Ja, nú is de Android 4.4 KitKat update voor de Samsung Galaxy S4 in Nederland

Vorige week druppelde hij al binnen via gebruikers met een niet-Nederlandse Samsung Galaxy S4, maar vandaag is hij er dan écht officieel: de Android 4.4 KitKat update.

samsung-galaxy-s4-android-4-4-kitkat-update-nederland-3

De update van vandaag brengt de allernieuwste versie van het Android besturingssyteem naar de Galaxy S4 – nummertje 4.4 KitKat. Het gaat om een flinke download van ruim 355 MB, dus haal ‘m binnen via WiFi verbinding, of natuurlijk via Samsung’s Kies software op je PC.

De update – firmwareversie XXUFNB8 – brengt een aantal subtiele veranderingen, onder andere van de interface – witte icoontjes in de notificatiebalk, een vernieuwd vergrendelscherm – en een paar nieuwe features, waaronder het zelf kunnen kiezen welke applicatie je standaard gebruikt om berichten te versturen (SMS, Google Hangouts). Een uitgebreide lijst met nieuwe snufjes in Android 4.4 vond je eerder al HIER.

samsung-galaxy-s4-android-4-4-kitkat-update-nederland-1samsung-galaxy-s4-android-4-4-kitkat-update-nederland-2samsung-galaxy-s4-android-4-4-kitkat-update-nederland-5samsung-galaxy-s4-android-4-4-kitkat-update-nederland-4samsung-galaxy-s4-android-4-4-kitkat-update-nederland-6

Wie ná de update naar Android 4.3 zijn of haar 3×4 keyboard miste, kan trouwens opgelucht ademhalen: deze is met Android 4.4 weer terug in het toetsenbord-repertoire van de Galaxy S4!

Heb jij de update al geïnstalleerd? Zoja, wat merk jij er zoal van?

Reacties

 1. Nightfalls zegt:

  Hadden ze geen snelle servers neer kunnen zetten.
  49 minuten voor 355 mb.

  • Hier ook, 49 minuten.. :/

  • Dat ligt niet aan hun servers, ik had de update binnen een kwartier.

  • Automatische schermvergrendendeling werkt niet meer na update. Ook niet na aan/ uitzetten van toestel. Iemand n tip? Wil niet resetten.

  • Michel de Haan zegt:

   Wat een bud update…. karig qua grafische layout en mijn verborgen apps zijn moeilijk benaderbaar ik zoek me kapot om dit ongedaan te maken.. zoiets als een 5 deurs auto met nu nog één deur… via de motorkap

  • Rene T zegt:

   Bagger update gaat een beetje op apple lijken problemen met tomtom! sygic geprobeerd ook problemen!! batterij sneller leeg programma’s ongevraagd verborgen,loopt vast in sommige programma’s (apps) gaat voor jou bepalen als een soort beveiliging of een programma te benaderen is op je geheugenkaart b.v. (tomtom sygic) ga kijken of ik kan downgraden, DUS NIET UPDATEN!!

  • Gürol zegt:

   Het is al langer dan een maand en ik heb nogsteeds Android 4.3 op m’n s4

  • lielau zegt:

   Oplossing probleem email synchroniseren na update.
   Update verliep snel en toestel werkt nog sneller na update.
   Ik had het probleem dat mijn email niet meer binnenkwam automatisch. Dit heb ik als volgt opgelost.
   Op het hoofdscherm omlaag vegen, rechter bovenhoek vierkantjes aantikken, synch UITZETTEN anders loopt je batterij te snel leeg. Hoe krijg je dan toch automatisch je email binnen? Door simpelweg een ander emailprogramma te halen in de playstore. Ik heb het bekende witte email envelopje dat er standaard opstaat weggegooid en outlook gedownload in de playstore.
   Probleem opgelost, email loopt supersnel binnen terwijl toch in het homescreen de optie synch is uitgeschakeld wat ik perse wilde.

 2. Nog geen update hier

  • Silvanna van Meel zegt:

   wees blij het is èèn grote ellende. batterij gaat snelle leeg, telefoon wordt trager, Google en play store werkt niet meer, veel foutmeldingen, etc.

   • de greef joke zegt:

    ik heb hetzelde voor, batterij snel leeg, vastlopen, 50% batterij hebben en ineens uitvallen en blijkt batterij volledig plat te zijn, slechte update, gsm van +500 euro is compleet naar de vaantjes.

   • Esther van Wageningen zegt:

    Ik heb ook hetzelfde! Hoe zet ik alles weer terug???

    • Rosalie zegt:

     Dat kan niet. Daar werd je ook op je scherm voor gewaarschuwd toen je besloot het te installeren.

    • Patrick zegt:

     Gewoon terug naar de fabriks instellingen.

     • Terug naar fabrieksinstellingen en dan, ben ik dan al mijn nummers kwijt en mijn apps???

     • Gaat de update er dan af?

     • Herstel naar de fabrieksinstellingen zal de telefoon maken zoals hij uit de doos kwam, alle bestanden en nummers die je er zelf op hebt gezet en dergelijke gaan er van af (maak back update, op PC of cloud bijvoorbeeld.) maar deze reset verandert niet het besturingssysteem. Als je de update hebt gedaan zal hij na het terug zetten van de fabrieksinstellingen gewoon erop blijven staan.
      Je kunt wel een roll back doen, terug gaan naar je eerdere versie. De update ongedaan maken.
      De wijze is bij elke telefoon anders (kijk op fabrikant van de telefoon) maar de bedoeling is dat je in de download modus van de telefoon komt (bepaaldebutton combinatie). Zorg dat je de goede versie op een sd kaart hebt staan. Kies in de download modus voor SD Download. Nu zet hij de oude versie er weer op. (op YouTube is heel veel te vinden, zoek op type telefoon en originaliteit firmware . Vaak staan er downloadlinks onder de filmpjes, als je de firmware niet van de fabrikant kunt vinden).
      Zet daarna in >instellingen >toespelingen (helemaal ondreaan) >updates downloaden uitvinken.
      Succes!

   • ik heb precies hetzelfde met mijn s4 black edition, ik kan niet meer in de play store, whatsapp, instagram, snapchat enz. zijn verwijdert. weet iemand wat ik hieraan kan doen

 3. Nog geen update hier helaas

 4. exellent zegt:

  Nog geen update gezien

 5. Jeroen zegt:

  Update wordt gedownload, duurt wel lang

 6. Nu aan het downloaden, kado op mijn verjaardag!

 7. Michael zegt:

  En nu Vodafone nog

 8. Berend zegt:

  Update aan het binnen halen. Ben benieuwd!

 9. Nog geen update ontvangen!

 10. karel claus zegt:

  Heb hem binnen is nu aan het installeren,later meer

 11. Metallron zegt:

  Ik heb hem binnen en tot nu toe bevalt het prima

 12. pauline zegt:

  Ik ben hem nu aan t downloaden als Vodafone klant ♡

  • Ik ben ook bij vodafone maar voor mij nog geen update 🙁

  • Michael zegt:

   Maar dan heb je geen Vodafone branded toestel.
   Vodafone image staat nog steeds niet op de server 🙁

   • Ja Michael wij van Vodafone krijgen het natuurlijk weer als laatste 😉

    • hallo ben nieuw hier, zoek hulp het totsen bord op mijn nw samsung galaxy heeft veel te kleine toetjesvoor mijn viners,wilde samsung bellen maar heb maar een mailtje gestuurd maar krijg geen antwoordtnu ik al deze neg dingen hoor ivm de update zal ik dat maar laten,weet iemand wat ik kan doen……..help aub?????????????????
     hans

 13. karel claus zegt:

  update geinstalleerd,werkt goed tot nu,even de veschillen proberen te vinden

 14. Update geïnstalleerd, maar na de update zijn bijna alle apps zijn verdwenen.
  Moet alles opnieuw installeren of kan ik deze op een andere manier terug krijgen?

  • Joël van Daalen zegt:

   had ik ook (alle apps die naar de sd-card waren verplaatst waren weg) , ik heb de telefoon opnieuw gestart en toen kwam ie met een melding dat hij apps ging upgraden enzo. Toen waren alle apps weer terug.

   Ik hoop dat het ook zo voor jouw werkt!

 15. Zojuist is de update geïnstalleerd, maar ik heb nog niets nieuws of anders gemerkt.op een ding na: de batterijindicator is wit ipv groen.Net muziek geprobeerd en idd de cover blijft.
  de sms-keuzeoptie kan ik niet vinden.
  ik app verdwenen als ik alles snel overzie.

  • Mathieu zegt:

   Ik had dat dus net ook maar ik had via Facebook gelezen bij iemand dat je dan even je toestel opnieuw moet opstarten. Ik heb dat gedaan en ik heb nu de apps die verdwenen waren weer perfect terug

 16. Update net geïnstalleerd.. ben nu mn ING-app kwijt.. ook niet in t geheugen te vinden. Meer mensen hun internetbankieren app kwijt?

  • Heb m overigens weer gewoon terug door m opnieuw uit de playstore te downen.. maar vind het wel raar dat die verdwijnt en de rest gewoon blijft.. is daar een verklaring voor?

  • Mathieu zegt:

   Ik had dat dus net ook maar ik had via Facebook gelezen bij iemand dat je dan even je toestel opnieuw moet opstarten. Ik heb dat gedaan en ik heb nu de apps die verdwenen waren weer perfect terug en ook op deze manier de ing app

   • Thanks! En klopt, zo kwam ik door de herstart nog 2 apps tegen die eerst “misten”. Oa. Google earth.

