Samsung Galaxy S4 wintertip: hou je handschoenen aan

Bij de introductie van de Samsung Galaxy S4 werd het al aangekondigd, maar omdat deze in het voorjaar was bleef de feature tot nu toe op de plank liggen: de mogelijkheid om het toestel te bedienen met handschoenen aan. Echter, de winter staat voor de deur, en nu de handschoenen tevoorschijn gehaald worden, is het de moeite waard om deze feature te checken.

samsung-galaxy-s4-handschoenen-bedienen

Normaal gesproken werkt het touchscreen van een smartphone alleen als je deze direct met je blote huid aanraakt – dit ligt aan de manier waarop het toestel aanraking detecteert. De Galaxy S4 beschikt echter over de mogelijkheid de gevoeligheid van het scherm flink op te schroeven, waardoor deze je vinger ook opmerkt alsz hij niet direct contact heeft met het beeldscherm. Zo blijft er dus ruimte voor, inderdaad, een handschoen.

Je zet deze feature simpel aan: ga via de Menu toets naar Instellingen. Kies daar onder de tab Mijn apparaat (1) de optie Display (2). Scroll helemaal naar beneden en vink Aanraakgevoeligh verhogen aan. Klaar.

samsung-galaxy-s4-bedienen-handschoenen-instellen

Overigens verricht deze optie geen wonderen: je moet niet al te dikke handschoenen aantrekken, en met wanten kun je het al helemaal vergeten. Ook het typen van lange berichten met dikke, behandschoende vingers is een hele opgave. Maar zolang je handschoenen niet al te dik zijn, kun je in ieder geval de belangrijkste handelingen, zoals een telefoongesprek aannemen, verrichten zonder ze uit te moeten doen. En dat is best fijn als het vriest.

Reacties

 1. kraanmachinist zegt:

  vorige week bij de lidl speciale gebreide handschoenen gekocht , voor de telefoon,
  zijn niet al te dik en werken perfect, er is iets speciaals in gebreid of zo
  koste 7,50 eu

 2. Ik heb touchscreen handschoenen 🙂 Werken perfect.
  Maar ga het zeker testen als ik ze niet aan heb 🙂

 3. Werkt goed, had dit laatst al eens geprobeerd. Maar inderdaad moet je niet te dikke handschoenen aantrekken, wordt dan lastig typen met dikke vingers.

 4. Werkt zelfs met leren handschoenen

 5. DrPaultje zegt:

  Als het echt vriest, heb je niets aan dunne handschoenen! Lol 😉

 6. Ik neem mijn telefoon gewoon met mijn neus op als het vriest! Op die manier kan ik lekker mijn dikke handschoenen aan laten. Het ziet er maf uit. Maar, dat interesseert mij dus niet.

Laat wat van je horen

*