Samsung Galaxy S4 batterij tip: Qualcomm’s BatteryGuru

Met alle feestdagen weer vers achter de kiezen is het tijd voor een aardige Samsung Galaxy S4 tip. Of beter gezegd: een applicatie die al een tijdje beschikbaar is, maar waar ik om de één of andere reden pas kort geleden tegenaan liep. BatteryGuru van Qualcomm.

samsung-galaxy-s4-batteryguru

BatteryGuru is dus gemaakt door hetzelfde bedrijf dat ook verantwoordelijk is voor de processor in de Nederlandse versie van de Galaxy S4. De app zorgt ervoor dat je het maximale uit de batterij van je toestel kunt halen, en doet dit op vrij geraffineerde wijze – maar dat mag je ook verwachten als energiebeheer wordt overgelaten aan de maker van een belangrijk onderdeel van de hardware van een smartphone.

samsung-galaxy-s4-batteryguru-learning

Dat betekent ook dat het een app is die niet willekeurig instellingen begint te veranderen nadat je ‘m geïnstalleerd hebt. Sterker nog: als je ‘m download moet je nog een paar dagen geduld hebben voordat hij in actie komt. In het begin doet BatteryGuru niets meer dan observeren hoe jij jouw Galaxy S4 gebruikt. Bij mij duurde het ruim twee dagen voordat de app besloot aan de slag te kunnen gaan.

samsung-galaxy-s4-batteryguru-notificatie

Maar uiteindelijk is de enige vraag die echt telt: helpt BatteryGuru om de batterijduur van jouw Galaxy S4 te verbeteren? Uiteraard hangt het altijd af van jouw eigen gebruikspatroon, maar bij mij is het verschil ongeveer als volgt: waar ik vroeger ’s avonds rond 23:00 nog ongeveer 20% batterij over had – bij zeg maar middelzwaar gebruik – is dit nu 30 tot 35%. Het netto resultaat: minstens een paar uur licht gebruik extra.

Verwacht dus geen plotselinge verdubbeling van de gebruiksduur met BatteryGuru, maar een paar uur extra kan de app al gauw uit jouw toestel persen. En dat is eigenlijk best wel ontzettend handig.

Als bonus geeft de app ook handige notificaties, bijvoorbeeld als je gebruik zodanig afwijkt van het normale patroon dat je mogelijk je ‘vaste’ oplaadmoment niet gaat halen. Of je wordt er juist aan herinnert dat je normaal gesproken rond deze tijd je toestel aan de oplader hangt. En je kunt per applicatie instellen wanneer deze nieuwe informatie moet binnenhalen – bijvoorbeeld op welke manier je wilt dat de Facebook app updates geeft.

Hoedanook: BatteryGuru is gratis en voor niks te vinden in de Play Store HIER.

Reacties

 1. Bedankt voor de tip.
  Heb het eigenlijk niet zo op batterysaving progjes.
  omdat android prima zelf alles kan regelen.
  maar omdat dit van qualcomm voor de snapdragon chipset is, wil ik het wel proberen
  heb wel vertrouwen in deze.

 2. Gisteren er op gezet, vanochtend van de lader af, binnen een uur stond het batterij percentage op 72%. Nee op deze manier haal ik het nog niet eens tot de middagpauze.
  Tussentijds opladen om die 2 dagen leertijd te overbruggen is geen optie voor mij.
  Ik heb hem er dus maar weer snel afgehaald.

 3. App gaat eerst 2 dagen je gebruik na en gaat dan z’n werk doen, dat doet ie dus niet. Mijn batterijverbruik gaat omhoog, dus app gaat er weer af. was ook te mooi om waar te zijn ;).

 4. goh ik geloofde het eerst ook niet met zo’n app. maar het is inderdaad waar dat hij de eerste 4 dagen veel batterij verbruikt door het leerproces.

  nu heb ik hem er na die 4 dagen er nog steeds op staan en hij bespaart zekers wel batterij.

  normaal als k na 2 uur intensief gebruik op mn telefoon zit is de batterij rond de 70 a 75%
  nu ik die app gebruik zit de telefoon na 2 uur rond de 85 a 90% dus het helpt wel.

  deze app bewaar ik mooi!

 5. sebastiaan zegt:

  Heb sinds een week nu de app en kan een halve dag langer gebruik maken van mijn s4. Du bij mij blijft hij er ook op. Super app

 6. Marco Zwetsloot zegt:

  Super app….eindelijk een batt saver die het wel doet !
  Ik heb ‘m al een tijdje en score momenteel:
  1d0u26m59s op batterij en percentage op 21%

  Ik haal bijna 30u met een volle batterij, ik ben tevreden.

 7. nu ook geïnstalleerd en is net uit de leerfase..:-)
  benieuwd hoe de app zich verhoudt met juicedefender wat ik al jaren gebruik

 8. Marlous zegt:

  heb de app 3 dagen laten draaien, maar ik merkte geen verschil in mijn batterijduur. Merkte helemaal niks van de app totdat ik zag dat ik uit me thuis wifi werd gegooid. Wifi stond aan maar er stond “kan geen verbinding maken”. Had gelijk door dat het aan de app lag en na een paar uur dit probleem proberen op te lossen heb ik de app eraf gegooid. En ik kon gelijk weer op mijn wifi netwerk. Dus helaas kan ik niet zeggen dat ik te spreken ben over de app.

 9. Jongens niet zeuren van bij mij werkt niet of werkt wel ik haal met een volle baterrij 137 uur.Is gewoon een kwestie van de goeie instellingen en de rest doet hij zelf.

 10. Beste Ad gooi die jusdefender er maar af heb hem voorheen gebruikt en nog wel de pro versie kon maar tot een conclusie komen zuipt de accu eerder leeg dan dat ie bespaart.
  Als je een goed alternatief wil in combinatie met battery gurro zou ik zeggen Battery Doctor werkt super mits de goede instellingen.Vandaar dat ik ook op die 137 uur uitkom met best wel intensief gebruik.
  Zelfs op mijn nieuwe Nexus 5 zit ik nu al op 52 uur en wordt steeds beter.

 11. Als ik niet te gek doe haal ik makkelijk 2 dagen met 1 acculading.
  Gewoon je telefoon goed instellen en apps die je nooit gebruikt eraf gooien.
  FB is een regelrechte stroom en data verslinder, zet bluetooth en gps uit als je het niet gebruikt en zet je scherm op automatisch, scheelt al een aantal uren per dag.

Laat wat van je horen

*