    Dus voor iedereen, ff een hherstart en je apps komen weer terug! 🙂

 17. Voor mensen waarbij na de 4.4.2 update het GPS symbool gaat knipperen en het toestel op nog veel meer manieren vreemd reageert, dit zit hem in de ‘Transparant Weather Klok’ widget. De instelling ‘Use GPS location’ uitschakelen bij de instellingen van deze widget lost alles op.

 18. DVDP1990 zegt:

  Heb hem ook gedownload, apps waren verdwenen, maar na opnieuw opstarten stonden die er weer… Vindt het alleen jammer dat de optie is verdwenen om apps die je niet gebruikt, te verbergen. Dit kan voor zover ik nu kan zien niet meer.. Of zie ik iets over het hoofd?

  • Jampie zegt:

   Dit mis ik inderdaad ook, was juist zo prettig om een net overzicht te houden in de “app galary” zeg maar. Kan ook de eerder verborgen apps schijnbaar niet meer zichtbaar maken.

 19. beewee72 zegt:

  Nog een paar minuten….. wat een verschrikkelijk trage server.
  Ben benieuwd wat er bij komt en wat er verdwijnt! 😉

 20. Had vorige week hem al, maar ik ben er niet erg tevreden over.

 21. Ik vind het zo op het eerste gezicht minder mooi die geheel witte icoontjes in de notificatiebalk.. maar dat is natuurlijk persoonlijk.

  • Pff ik had beter geen update kunnen doen
   Batterij sneller leeg, het is gewoon lelijk die witte icoontjes bovenin en ik kan geen foto’s meer maken en voor de update wel en nu opeens niet.
   Kvoel me echt genaaid door Samsung

 22. NOg steeds geen update

 23. stephan zegt:

  yes, voor telfort is tiever ook….#aanhetdownloaden 🙂

 24. Berend zegt:

  loopt continue vast!!! nog niet echt lekker dit…..

 25. GVD,

  Sygic werkt niet meer pas op geen toegang meer tot sd card en opnieuw installeren op interne geheugen is geen plaats.
  En nu ??

  • Ik heb precies hetzelfde probleem met Sygic, kun je mij op de hoogte houden als je en oplossing vind? Ik laat ook weten als ik er uit kom.

   Bedankt alvast!

  • Siebe grijpma zegt:

   Ik heb het nog altijd niet opgelost met Sygic. SD kaart blijft onbenaderbaar voor Sygic. Iemand al een oplossing?

 26. beewee72 zegt:

  Werkt hier perfect! Alles doet het zoals het hoort en geen vastlopers of haperende app’s.
  Toetsenbord duidelijker, symbolen iets groter en extra emoticons.
  Alleen nog steeds dat vervelende sluiter geluid met foto’s maken, ook als het toestel op stil staat. Is daar nou niks aan te doen?
  En nog even afwachten hoe het batterijtje zich houdt…..

  • Had je dit probleem ook bij de 4.3?

   • beewee72 zegt:

    Welk probleem bedoel je?
    Batterij lijkt het even lang/kort te doen. Daar is dus geen voordeel uit gehaald. Voor de rest alles soepel en er is niks verdwenen van mijn telefoon, ook het sluiter-geluid niet…..

    • UNDEAD_DC zegt:

     Sluitergeluid kan je uit zetten via camera> instellingen
     Weet niet of het nu nog kan…
     Anders kan je via instellingen>mijn apparaat>geluid>volume en dan systeem naar links schuiven.

 27. karel claus zegt:

  Hoi Jimi,

  Duurt iets langer voordat extern geheugen laad,bij mij ook geen toegang later waren alle apps toch geladen

 28. karel claus zegt:

  jimi,

  ook al een keer helemaal uitgezet en opnieuw opgestart,wan daarna gaat hij ook nog dingen optimaliseren heb ik gezien

 29. stephan zegt:

  Merk niet echt veel verschil verder geen problemen en alles werkt totnu toe 😉

 30. Sven O zegt:

  is het geluid van de camera nu wel uit te schakelen??
  daar irriteer ik me nog het meest aan

 31. Nightfalls zegt:

  Als je go launcher hebt geinstalleerd en je zet je locker aan, zie je echt een vet lelijk balkje onderin, maar als ik naar de gewone touchwiz ga staan vele aps niet op mijn telefoon omdat ik alles naar sd gegooid heb.

  Voor de mensen die dus niet meer bij hun apps kunnen, even go launcher en dan apps to sd downloaden. Dan kan je ze terug zetten.

  Voor de rest merk ik dat alles best wel traag werkt, maar misschien wil ik wel gewoon teveel.
  Jammer dat Samsung die eigen interface erover gezet heeft weer, vond kitkat juist wel erg stylisch.

 32. Pieter zegt:

  Apps die ik verborgen had zijn nu niet meer terug te vinden. De optie om apps te verbergen en weer te laten zien in het menu is weg en de apps die ik verstopt had zijn wel geïnstalleerd volgens Google Play, maar ze staan niet in mijn applicaties. Heeft iemand al een idee hoe ik dit kan oplossen?

  • Je kan als het goed is je verborgen apps terug vinden bij instellingen, tabje algemeen, applicatiebeheer, volledig naar rechts swipen en daar vind je de optie uit, staan ze daar niet bij? Je kan nu namelijk bij de optie alles of actief apps gewoon uitzetten, ze komen dan terecht onder de optie “uit” Hoop dat je er wat aan hebt, ik heb dit zelf niet voor gehad.Onder het menu bij je apps kan je trouwens ook kiezen voor “uitgeschakelde apps tonen”

 33. Wie kan mij vertellen waar de verborgen apps gebleven zijn

 34. gerard zegt:

  Ben benieuwd wanneer de update bij binnen komt. Ps kan het ook wat langer duren als je bij Vodafone zit?

 35. NIET AAN BEGINNEN,

  WAT EEN PUINHOOP !!

  Applicaties op je sd card kunnen niet meer gelezen worden i.v.m. google privacy

  NIET DOEN !!!!!!

  • Trevor zegt:

   Heb er totaal geen problemen mee.Heb de apps die ik kan verplaatsen naar sdkaart gezet en alles werkt naar behoren.

  • jan2302 zegt:

   Tomtom werkt ook niet meer vanaf de sd kaart

   • hier het zelfde probleem na de update naar kit… mijn tom tom kan geen kaarten meer vinden.
    trouwens heb vodafone red en update was zo te instaleren geen probleem

    • jan2302 zegt:

     Alles even naar de root van de telefoon kopiëren en het werkt weer

     • Sanli92 zegt:

      thnx, ff proberen 😉

     • Herman zegt:

      Jan ik heb vette problemen met mijn tomtom na de Samsung update van vandaag.
      Jij stelt in een antwoord verleden jaar dat je alles naar de “root” van de telefoon. Wat bedoel je daar precies mee, kun je me een voorbeeld geven misschien. Alvast hartelijk bedankt!!!

 36. Trevor zegt:

  Ook al kitkat geinstalleerd op mijn branded tmobile toestel.Werkt eens stuk sneller,alleen weinig vernieuwd.

 37. Inmiddels ook de update geïnstalleerd op mijn S4. Echter, na de update is een groot deel van mijn apps verdwenen (schat 30 van de 120)..

  Lees in een aantal van bovenstaande posts een soortgelijk probleem. Heeft iemand hier al een oplossing voor gevonden?

  • terrortact zegt:

   je moet ook altijd eerst een backup maken voordat je een update installeerd. word overal aangegeven

  • Try this:

   It is easy – just go to:
   menu > settings > more > app manager – all
   find “TouchWiz home”
   press “clear cache” and “clear data”.

   You will need to readd items on your home screen because all will be deleted, but you will have all apps in the app draver. Also, note that in Kit-Kat, there is no option to hide apps, just to disable them. Too bad that they removed that option from the Touch Wiz.

 38. Wat een ophef om een update die verre van spectaculaire is

 39. Fijne update, alleen mijn e-mail krijg ik niet meer gesynchroniseerd!

  • Ja, datzelfde probleem heb ik nou ook.

  • Dit probleem heb ik ook. Als ik mijn email wil ophalen krijg ik steed een melding dat email sychronisatie is uitgeschakeld. Maar kan het ook nergens inschakelen volgens mij. Iemand tips??

  • Ronald zegt:

   Hi bij mij hetzelfde. Heb bij een eerdere update op mijn tab2 alles binnen de email moeten resetten, verwijderen en opnieuw moeten installeren. Heb dat nu ook weer gedaan maar zonder succes. Ben verder gaan zoeken en heb gevonden dat mijn synchronisatie in de instellingen uit stond, waarschijnlijk gebeurd tijdens de update. Ik heb de synchronisatie weer ingeschakeld en de email werkt weer zoals het hoort.

   • Ronald zegt:

    AANVULLING. Het gaat om het inschakelen van de synchronisatie in de basisinstellingen van het toestel, niet om de instellingen binnende e-mail!

    • Jantina zegt:

     Waar staat dat dan? Kan het niet vinden?
     En mijn toetsenbord geeft bij ieder woord een hoofdletter na de update, weet ook niet hoe ik dit kan veranderen, wie heeft hier nog meer last van?

     • Ronald zegt:

      Hi, ik kan helaas geen afbeelding plaatsen hier. Als je “de bovenkant” van het scherm naar beneden veegt dan krijg je het aan- en uitzetten van wifi, BT, geluid enz. Als je vervolgens rechtsbovenaan op de 4 blokje drukt dan krijg je een raster waar nu onder andere ook “Synch.” bij staat, deze moet aan staan en dan zou het weer moeten werken!

     • Yolanda zegt:

      Ronald, bedankt! Bij mij werkt dit.

