Samsung Galaxy S4 is een gamesmonster

Bellen? Browsen? Whatsappen? Nee toch! De Samsung Galaxy S4 is dé draagbare gameconsole van het moment. Tenminste, dat lijkt een nieuwe, op gaming gerichte benchmarktest – Basemark X – aan te tonen.

samsung-galaxy-s4-basemark-x-game-benchmark

De Basemark X test komt uit de koker van Rightware, maker van de ‘gewone’ Basemark bechmark. De test doet voornamelijk één ding: ontzettend zware grafische taken loslaten op een smartphone – het soort werk dat een telefoon moet verzetten bij veel topklasse games, zeg maar.

De test laat een aantal dingen goed zien. Ten eerste dat de grafische hardware van de Galaxy S4 al met al het krachtigst is in een vergelijking met de directe concurrentie. Maar ook dat dit soort krachtige hardware broodnodig is om – in dit geval – games soepel te laten lopen op een 1080p full HD resolutie. Zo zie je in de tabel dat de Nexus 4, met zijn 720p scherm, in de zogeheten on-screen test een hogere framerate haalt dat de toestellen met een 1080p scherm.

galaxy-s4-basemark-x

Aan de ene kant is een on-screen test níet representatief, omdat deze test geen rekening houdt met de schermresolutie – vandaar dat de Nexus 4 zo goed scoort. Aan de andere kant is de on-screen test juist wél representatief. Games speel je tenslotte on-screen, anders is er niet zoveel aan.

De off-screen test, waarbij de daadwerkelijke schermresolutie van een toestel niet van belang is, laat zien dat de hardware van de Galaxy S4 wel degelijk sneller is dan die van de Nexus 4. Maar deze snelheid is dus ook nodig om het Super Amoled scherm met de ontzettend hoge 1080p resolutie aan te sturen.

Desalniettemin blijkt uit deze test wel dat de Galaxy S4 een perfect toestel is voor de echte game liefhebber – al dan niet in combinatie met de speciale Game Pad, of één van de speciaal voor het toestel geoptimaliseerde games.

(via)

Laat wat van je horen

*