Android 4.4 KitKat op de Samsung Galaxy S4: een uitgebreide preview

Eergisteren kon je hier al een glimp opvangen van de toekomstige Android 4.4 KitKat update voor de Samsung Galaxy S4. Waar toen alleen het vergrendelscherm te zien was, is nu een complete testversie van de nieuwe software uitgelekt.

samsung-galaxy-s4-android-4-4-kitkat-update

De eerdere indrukken van Android 4.4 op de Galaxy S4 worden bevestigd. Door de witte iconen in de notificatiebalk, én nog wat verdere tweaks in de interface ziet alles er net even wat strakker uit. Het is overigens voor het eerst sinds Android 2.3 op de Galaxy S2 dat Samsung echte veranderingen in de weergave van die notificatiebalk heeft doorgevoerd – het werd dus ook wel tijd.

Daarnaast presteert de Galaxy S4 beter onder deze allernieuwste versie van het Android besturingssysteem, en kreeg het toetsenbord – zoals hij verschijnt in de zogeheten landschapsmodus – een welkome makeover.

Volgens de bron van deze uitgelekte firmwareSammobile – zal Samsung deze update in de loop van februari/maart uitrollen, hoewel Samsung zelf hier nog geen officiële uitspraken over heeft gedaan. Wie nú al deze vroeg testversie wil flashen, alle bijbehorende risico’s accepteert, en weet hoe het werkt, kan voor alle benodigdheden terecht bij Sammobile HIER.

samsung-galaxy-s4-android-4-4-kitkat-instellingensamsung-galaxy-s4-android-4-4-kitkat-appssamsung-galaxy-s4-android-4-4-kitkat-thuisschermsamsung-galaxy-s4-android-4-4-kitkat-lockscreen

 

Reacties

 1. Voor degenen die hem willen testen en dus via odin op hun telefoon willen flashen.
  Hier is de download :
  https://mega.co.nz/#!VF9RHb5L!J_VMa3y-62DmR7tes_qCXTW3m4Ykx8GsvqfM-tFkzEA

 2. Ik heb de test versie 4.4 momenteel een paar dagen draaien. Wat me het meest bevalt is dat de accuduur een stuk beter lijkt te zijn! Toestel voelt ook erg vlot en soepel aan! Kwa functionaliteiten niet echt veel verschil kunnen ontdekken.

 3. Als je hem er overheen odint, is dan alles gereset? Of blijven je oude instellingen nog zoals ze waren??

  • Alles blijft intact. Ik heb echter nog wel een factory reset gedaan (ik las wat mensen die problemen hadden met de wifi ontvangst.)

 4. Maarten zegt:

  @Ralph:
  Heb je ART geactiveerd, of draai je nog met Dalvik?

 5. Ik heb hem er gewoon overheen ‘geodint’.
  Tot op heden geen enkel probleem gehad ook niet met WiFi. Het loopt allemaal wat soepeler. Batterij duur kan ik nog niets over zeggen.

 6. en de shuttersound van de camera, kan die eindelijk uit in kitkat, willen jullie dat even testen, toestel op stil zeetten, foto nemen en kijken of je dan wat hoort?? (zo irri )thnx alvast

 7. Inmiddels is er al een I9505XXUFNA5_I9505OXAFNA5_I9505XXUFNA5_OXA.zip dus niewe leak uit.
  Heeft iemand die al geprobeerd?

Laat wat van je horen

*