    • Esther zegt:

     Bij mij werkt het nog niet wat kan ik nog meer doen?

     • Ik heb de synch knop weer aa gezet maar als ik in mijn mail op het synchroniseer-knopje druk laadt hij wel maar gaalt mijn nieuwe mail niet binnen. Kan iemand me helpen?

    • andreasfc zegt:

     hartelijk bedankt voor deze tip man werkt weer als een tierelier .

   • Dank je wel Ronald, had zelfde probleem maar nu is het opgelost Wel uiterst stupide van Samsung dat het zo ingewikkeld moest.

 40. Als ik mijn als probeer te veranderen (de volgorde) dan krijg ik steeds de melding touch-wizard is gestopt. Dit had Ik bij de vorige software versie ook al. Weet iemand wat je hier aan kan doen?

 41. Ik bedoelde, als ik mijn apps probeer te veranderen. Swype maakt er wel iets moois van 😉

 42. johny jonkman zegt:

  Ik ben ook veel van mijn aps kwijt.
  Weet iemand raat in begrijpelijke taal.

  • It is easy – just go to:
   menu > settings > more > app manager – all
   find “TouchWiz home”
   press “clear cache” and “clear data”.

   You will need to readd items on your home screen because all will be deleted, but you will have all apps in the app draver. Also, note that in Kit-Kat, there is no option to hide apps, just to disable them. Too bad that they removed that option from the Touch Wiz.

 43. Hoe zit het met de camera-shutter geluid na de update? Kan ie weer op stil?

 44. Ik doe de update naar k*tkat niet. Zijn er mensen die dit ook niet doen. Mijn SGS4 loopt op dit moment lekker. Is een update verplicht? Wil geen problemen met mijn sd kaart en/of apps verliezen of iets dergelijks.

  • stephan zegt:

   Bij mij werkt alles gewoon na de kitkat update, snap dat niet hoor…maar ben dr blij mee ook al zie ik weinig veranderingen, maar ben niks kwijt of zo 🙂

  • Rowena zegt:

   Ik heb hem vandaag binnen gekregen maar als ik al deze ervaringen lees weet ik ook niet meer of ik hem moet updaten. Nu stel ik het elke keer 3 uur uit, kun je dat ergens instellen om het bv een week uit te stellen? Dan kan ik er nog even over na denken en meer ervaringen er over lezen.

   • Dat is ook wat ik graag zou willen, nu moet je telkens die 3uur inschakelen, ik snap sowieso niet dat ze dat niet zo hebben ingesteld, zo wordt je gewoon gedwongen vind ik, ik heb veel narigheid gelezen en zit daar niet op te wachten, dan kan het beter wat later doen zou jammer zijn als je telefoon niet meer werkt door deze opdate…en ik ben al een leek en a=technisch ingesteld 🙂

 45. danny bielen zegt:

  sinds kitkat op s4 niks als problemen veel trager uitvallen batterij snel leeg en bij de vrouw hetzelfde!!!

 46. johny jonkman zegt:

  Probleem met de apps is opgelost, toestel uit gezet en opnieuw opgestart en heb alle apps weer terug.

 47. Geïnstalleerd en ik moet zeggen dat alles weer een stukje sneller en mooier eruit ziet. Mijn Tomtom app kon echter de kaart niet meer lezen die op de SD kaart stond. De kaart toen maar verplaatst naar het interne geheugen en toen ging het weer perfect. Toch wel een behoorlijk minpunt. Met de overige apps die op de SD kaart staan geen problemen.

 48. Alle problemen op een rijtje.

  – Videospeler loopt constant vast.
  – Bij openen ‘Uitgeschakelde apps tonen’ telefoon loopt vast en krijg melding ‘Touchwiz gestopt’.
  – Sluit Instagram uit zichzelf af.
  – Loop vast bij apps zoals Snapchat, Marktplaats, etc.
  – Speelt geen geluid meer af.
  – Moet zo’n 10x per dag opnieuw worden opgestart omdat het systeem compleet is vastgelopen.
  – ‘Eet letters op’
  – Extreem traag internet zowel met WiFi & 4G.
  – Enzovoort.

  Ik heb al een complete factory reset gedaan & wipe cache. Op dit moment zou ik hem het liefst willen downgraden, maar als iemand een andere suggestie heeft zoals misschien het opnieuw installeren van de update, hoor ik het graag.

  • Hoi Tiede

   Vanochtend update gedaan…had ik het maar niet gedaan.
   3 G werkte de hele dag niet!
   Alles loopt vast….zwart scherm!
   Op Facebook (app) kan ik de personen niet meer aanklikken die iets lijken!
   Heb al meerdere keren opnieuw opgestart en ook batterij ff uitgehaald maar blijft doorgaan met die problemen.
   Heb jij enig idee hoe dat op te lossen is? Kan ik misschien de oude versie weer erop zetten?? En als ja hoe?

 49. Op 2 dingen na een fijne update.
  Probleem 1:
  E-mail synchroniseren lukt niet. Iemand een oplossing?
  Probleem 2:
  In je statusbalk als je meldingen krijgt (WhatsApp enz) stonden die eerst mooi onder een streep onder de standaard apps (wekker symbool bijv) maar nu alles door elkaar. Iemand dat ook? Iemand met een oplossing?

  • Email: Instellingen > Accountinstellingen > Je mailadres aanklikken > Synchronisatieinstellingen > Mastersynchronisatie inschakelen. Helpt dat niet probeer dan bij Synchronisatieinstellingen > Synchronisatieschema > Synchr. Schema instellen & dan Push aanklikken. Op je andere probleem kan denk ik niet zoveel aan gedaan worden. Eerst maar even succes met je mail! 🙂

  • stephan zegt:

   Ik las ergens dat dat met je weer app te maken had, ff veranderen van achtergrond of zo oid
   Ik heb er geen last van…

  • Jaydan zegt:

   Mail probleem heb ik opgelost door sync in quickmenu (met 2 vingers van boven naar beneden schuiven) aan te zetten. Dat is je mastersync. Uiteraard moeten in je mail instellingen sync ook aangezet worden.

 50. Sjakie Swart zegt:

  Hier ook het probleem dat apps zijn verdwenen, moest ze adhv google play opzoeken (welke had ik ook al weer / hoe heetten ze ook al waar?) en opnieuw installeren. Ben inmiddels wel een beetje klaar met de software van Samsung :/

 51. geen enkele probleem alleen nieuwe functies erbij gekregen

  ook gelijk geroot en de shuttergeluid van de telefoon uitgezet,

  Enkele nieuwe functies zijn de nieuwe multi window feature die eerder vij de galaxy note 3 er al was zit ook nu in de S4

  telefoom voelt sneller en stabililer aan,

 52. Monique zegt:

  Diverse als kwijt en bij het weer temperatuur is opeens 58 graden werkt niet goed dus echt bacher hoop dat ze met een update komen zodat alles weer werkt

 53. @Tiede

  Wat ben jij aan het raaskallen zeg.
  Wat veel naar peppie en kokkie gekeken??

 54. Monique zegt:

  Me temperatuur werkt niet meer 58 graden geeft die aan Facebook werkt niet echt gaat Idd alles langzamer me batterij is wit ipv groen me balk is weg instagram werkt niet systeem loopt geregeld vast aps verwijderd en opnieuw geïnstalleerd werkt nog steeds niet kort om bacher

 55. Kan geen email meer binnen halen:-(

 56. Net update van Vodafone gehad.
  Alles is er nog en werkt perfect 🙂

 57. Oplossing voor e-mail heb ik gevonden.
  Notificatie balk naar beneden halen met 2 vingers en dan synch aanzetten

 58. ik heb de update net uitgevoerd en opnieuw opgestart maar nu gaat hij niet meer aan wat kan ik doen?
  alvast bedankt

 59. Vodafone update gedaan, geen enkel probleem!

 60. Ook android 4.4 geïnstalleerd. Werkt perfect, alleen valt mij op dat de accu sneller leeg gaat. Android systeem gebruikt bijna 25%. Zijn er meer mensen die hier last van hebben?

  • Anders moet je even Batteryguru downloaden van Snapdragon in de playstore. Was ook een post over op deze site. Gebruik de app nu al een maand of 2 & hij werkt perfect! Je moet (als je het installeerd) wel de WiFi management even uitschakelen, want dat werkt niet heel fijn.

 61. Timothy zegt:

  Goedemorgen,

  Iemand die een telefoon heeft van T-Mobile?

  Heeft iemand de nieuwe update al gehad?

  Graag hoor ik van jullie.

  Groeten

  • Marvin zegt:

   Nope, T-Mobile’s Galaxy S4 heeft ‘m nog niet

   • Gerard zegt:

    Ja ik heb hem ,alleen maar ellende ,kan de foto’s enz niet overbrengen op mijn laptop,tv of tablet is ook van Samsung.
    Samsung gebeld maar word je ook niet wijzer van, terugzetten naar de fabrieksinstelling,ja snap ik ,ben ik wel mijn vakantiefoto’s van vorige week kwijt.

  • Ik had hem vanochtend.
   T mobile
   Waardeloos…mij telefoon is compleet van zijn apropos!
   Alles loopt vast….
   Sommige dingen werken niet meer…
   Ga maandag naar de winkel!

