces

Op de bovenstaande foto zie je rechtsboven het geruchtmakende 4,99 inch Amoled scherm met 1920 bij 1080 pixel resolutie en 440 ppi pixeldichtheid, waarvan de kans ontzettend groot lijkt dat deze straks in de Samsung Galaxy S4 zal zitten. Productie van dit scherm is kennelijk gepland voor het eerste kwartaal van dit jaar, en als zodanig netjes op tijd voor het toestel waar hele volksstammen – mijzelf incluis – vol ongeduld op zitten te wachten.

De maker van de foto, Brian Klug van Anandtech – met de fantastische Twitter naam @nerdtalker – meent op basis van de manier waarop de onwikkeling van Amoled schermen is gerangschikt zelfs dat deze nieuwe generatie Amoled schermen van het ‘Super Amoled Plus’ type zijn. En zoals iedere Galaxy S2 eigenaar met een interesse in de techniek weet, staat deze ‘Plus’ voor een Amoled scherm met een RGB subpixel layout.

Een RGB subpixel layout is belangrijk, of in ieder geval gewenst, omdat dit de meest natuurlijke kleuren en de scherpste weergave oplevert. Dit in tegenstelling tot de zogenaamde ‘Pentile’ layout, die we bijvoorbeeld in het scherm van de Galaxy S3 tegenkomen.

Of meneer Klug gelijk heeft weet ik natuurlijk niet. Op een dergelijke, hoge resolutie is het nog maar de vraag of de subpixel layout nog wel zoveel uitmaakt, maar ‘beter’ is natuurlijk gewoon altijd ‘béter’ – en dus hoop ik dat hij de spijker op z’n kop slaat.

Al met al lijkt de Galaxy S4 echt een smartphone van superlatieven te gaan worden, als de vermoedens over processor, scherm en camera allemaal kloppen.

(via)

Laat wat van je horen

*