AnTuTu benchmark database geeft meer specificaties Samsung Galaxy S4 prijs (Exynos 5 Octa, PowerVR GPU, 13 MP camera)

Welkom! Hebt is weer tijd voor ‘Welke specificaties heeft de Samsung Galaxy S4 vandaag?’ Er zal gespeeld worden met informatie die enige dagen geleden voor het eerst opdook in de database van de populaire benchmarktest AnTuTu, uitgebreid met nieuwe details! Ben je er klaar voor?

samsung-galaxy-s4-antutu-specs

Het lijkt wel een spelletje momenteel. Aan alle kanten duikt informatie op over de Galaxy S4, en – zoals ik hier al vaker aangaf – we zien inmiddels door de bomen het bos niet meer.  Twee dagen geleden was al duidelijk dat de S4 zoals die in AnTuTu opduikt wel degelijk lijkt te beschikken over Samsung’s eigen Exynos 5 Octa chip, inclusief PowerVR SGX544 grafische processor.

Vandaag zien we nog wat meer informatie uit deze zelfde test. Zo lijkt nu bevestigd dat de Galaxy S4 inderdaad niet in twee aparte versies – eentje met 3G, eentje met 4G mobiel internet – op de markt zal verschijnen. Tenminste, het geteste toestel is ondanks de Exynos processor compatible met GSM, WCDMA en LTE netwerken.

Daarnaast zien we dat eerdere geruchten over een 13 megapixel camera wel eens precies kunnen kloppen, terwijl de Galaxy S4 daarnaast ook nog beschikt over een 2,1 megapixel camera aan de voorzijde van het toestel.

Op deze manier blijft er weinig te speculeren over – alleen over het schermtype geeft AnTutu geen informatie, naast de full HD resolutie met 1080 bij 1920 pixels. Of het hier om een LCD of Amoled scherm gaat weten we pas op 14 maart (of beter gezegd: 15 maart om 1:00 ’s nachts Nederlandse tijd).

(via)

Reacties

 1. Oscar zegt:

  Ik zag aan het einde van het artikel dat we het 15 maart om 1 uur s’nachts zullen zien. Maar ik heb ook gehoord dat het juist om 12 uur snachts is. En waar zou ik het kunnen zien, dat zou vast youtube zijn. Als het youtube is zou ik moeten zoeken naar een livestream neem ik aan. Maar zo niet… wat dan?

 2. Dennis zegt:

  Als deze specs juist zijn zou dat een grote stap betekenen in opzicht met de concurrentie. Dan rest mij nog 1 vraag: Wat voor scherm gaan we terug vinden in de S4?

 3. Roelof zegt:

  hoe zeker is het dat het de s4 gaat heten en niet de s5??

 4. Dennis zegt:

  @Roelof is al bevestigd door Samsung zelf.

 5. Roelof zegt:

  is ook zo natuurlijk:)

Laat wat van je horen

*