 62. het is geen verbetering

 63. Bianske zegt:

  Tja wat zal ik zeggen. Batterij is sneller leeg. Toestel wordt warm. Facebook werkt niet meer naar behoren. Was een aantal apps kwijt, maar heb ik weer via play naar binnen gehengeld. De update zelf duurde enorm lang en ik zie geen echte veranderingen op mijn toestel. Heel veel beloofd maar van mij had de update niet gehoeven. Rooten kan ik niet en ga ik ook niet proberen. Nu maar lijdzaam wachten tot Samsung met de verbeteringen komt. Want dat is wel nodig lijkt me

  • Hallo…
   Mag ik vragen wat bij jou niet werkt op Facebook?
   Vanochtend update gehad…kan nu de personen niet meer aanklikken die iets geliked hebben.
   Tevens loopt het toestel voortdurend vast…zwart scherm
   ??????

   • m Razzouki zegt:

    Sjonge Sjonge wat een mislukte update zeg. Loopt continu vast en op de FB kan ik personen die wat hebben gelikt ook niet meer aanklikken. En snel scrollen gaat ook niet meer. Kortom. Ik had de oude software moeten houden.

 64. Works like a charm! nergens problemen mee. Ziet er goed uit! Ode.
  Ik heb nergens last van, batterij lijkt langer mee te gaan.

 65. Ik heb een s4 active die op dit moment nog op 4.2.2 loopt en er zijn geen updates beschikbaar. Hoe kan dit?

 66. Miranda zegt:

  Wilde software update voor mijn samsung S4, liep vast en nu krijg ik deze error: Firmware upgrade ecountered an issue. please select recovery in Kies & try again. Echter Kies geeft de melding Apparaat reageert niet als ik de nood herstel firmware wil installeren.Ik kan nu helemaal niks met mijn telefoon…….. Error blijft in het beeld staan.

 67. Update geplaatst. Telefoon start uit zichzelf op zo nu en dan. Tevens vliegt de batterij leeg. En toestel wordt warm. Auw foutje ??

 68. Aaltink zegt:

  Ik kreeg vrijdag de melding al. Had hem via wifi ook zo binnen.
  update fluitje van een cent.

 69. beewee72 zegt:

  Wat een verschillende ervaringen!
  De 1 vind het perfect (waaronder ik) de ander krijgt het halve toestel niet meer aan de praat. Waar kan dat aan liggen?
  In principe zijn de telefoons en software gelijk alleen een een schil van een provider er eventueel over.
  Zal het liggen aan de app’s die iedereen op zijn telefoon plaatst?
  Vreemd! Iedereen Samsung maar even bellen en mailen!!!
  Succes!

  • Weentjuh zegt:

   Bentooooo, ik durf het niet eens meer aan joh ! Hij doet nu eindelijk weer helemaal perfect na 8 maanden ! Zul je zien dat als ik die update binnenhaal dat mn hele foon weer naar de klote is

   • beewee72 zegt:

    Voor jou is het een gok Rowena…..
    Bij mij ging het perfect! Niks kwijt, alles soepel en pappe is heul tevreden.
    Nou jij nog! 😉

 70. Jimmy Pluijm zegt:

  Voor de geïnteresseerden ik heb een unbranded S4 maar heb de Vodafone versie erop gelashed met Odin nu die heeft geen shutter sound!!! 🙂 eindelijk weg, waarom die unbranded dat wel heeft maar de vodafone versie niet is mij een raadsel.

  http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=26511

 71. miranda zegt:

  nou gisteren een update gedaan en alleen maar problemen. geen internet geen fb tel loopt vast en gaat spontaan uit en ga zo maar door

 72. Ook bij mij is het toestel niet meer werkbaar na de update. Voorheen nergens last van, nu krijg ik mn telefoon na het vergrendelen een hele tijd niet meer van zn vergrendeling af, internetbrowser loopt bij het starten steeds vast, galerij werkt niet, facebook en twitter werken niet, telefoon wordt heet en loopt erg snel leeg.

  Als ik OTA wil checken of ik nieuwe update kan doen, gebeurt er niks en telefoon wordt via kies niet meer herkend…

 73. rednas72 zegt:

  Wat een gezeik …..me sd kaart is waardeloos???? Rot op met dat google geleur en geef me oude vertrouwde gs4 trug ..waardeloze prutzooi dit ben van alles kwijt. Instellingen staan anders etc maar vooral vaag dat me sd card niet te bereiken is . Als je apps wilt terug zetten op je mobiel dan leest ie ze niet. Kutzooooooi

 74. audrey zegt:

  Na de update loopt hij me telkens vast, gaat op zwart scherm en komt na op de home knop traag terug. Ook ben ik de kleurtjes kwijt in de bovenal down/upgraden teken enz……mooi k…t zo zit er wel mee had ik het maar niet gedaan.

 75. wendie zegt:

  Ik het ook gedaan alleen nu synchroniseert mn mail niet meer. Heb al van alles geprobeerd. iemand tips ???

 76. Ik heb een factory reset gedaan na de update. Verhelpt veel van de problemen.

 77. Zijn er meer mensen die geen apps meer kunnen downloaden na de update? Verder geen problemen alleen als ik een app wil downloaden blijft ie constant laden

 78. net geupdated..

  eerst start hij niet meer op.. en vervolges zie ik 3 lege plekken (apps die verwijderd zijn)
  camera in vergrendelscherm, en batterij icoontje en dergelijke is allemaal wit…

  wat ga ik nogmeer tegenkomen….

 79. Tuurlijk, was te verwachten.. Typisch Samsung.

  Na de update meteen weer mijn S4 Opnieuw moeten opstarten, en ja alle apps waren weer door elkaar gegooid, kon de boel weer in nieuwe mappen zetten en een paar instellingen waren gereset. Fijn zeg. (NOT!)

  Na de update ziet het er wel wat mooier uit, maar ben niet erg te spreken over dat sommige apps van mijn toestel verwijderd zijn……

 80. Stefan zegt:

  Wat een kitk**t update zeg!
  Krijg ik nu van Samsung mijn €70 euro terug van mijn sd kaart 64g die niet meer werkt.
  Je kunt zelfs geen mappen meer aanmaken of hernoemen met astro file manager.
  Alleen met de standaard samsung file manager. Tevens kan geen enkele app meer data wegschrijven naar sd kaart.
  Leuk van Samsung….
  Kun je op een of andere manier terug naar oude versie?

  • Heb hetzelfde probleem hier, vindt mijn SD kaart niet meer terug. Kan wel van interne naar SD kaart schrijven maar niet rechtstreeks naar sd kaart.
   K*tK*t

 81. willie zegt:

  Kitkat werkt prima, geen enkel probleem en batterij lijkt inderdaad langer mee te gaan. Na update ge reboot daarna uitgezet batterij er 3 min. uitgehouden en weer opgestart. Werkt prima maar zie niet veel veranderingen. Mensen die problemen hebben adviseer ik een factory reset te doen, kost wel wat tijd maar helpt echt om problemen op te lossen.

 82. Na update naar Kitkat vanmorgen heb ik een probleem met een vaststaand scherm (geen enkele app kan ik aanklikken) als ik de S4 ontgrendel (via aan/uit knop of view cover maakt geen verschil).

  Alleen als ik na openen view cover (of ontgrendel via aan/uit knop) 1 maal op de home button druk, kan ik wisselen tussen schermen.

  Als ik de home button niet aanraak kan ik niet tussen schermen wisselen (instellingen scherm naar beneden swipen werkt wel)

 83. pauline zegt:

  ik heb hem vanmiddag gedaan, en ik kan nu niet meer mijn foto’s bekijken ik baal hier goed van. heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?
  ook slaat hij af en toe vast moet dan echt op de home knop drukken en dan gaat tie weer terug naar het begin scherm,

  heeft iemand een idee hoe je de oude versie er weer op kan zetten?

  • Jimmy Pluijm zegt:

   kan niet geloof ik, even factory reset en alles is opgelost

   • pauline zegt:

    oke, maar heb ik dan mijn foto’s enzo er nog wel opstaan als ik die factory reset doe?

    • Voordat je een fabrieks-reset uitvoerd, voor de zekerheid foto’s , bestanden die je wilt bewaren backuppen naar je pc……
     Dan heb je in ieder geval geen risico dat je belangrijke data kwijt bent.
     Ik persoonlijk laat deze update schieten, ik draai nu een Custom-rom Android 4.3 en die bevalt goed, tevens toestel geroot zodat je alles kunt aanpassen 😉
     Misschien in de toekomst een Custom kitkat rom….who knows…

 84. S4 gebruiker zegt:

  Mensen die steeds melding krijgen dat email synchronisatie is uitgeschakeld, moeten het inschakelen via instellingen dan naar gegevensgebruik. Via opties kan je gegevens automatisch synchronisatie inschakelen door aan te vinken.

 85. iHateSamsung zegt:

  ik heb spijt dat ik aan de s4 ben begonnen.
  599 euro voor het toestel software van norton plus verwijderingsbijdrage 16.50 euro twee hoesjes a 39.99 stuk bijna 700 euro kwijt! 250 dagen geleden was ik hartstikke blij met me toestel hij kon alles dacht ik toen kwam erachter dat ie geen fm radio had opeens beginnen ze rare software te plaatsen? wat is dit? eerst het zoet dan het zuur!
  waarom de kleuren gaan veranderen van batterij en wifi icoontjes zonder aan de toestel eigenaar te overleggen iets waar ik aan gewend ben dat het zo is wil ik niet ongewenst veranderd hebben door wie dan ook!
  waarom ongewenste apps op mijn toestel planten terwijl ik daar helemaal niet om heb gevraagd, als ik iets wil hebben dan ga ik wel naar de store en download ik dat!
  waarom staat dat stomme sluiter geluid aan als ik mijn toestel op stil zet! en als ik nou een foto wil maken in een superstille ruimte!!!
  en waarom in godsnaam zit er geen fm radio in dit ultra moderne @#! toestel!!

  je heb gewoon niets te zeggen meer over je eigen spullen!
  je wordt genaaid waar je bijstaat tegenwoordig.!!!

  • Menals zegt:

   je zou je ook wat beter kunnen voorbereiden voor je iets koopt

  • Ben ik het mee eens, eerst research doen voordat je iets aankoopt, maakt niet uit wat…..
   Ik heb een Galaxys4 i9505 16 Gb-versie gekocht voor €370.00, krijg hiervan €100.00 terug van Samsung ( Cashback aktie tot 30-04-2014 ) wat de netto-prijs brengt op €270.00.
   Zeker geen slechte prijs voor dit toptoestel !
   Heb hem gelijk geroot, custom firmware erop geflashed, screen protector en een mooie cover ( Spigen Neo Hybrid ) gemonteerd en ik kan de eerste jaren weer vooruit, heb wel nog wat moeten aanpassen in diverse config-fyles, Bluetooth deed het niet 100% en Screen Mirroring werkte niet, dit is nu opgelost en ik ben blij met dit toestel……

 86. Klaas14 zegt:

  Na de update zijn alle icoontjes bovenin kleurloos geworden, ze werken nog wel.
  Hoe zou ik dat kunnen veranderen zodat bijv. het batterij icoontje weer groen wordt.

 87. Gisteren software update gedaan en nu kan ik niet meer via Ideal betalen!! voor de update nog geen problemen mee en nu ineens wel. Bij de keuze voor ING krijg ik een melding dat Javascript zou zijn uitgeschakeld???? Opnieuw uit de Playstore gehaald maar mocht niet helpen. Iemand enig idee?? Als ik in mijn gewone ING of ABN AMRO app ga kan ik wel een betaling doen maar dus niet in de beveiligde omgeving naar IDEAL. Gelijk weer spijt van de update net als toen met de Yellybean die je batt leeg trok.

 88. Ik heb spijt dat ik niet eerst ervaringen heb opgezocht maar meteen ben gaan updaten.

  Als mijn S4 in vergrendeling zit krijg ik het er niet uit.
  Druk meerdere malen meerdere knoppen maar pas na 30 seconden reactie.

  -Mijn batterij VLIEGT!
  -Normaal ging het net 1 dag mee nu amper 3 uurtjes.
  -Verbinding met wifi of 4g is uit 2005.
  -Lijkt wel of ik aan het wappen ben, zo langzaam is het.
  Ook mis ik idd apps, koppijn want bepaalde apps gebruk je af en toe en ik moet er maar achter komen.

  Hoe kun je zo een groot publiek irriteren met zoveel fouten in de versie.
  En dan wetend dat ze lang genoeg de tijd hebben gehad om weer met een nieuwe versie te komen!!!

  Erg bedroefd op een mooie en vrije vrijdag…

 89. Ik zit bij KPN en heb vandaag de update kunnen downloaden. Maar nu is de kleur van be batterij weg in mijn notificatie balk. Hoe krijg ik dat weer terug?

 90. wouter zegt:

  Ik ben de play store kwijt. Ik had die verborgen omdat hij toch onder de linker menu toets zat. Nu niet meer..

 91. Yolanda zegt:

  Wie kan mij helpen snap er niks meer van hoe ik me live mail weer terug jkrijg op me foon wie kan dit simpel aan mij uit leggen

 92. Patrick zegt:

  Na de Update problemen met WIFI speed van 33 MB Download naar 25MB

  GPS Geeft ook niet langer 15 Locks aan maar 7-9…
  Zeer vervelend allemaal… Ziet er naar uit dat Samsung nog niet geoptimaliseerd is voor KitKat

 93. Chris Dart zegt:

  Samsung S4 in NL – NL carrier. 14 Mar 2014 – geen KitKat!!??!!

 94. Heb de update ook uitgevoerd en mis ook duverse apps. Ook krijg ik rare temperaturen in de standaard weer app. Bv 55 graden ipv 7.

 95. Carola zegt:

  Vandaag de update geïnstalleerd. Ook bij mij zijn er de nodige apps die ineens alleen nog maar in het “onderwater” scherm staan.
  Wat ik veel erger vind is dat mijn agenda helemaal leeg is en niet meer wil synchroniseren. Heb mijn mail-account al 2 keer verwijderd en heb ook al een paar keer de telefoon (S4) opnieuw opgestart.

  Zijn er meer die probleem hebben (gehad)? Of weet iemand een oplossing?

 96. Maarten zegt:

  Reactie van Samsung helpdesk op SD probleem:
  Misschien kunt u uw SD kaart formatteren…….

  tjongejonge

 97. johnny zegt:

  ik probeer de nieuwste update versie te downloaden maar nu blijf hij steeds aan het opstarten en downloaden zonder te stoppen wat kan ik er aan doen om het te stoppen

 98. Vreselijk! !!
  Na update is toestel niet meer stabiel blijft steeds haken of word mijn scherm zwart hopelijk werkt samsung hieraan en krijgen we een stabiliteits update.

 99. Yvonne zegt:

  Vind het heel stom, alles wit op mn balkje

 100. Pieter zegt:

  Update S4 doorgevoerd. Accuduur is verschrikkelijk. Samsung – doe hier iets aan, wij zijn jullie klanten.

 101. Sander zegt:

  APPS hebben geen toegang meer tot de SD kaart. Batterij gaat sneller leeg. Waardeloze update.

 102. Patrick zegt:

  Ben ik de enige die merkt dat de Wifi Snelheid omlaag gegaan is en de GPS minder stabiel?

 103. Na update wel veel iconen kwijt maar niet de software. Kleurstelling vind ik nu wat minder geslaagd maar performance en batterijgebruik is iets beter. Echter de widget met klok en temperatuur geeft hardnekkig 40 tot 58 graden aan. GPS uitgezet maar probleem blijft. Als je het weer laat updaten dan krijg je weer de goede temperatuur. Dat moet je echter wel iedere dat het toestel vergrendeld is geweest opnieuw doen. Ik denk dat het miscommunicatie is tussen widget nieuwe Android versie. Ofwel Samsung er is werk aan de winkel.

  • De widget uitzetten is een optie of je lokatieservice bepaling op alle drie aanzetten.. dus netwerk / google en sat…. dan komen de temperaturen weer terug.

   Voor mensen met Tom Tom … opnieuw installeren op SD card, widget klok en temperatuur uitzetten en hij doet het weer….. !!!

 104. marcel zegt:

  Na update telefoon helemaal de weg kwijt!!!
  Gaat moeilijk aan vanuit zwart beeld, sommige apps werken niet meer, hij gaat spontaan uit en ga zo maar door.
  Probeer nu een backup op de pc te maken maar dat doet hij ook niet meer!!!
  Bedankt samsung voor de update, kan de gsm net zo goed weggooien.

 105. Waardeloos!
  Loopt continu vast…zwart scherm
  3G werkt niet (goed)
  Diverse dingen op FB doen het niet meer…
  Lees hier over factory reset…hoe doe ik dat????

 106. Saskia de Kruijff zegt:

  De helft van de iconen van apps zijn verdwenen, zoals outlook. Gegoogled, maar geen oplossing gevonden. Ik vrees ook ander genoemde problemen tegen te komen en ik had al genoeg problemen met de software matige kant van deze telefoon! Flut update!

 107. arnold zegt:

  na de update gaat mijn accu mega hard leeg halve dag :S
  hoe kan dit

 108. Ik heb gisteren de update geïnstalleerd. Verscheidene apps waren verdwenen, ik heb ze allemaal opnieuw moeten downloaden.
  De accuduur is verschrikkelijk. Ik verloor vandaag 20 % in een uur met het scherm uit. Daarnaast is mijn hele telefoon trager dan normaal. Ontgrendelen duurt langer en vaak als ik op de thuisknop druk start hij taakbeheer.

 109. Hey hallo. Ook ik heb problemen met mijn mail. Mastersynchronisatie knop weer aangezet maar als ik in mijn mail op synchronisatie-knopje druk, begint ie wel te laden maar haalt mijn nieuwe mail niet binnen. En nu? Help.

 110. Ilsjee zegt:

  Hallo,

  Bij mij is die update nu al ruim 3.5 uur bezig. Het wordt nu toch wel echt vervelend..
  Steeds als hij bij de 100% is zie je weer even samsung galaxy s4 enz staan en dan begint het riedeltje weer van voor af aan…
  Is dit ook bekent voor jullie? En waar kan het aan liggen? En weet iemand misschien wat te doen?

 111. Ik heb sinds woensdag nu de s4 black edition. Hoe kan het dat ik nogsteeds de update niet heb? Ik heb het via mijn toestel geprobeert en via kies. Maar nog steeds geen update in beeld? Weet iemand hoe dat kan?

 112. ben ik 1 van de weinige waar alleen wifi nog werkt en de 4g niet?

  • ernesto zegt:

   Ook hier na de update géén internet meer, wel wifi… Iemand enig idee hoe dit op te lossen?

  • Hier na update op vrijdag 14 maart (toestel aangeschaft op 13 maart) vrijwel constant melding “onstabiele internetverbinding” bij mijn wifi. en dat terwijl bereik gewoon goed is (met laptop en andere mobiel geen last). Hoor dat mensen met update naar 4.4.2 op HTC One met zelfde problemen zitten.

   Iemand tips? Samsung verwijst me door een een servicepunt maar volgens mij weten ze het zelf ook niet (…)

 113. Na kitkat update de batterij van mij galaxy s4 super snel leeg, e-mail komt niet meer binnen via outlook kan enkel nog via internet mail opvragen. en nog veel meer fouten, heb al contact opgenomen maar niet echt veel hulp gekregen. de enige oplossing dat ik kreeg is naar een service punt gaan van samsung….. daar lossen ze al mijn problemen op??!!!

 114. Maarten zegt:

  Als je de update nog niet hebt gedownload…….

  NIET DOEN!!!!!

  Wat een waardeloos misbaksel heeft Google hiermee uitgebraakt…..

  In een keer mijn SD van 32 GB waardeloos…..
  Google….. jullie beginnen al aardig op Apple te lijken.
  Samsung….. kom eens van je luie derriére af en laat wat van je horen.

 115. Marcellino zegt:

  Ik heb mijn s4 ook ge update naar versie 4.4 kitkat .

  alleen kan nu blijkbaar niet meer kijken wie mijn posts leuk vind op fb ook niet bij andere posts hij reageert gewoon helemaal niet.

  Heeft iemand een oplossing?

 116. Diantha zegt:

  Hoe kan ik de update die klaar staat om te installeren deleten of weigeren.
  Iedere keer krijg ik de melding om de update te installeren.
  Hoe krijg ik dat weg.
  Ik hoor veel te veel ellende na het installeren dus wil het niet installeren.

 117. Stefan zegt:

  Aanvulling op bericht 12-3-2014 21:22
  Heb klacht gemaild naar samsung.
  Reactie van samsung helpdesk / formatteer sd kaart .. Whaha
  Net of dit helpt, probleem zit in kitkat, slimmeriken..
  Advies voor diegene met een sd kaart in het toestel.
  NIET doen sd kaart is niet meer optimaal te gebruiken.
  Een standaard camera app kan zelfs geen foto’s meer wegschrijven op de sd kaart.
  Denk zelf dat ik mijn toestel ga rooten.
  Heb geen zin om lang op samsung te moeten wachten.
  En was zo tevreden over mijn s4..

  • Bij mij werkt de sd wel na de update. Het werkt gewoon precies zoals voor de update.

   • Maarten zegt:

    Dat hangt ervan af hoe je de SD kaar vóór de update gebruikte.
    Als voorbeeld: navigatieprogramma’s kunnen SD niet meer gebruiken, ES file explorer kan geen mappen meer aanmaken op de SD, camera programma’s (anders dan de stock camera) kunnen geen foto’s meer op de SD schrijven, enz., enz….

    • Oh. Ik maak gebruik van de standaard camera die op de S4 zit, dat geeft geen problemen. Schrijft foto’s gewoon weg op de sd card. Ik doe er dus na de update nog precies hetzelfde mee dan voor de update. Enige wat vervelend is is dat de geïnstalleerde apps niet meer zichtbaar zijn als ze ooit verbogen waren voor de update. De optie om verborgen apps zichtbaar te maken is niet te selecteren.

 118. Ik heb afgelopen weekend de update uitgevoerd. Dat de batterij sneller leeg zou zijn heb ik nog niet ervaren. Toestel is wel sneller geworden en tot nu toe zie ik weinig onvolkomenheden. Alleen ik zie mijn gedownloade apps niet meer terug andrs dan in applicatie beheer. Ik wilde een verborgen app zichtbaar hebben, maar ik zie van de tig gedownloade apps alleen Google Earth terug. Nu las ik dat het opgelost zou zijn als het toestel opnieuw wordt opgestart. Dat heeft bij mij geen resultaat gehad. Ook niet na 80 duizend keer en ook niet na een battery pull. Welke oplossing is e rnog meer om mijn gedownloade apps weer zichtbaar te krijgen zodat ik ze op mijn startpagina kan zetten? BVD, Mous

 119. Michel zegt:

  Samsung begint zijn klanten te verliezen…met deze zooi. Wat een rotte update…heb nu alleen maar een te hete telefoon aan mijn oren die zeer snel leeg loopt….grrrrrr
  Ik begrijp niet dat ze deze update los durven te laten.
  Ga smansung maar eens bellen en vragen om een S5 ;-))
  Sluit me aan bij anderen…deze update niet installeren,
  Gr,
  Michel

 120. Hoor alleen maar slecht nieuws over de update> ook mensen met goede ervaringen? Lijkt wel alsof het een flut update is. Kan toch niet zó erg zijn?

  • Klopt, ik heb echt nergens last van. (Vodafone toestel)

   • Heb jij ook last van zwakke wifi of 3g signalen enzo?
    Sommigen hebben dat namelijk. Heb zelf ook Vodafone maar nog geen update gedaan expres.

    • Heb vodafone red essential abo en sinds update op 14 maart steeds last van melding onstabiele internetverbinding bij mn wifi. Mijn s4 is geen vodafonetoestel (abo verlengd via coolblue). Zoals ik al eerder aangaf hoor ik van nensen met HTC One dat ze dezelfde problemen hebben na update naar 4.4.2 (toevallig ook hetzelfde abo).

 121. ik gebruik mijn telefoon zakelijk, en ben er erg van afhankelijk.
  ik baal heel erg van deze update ben 50% van de tijd niet bereikbaar.
  hoop op een nieuwe update met verbeteringen,

  Gr Simon

 122. lonneke zegt:

  Ik heb de update ook geinstalleerd. Veel apps waren ineens verdwenen. Heb ze opnieuw geinstalleerd vanuit de Google Play Store maar ze blijven het niet goed doen. Vooral de Linda en Grazia app krijg ik er niet meer goed op, je kunt ze wel openen maar er komt geen tekst meer tevoorschijn. Heb al geprobeerd via Applicatiebeheer Cache te legen, weer eraf gooien en opnieuw erop zetten. Maar niets schijnt te werken, iemand tips?

  • Volgens mij heeft alles te maken met je SD kaart. Bij mij hielp dat. Je SD kaart formatteren in je instellingen. Let op, je bent wel alles kwijt dan wat er op staat! Succes!

  • Probeer onderstaande werkwijze om je verdwenen apps weer zichtbaar te krijgen in je app manager.

   It is easy – just go to:
   menu > settings > more > app manager – all
   find “TouchWiz home”
   press “clear cache” and “clear data”.

   You will need to readd items on your home screen because all will be deleted, but you will have all apps in the app draver. Also, note that in Kit-Kat, there is no option to hide apps, just to disable them. Too bad that they removed that option from the Touch Wiz.

 123. Bij mij waren er verschillende apps verdwenen, maar heb die gewoon opnieuw gedownload. Het meest verschrikkelijke vond ik dat ik mijn foto’s in de galerij app niet zichtbaar waren. Na het aan en uitzetten van de telefoon zag ik ze weer even, maar kreeg ze niet geopend. Gelukkig staan ook al mijn foto’s in dropbox. Ik heb mijn SD kaart geformatteerd en nu werkt alles weer gelukkig. Vond het wel gedoe!

 124. johnny zegt:

  mijn galaxy s4 is vorige week geupdate en nu is ie vastgelopen ik kan er niks meer mee doen wat kan ik er aan doen

 125. FransS zegt:

  Het is toch werkelijk van de zotte dat S4 gebruikers wel een update krijgen aangeboden van Samsung maar niet de bijbehorende en broodnodige informatie over gewijzigde functies, gebruik en beleid. Dat moet iedereen dus kennelijk maar zelf ervaren of uitzoeken op forums en delen met andere gebruikers. En er is geen weg terug. Ook na 218 reacties op dit forum is het allemaal nog erg onduidelijk. Wel dat het batterijsymbooltje van kleur verandert…lekker belangrijk.
  Wat een schandalige behandeling van Samsung…wat een minachting van zijn gebruikers.
  Het gaat goed met Samsung…te goed kennelijk. Op elke sales training zou dit als voorbeeld kunnen dienen hoe je klanten van je vervreemdt!

 126. Onderstaand en stukje tekst wat ik op een forum heb gevonden. Met de beschreven manier kun je je verborgen apps weer in je app manager zichtbaar krijgen. Ik heb het gedaan en het werkt. Het is helaas een noodzakelijk kwaad om je verborgen apps weer in beeld te krijgen. Hopelijk hebben jullie hier wat aan. Nu nog op zoek naar oplossingen voor de overige problemen.

  It is easy – just go to:
  menu > settings > more > app manager – all
  find “TouchWiz home”
  press “clear cache” and “clear data”.

  You will need to readd items on your home screen because all will be deleted, but you will have all apps in the app draver. Also, note that in Kit-Kat, there is no option to hide apps, just to disable them. Too bad that they removed that option from the Touch Wiz.

  Succes, Mous.

 127. Marcel zegt:

  Top update, alles werkt nog sneller en de batterij gaat langer mee 🙂 Helemaal geen problemen gehad met het installeren van de update. Prima dus.

  • Dag Marcel. Ik moet bekennen dat ik tot nu toe ook niet echt dingen ben tegengekomen die de werking van mijn S4 in de war hebben gegooid. Het enige wat bij mij anders was na de update was dat mijn verborgen applicaties, die ik zelf gedownload en geïnstalleerd had, niet meer zichtbaar waren in de app-manager. Maar die heb ik inmiddels weer tevoorschijn kunnen krijgen. Ik heb de werkwijze hiervoor op dit forum gepost.
   Groeten, Mous.

 128. Brummer zegt:

  Is het bekend of er nog een oplossing komt dat TomTom weer vanaf de SD kaart te gebruiken is? Dat is wel jammer aangezien mijn 16GB maar 9GB heeft!
  Biedt een update van kitkat hier een oplossing voor, of moet TomTom hier een update voor maken.

  Verder goede update, installatie ging prima en accu gaat langer mee.

  • Voor mensen met Tom Tom … opnieuw installeren op SD card, widget klok en temperatuur uitzetten en hij doet het weer….. !!!

   De widget uitzetten is een optie of je lokatieservice bepaling op alle drie aanzetten.. dus netwerk / google en sat…. dan komen de temperaturen weer terug.

   • Het is mij nog steeds niet duidelijk hoe ik mijn Tom Tom weer terug krijg. Ik heb zo’n klok verwijdert en de temperatuur uitgezet via de bureauklok en nog doet hij het niet.

 129. Kan je na de KitKat update nog files zetten op je SD kaart met USB kabeltje vanuit je PC?

  • Maarten zegt:

   Hallo Fox,

   Ja, dat is nog mogelijk. Het probleem zit ‘m in de apps (die niet stock zijn) die op je telefoon staan.
   Die hebben slechts een heel beperkte toegang tot de SD

 130. wesley zegt:

  Ik kan op de een of ander manier mijn e-mail niet meer synchroniseren. Heeft iemand hier ook last van of heeft iemand hier een oplossing voor?

  • CarelFrans zegt:

   Honderden mensen over de gehele wereld en na 10 dagen zoeken heb ik de oplossing nog steeds niet. Al bij een servicepunt geweest en alles opnieuw erop gezet geeft geen soelaas. Ook geen synchronisatie van de agenda. Ik denk dat ik probeer terug te gaan naar een oudere versie van android.

  • Jimmy Pluijm zegt:

   staat genoeg over in bovenstaande posts Wesley

 131. Hier een mega.co link voor de Nederlandse 4.4.2 firmware. Te installeren via Odin: http://adf.ly/gu1TH

 132. stavros zegt:

  Hoi sinds die nieuwe update 4.4 2 van Samsung , werkt mijn telefoon niet goed meer .Slecht bereik met 4g , als ik bel dan duurt het 1 minuut voordat je iemand aan de lijn krijgt , Facebook werk niet meer goed .Hij blijft pagina s opladen en info bijwerken , echt gewoon bizar slecht die update en nu heb ik mijn Samsung galaxy s4 terug gezet naar fabrieksinstellingen en nu blijft die nieuwe update 4.4.2 er nog in staan en ik heb alles gereset en nog heb ik die problemen geef mij die oude update maar . Samsung kom A.U.B met een oplossing want elke keer reseten en naar fabrieksinstellingen is geen oplossing

 133. marcel zegt:

  ja email werkt niet meer

  echt slecht dit
  gaat hard achteruit zo

 134. ik heb nog steeds geen update gehad, ben zelf een Vodafone klant en heb samsung galaxy s4
  weet iemand misschien hoe ik de update krijg?

 135. Marcel zegt:

  Na de update ben ik apps kwijt en is de weer widget wel erg voorbarig met de temp.
  Na opnieuw opstarten werd het iets beter.
  Batterij lijkt stabiel
  Maar ik zie geen wijzigingen in mn iconen en de telefoon app is nog steeds de oude. Groen ipv blauw. Waar ligt dat dan weer aan?

 136. marloes zegt:

  Vanmiddag direct na de update is mijn telefoon compleet vastgelopen…hij gaat aan en na 1 minuut vanzelf weer uit, start zichzelf ook weer op…en het geheel herhaalt zich weer opnieuw!
  De telefoon wordt helemaal warm, kan er niets meer mee!iemand een tip?

 137. Laat die update maar snel terug draaien !! Mijn Samsung loopt alleen maar vast.. ik kan mijn openstaande apps niet meer sluiten.. doet soms minuten niks meer.. in een woord bagger !!!! Oplossing graag !!!?

 138. resi_70 zegt:

  Het nadeel enige wat ik heb ervaren na de update is dat als je navigeert met via google maps dat je je aanwijzingen in het Engels en Nederlands door elkaar krijgt.

  Ik reeds afgelopen zaterdag van Nijmegen naar Hamont (B) en op het heenweg ging het goed. Op de terugweg nadat ik in Belgie was geweest kreeg ik ineens navigatie in 2 talen. Het leek erop dat sommige uitspraken door Engels waren vervangen en soms kreeg ik eerst een onverstaanbare Engelse richting instructie gevolgd door de Nederlandse.

  Ik heb dit eerder nog nooit ervaren maar kan ook niet 100% zeker zeggen dat dit door de update komt.

 139. Maarten zegt:

  Afgezien van het SD kaart probleem, lijkt KitKat goed te draaien….
  Echter, merk ik wel dat ik gemiddeld één keer per dag een autoreset krijg.

 140. Sinds de update loopt mijn accu beduidend sneller leeg. Ik heb een gloednieuwe Samsng Galaxy S4, gekocht net voor de kerst 2013. Waar ik eerst van ’s ochtends 07:00 uur tot ’s avonds laat met een volgeladen accu kon doen, red ik het nu tot halverwege de middag. Voordat ik naar huis ga MOET ik de accu opladen om onderweg van het werk niet zonder telefoon te zitten.
  Ik heb zelf niets veranderd aan mijn instellingen, gebruik geen andere apps en ook bleutooth en WiFi is ongewijzigd.

  Overigens waren ook bij mij 2/3 van de apps verdwenen. Ik heb er zeker een uur over gedaan om alles opnieuw in te stellen.

  De wijzigingen in lettertype en kleur hadden van mij niet gehoeven.

  Sinds de update wordt mijn telefoon snel en veelvuldig warm. Ook blijft de telefoon geregeld hangen.

  Kortom; ik had deze update kunnen missen als kiespijn. Mijn mooie nieuwe telefoon is ineens vervallen tot gelijke tred met mijn oude, welke ik niet voor niets weg heb gedaan….

  Ik hoop op een zeer spoedige oplossing van onze vrienden van Samsung. Hopelijk geen ijdele hoop!

  • Maarten zegt:

   Je zou een keer kunnen proberen om de app wakelock detector te installeren. Die app houdt bij welke apps je telefoon uit zijn slaapstand halen (cpu of scherm). Vervolgens kun je vaak in die apps een instelling wijzigen, zodat ze niet zo vaak en veel batterij drainen.

   Zo heb ik al een aantal boosdoeners betrapt.

 141. Ik heb de update ook gedaan maar heb er wel spijt van.
  Hij is trager kwa opstarten maar wel sneller als je er meer mee doet.

  Ook kan ik mijn apps niet meer verbergen en zijn de apps die ik verborgen had verwijdert uit mijn telefoon. Uiteraard opnieuw gedownload.

 142. jandadde,welk een update,als batterij half leeg is begint mijn gsm te flippen,bedankt

 143. Na dit alles gelezen te hebben wil ik hem nog niet updaten, weet iemand of ik deze update kan uitstellen naar meer dan 3uur, zodat ik het in een later stadium kan doen, is er een mogelijkheid om dit uit te stellen weet iemand dit..?..want ik heb wel gelezen als het eenmaal geinstalleerd is dat je niet meer terug kunt.

  • Jimmy Pluijm zegt:

   Allemaal onzin, heb update op meer dan 30 gsms geintalleerd en niemand noch ik heeft een probleem ondervonden.

   Het enig is dat oude apps soms niet meer werken van je sd kaart omdat de app daar zelf rechten voor moet krijgen van de maker. Met updates wordt dit verholpen, is trouwens geen bug maar een beveiligingsupdate van android.

   Dus je kan gerust installeren Angie !

   • Jimmy,

    Hoeveel van die 30 updates heb je op een S4 gedaan? Hoe komt het dan toch dat iedereen zo veel uiteenlopende ervaringen heeft?

   • Angie zegt:

    De meningen zijn hier zeer verdeeld, en dat zal niet uit de lucht zijn gegrepen
    neem ik aan, ik ben alleen voorzichtig want zou jammer zijn als mn telefoon niet meer werkt, maar dank voor je bijdrage hier Jimmy.

 144. Ik kreeg vandaag op mij i9505 wel een update (Mar-26), maar dit is nog steeds geen 4.4.
  ook Kies geeft aan dat er geen updates voor mijn s4 zijn. Heeft iemand het zelfde?

  • INderdaad, ik heb exact het zelfde, ik heb t-mobile, bij t-mobile konden ze mij ook niks zinnigs vertellen, gister 26-3 kreeg ik een update,maar niet kitkat…..

  • Gerard zegt:

   Hoi Rence,

   heb jij wellicht de Deep Black versie?
   Daarmee hebben 2 collega’s van mij namelijk hetzelfde.
   Ik heb de gewone zwart versie en die heeft wel gewoon de update gekregen.

   • Ja, ik heb de black edition….. vreemd toch?

    • Gerard zegt:

     Hoi Siemp,

     ik neem aan dat je de “Deep Black” edition hebt, dat is met de soort leerachtige achterkant. De gewone Black edition heeft gewoon de harde plastic achterkant en die heb ik en die heeft wel Android 4.4 gekregen..

 145. Wat moet ik nou weer met die Islamona app, had hem gewist en nu staat hij er weer vrolijk tussen de andere app’s.
  Hoef dat kattengejank helemaal niet, heb er ook niet om gevraagd.

 146. Je kunt de update annuleren door de bovenste balk uit te te schiiven en lang op de melding te drukken. Je kunt dan naar de app-info en op gedwongen stoppen drukken.

 147. Wat een kl*te update. Schermvergrendeling loopt iedere keer vast, batterij snel leeg, apps werken traag en zo kan ik nog wel ff doorgaan……… hoop dat ze snel met een andere update komen want dit is zooi!!

 148. resi_70 zegt:

  Ik heb een nu een paar dagen in gebruik en vindt ook dat de batterij sneller leeg raakt als voorheen. Het probleem met de navigatie heb ikniet meer gehad. Zal dus wel zo zijn geweest dat ik vanuit Belgie naar Nederland reed.

 149. Als ik dit lees, is het een “feest” van herkenning.
  Ik zie dezelfde klachten die ik 2 jaar geleden had met een grote update op de S2.
  Batterij extreem snel leeg, toestel wordt warm, trage schermreacties e.d.
  Tot nu toe veel plezier van m’n S4, dus ik begin niet aan deze update.

 150. Na het installeren van de update blijft de telefoon per dag een aantal keer hangen op een zwart scherm vanuit de schermblokkade. Heel vervelend en dit duurt steeds langer.

  Ik hoop dat met spoed recht gezet wordt!

 151. Update vorige week al gehad. Alles stappen doorlopen en na opnieuw opstarten gelijk al spijt.
  Verborgen apps niet meer bereikbaar.
  Bewerkte bestanden uit office apps niet meer te saven op de externe sd kaart.
  Batterij veel sneller leeg.
  Kleuren uit de meldingsbalk verdwenen enz enz.

  Wat slecht.
  Samsung aangeschreven en gaven wat tips.
  De tip voor de sd kaart uitgepobeerd zonder resultaat.
  Dit moest in de pc geformateerd wordden en daarna zou het weer werken. Niet dus.

 152. Na het installeren van de update verbruikt mijn telefoon veel meer internetdata. Dit lijkt te komen omdat de telefoon na de update in stand-by stand van wifi naar 3G gaat. Ik verbruik niet veel en kom meestal op ongeveer driekwart van mijn internetbundel. Nu ga ik er overheen als ik 3G niet regelmatig uitzet. Ik krijg ook regelmatig de melding“onstabiele internetverbinding” bij mijn wifi. Dit had ik voor de KitKat update nooit. Heeft iemand een oplossing voor dit probleem?!

 153. daniel zegt:

  Na update geeft accuweather onjuiste graden aan zoals 66 graden na automatische vernieuwing. En google search werkt helemaal niet meer als ik er op druk. Goewel de batterij wel lang vol houd nu. Maar jammer dat sommige apps eronder lijden.

 154. Patrick zegt:

  Ik heb vorige week een melding gehad van een software update op mijn s4 en heb die per ongeluk weggedrukt.
  Nu probeer ik elke dag via mijn telefoon te updaten maar komt er de hele tijd te staan, de laatste updates zijn al geinstalleerd.
  Heb ook al geprobeerd via samsung kies maar ook niks.
  Komt de update vanzelf terug of wat kan ik doen?
  Wie heeft de oplossing voor mij om te updaten van android 4.3 naar 4.4.

 155. Paul Someren zegt:

  Update 4.4.2. Android was via toestel Galaxy S4 automatisch aangegeven.
  Ik heb spijt deze firmwareupdate te hebben gevolgd:
  – batterij veel eerder leeg;
  – toestel/batterij is veel warmer;
  – loopt nu regelmatig vast.

  Wil, als het kan, terugkeren naar firmwareversie net vóór deze laatste update.
  Als dat niet kan, is terugkeer naar de fabrieksinstellingen wellicht een optie. Ik weet dan alleen niet wat dat betekent voor mijn bestaande contacten, app’s etc. Ben ik die dan kwijt?

  IETS GEHEEL ANDERS (Echo gebruik flipcover):
  Ik maak gebruik voor een originele flipcover voor de S S4. Ik heb gemerkt dat degene waarmee ik bel zichzelf terughoort (echo, galm). Ook ben ik dan niet goed verstaanbaar. Met originele achterkant (dus zonder flipcover) is dat probleem verholpen. Samsung support zegt dit probleem niet te herkennen terwijl internet (over de S2) vol staat met soortgelijke problemen. Wie heeft een galaxy s4 en herkent dit probleem? En, heb je een oplossing voor dit probleem gevonden?

 156. John Arndts zegt:

  Betreffende het batterij probleem, snel leeg raken door het Android-systeem:
  Ik had hetzelfde probleem. In 1 nacht van 70 % naar leeg.
  Het kan toeval zijn, maar nadat ik ‘Google-Now’ of ‘Google Zoeken’ had geactiveerd/ingeschakeld (Instellingen/meer/Applicatiebeheer/uit), was bij mij (waarschijnlijk) het probleem verholpen. Nu was het scherm weer de grootverbruiker, wat mij ook normaal lijkt.

 157. Theo Hollenberg zegt:

  Bij mij is na de update ook de batterij heel erg snel leeg.
  Om 00:00 uur volledig opgeladen en ongebruikt laten liggen en om 08:00 de volgende ochtend compleet leeg.
  Een waardeloze update.
  Samsung kom alsjeblieft met een oplossing, want dit is zwaar K*T!!!!

 158. Maarten zegt:

  Ik heb vandaag een nieuwe update beschikbaar…. doen?

 159. Mark Schuurman zegt:

  Na het lezen van al deze problemen ben ik blij dat ik Cyanogenmod op mijn S4 draai. Deze draait lekker snel, stabiel en zonder alle bovengenoemde problemen. Een tip voor de mensen die hier handig mee zijn en terug willen naar 4.3 is, gebruik Cyanogenmod 10.2 stable versie. Ook krijg je hierdoor geen updatemeldingen meer van Samsung die je misschien helemaal niet wil en ook niet weg te krijgen is.

 160. Alexandra zegt:

  Als ik via instellingen op bijwerken software update klik geeft het toestel aan dat deze geen update kan vinden, terwijl het toestel nog steeds draait op 4.3. Terwijl andere toestellen wel de update hebben ontvangen, sommige hebben zelfs al 2 updates gehad.

  Via kies 3 kan de update naar 4.4 ook niet binnen gehaald worden. De provider is KPN zakelijk zou dit er mee te maken kunnen hebben?

 161. sven wiggers zegt:

  Waarom heb ik nog steeds geen kitkat?
  Loopt t-mobile achter ofzo?

  • ik heb ook T-mobile maar had hem wel, wees maar blij en ga het niet doen!! je bent in staat om hem uit het raam te gooien, echt een verschrikkelijke update, dat ze eerst maar es goed testen!

 162. Wessel zegt:

  Zelfde hier bij t-mobile, nog steeds geen update.

 163. El-Ge zegt:

  Ligt dat aan Provider T-Mobile, dat ik nog steeds 4.3 heb?

 164. jules zegt:

  hier ook T-mobile zakelijk en nog steeds geen update!

  • Nope ook geen kitkat update. Ik heb T-Mobile branded met nog jellybean 4.2. op draaien. Er staat een update klaar van 723 mb, maar dat is de 4.3 jellybean denk ik. Ik wil van 4.2 naar 4.4 springen, maar kan dat wel?
   Maar als ik zo de reviews hier lees, blijf ik voorlopig 4.2 draaien.

 165. 1 grote ellende, zo traag als een schildpad, wifi steeds opnieuw instellen, batterij binnen 5 uur leeg!!, na gisteren de kleine stabiliteits update erop gezet te hebben, reageert hij wel iets beter maar batterij nu alweer na een uur 60% klote zooi dit! spijt dat ik android heb, beter IOS!

 166. Ik heb vandaag een nieuwe update gehad. Ik hoop dat al de ellende nu voorbij is!

 167. Eind maart nwe S4 gekocht bij Staples. Na eerste initiële installatie kwam direct eerst 4.3 en daarna 4.4 binnen (Telfort). Vervolgens alle apps geïnstalleerd en zonder enig probleem toestel kunnen gebruiken, zowel op wifi als G3.

  Vanochtend stabiliteitsupdate binnen. Kan er nog niet veel zeggen over batterij maar het toestel werkt nog iets vloeiender en heeft ca 10% meer vrijgeheugen dan voorheen (steeds rond 60%) terwijl ik een behoorlijke power-user ben en doorlopend apps als whatsapp, kik, mail, www open heb staan.

 168. Ook ik heb problemen met de 4.4.2 update. Ik zit bij de KPN, maar ik weet niet wat dat ermee te maken heeft. TomTom werkt niet meer (v1.3) idd batterij snel leeg. Als hier niet snel een nieuwe update komt die alles weer goed laat werken, desnoods terug naar een eerdere update dan weet ik wel dat dit mijn laatste Samsung telefoon geweest is. Voor deze update had ik een goed werkende telefoon, nu heb ik net als jullie allemaal veel problemen. Als Samsung hier niks aan doet is dat een enorme schande! Zoveel klachten van zoveel mensen. Ik denk we op heel internet (facebook, twitter en forums enzo) maar allemaal heel veel hierover moeten klagen totdat er een oplossing hiervoor komt.

  Een gratis tip voor Samsung van mijn kant:
  Als er een nieuwe versie is van Android, neem dan niet klakkeloos deze update over, maar test eerst een heel erg goed of alles wel goed werkt ipv zoveel mensen in de kou te laten staan.

  • Een tip van mij voor jou. Als er een update beschikbaar is, installeer deze niet klakkeloos, maar wacht totdat de kinderziektes eruit zijn. 4.2 draait smooth hier.

 169. Cor H. zegt:

  Hier was de update snel klaar.
  Alleen de wereld klok werkt nog steeds niet. Er staat: “klok gestopt” en “ok” . Hoe krijg ik die wereld klok weer aan de praat?

 170. Zijn er nog meer mensen die na de update last hebben van het meldinggeluid wat om de paar minuten klinkt? Ik denk steeds dat ik een bericht heb, maar dan is er niets aan de hand.

  Hoe kan ik dit uitzetten? ?!!

  • Ronald zegt:

   Mirjam, ik heb hetzelfde probleem. Heel irritant.
   Heb geen oplossing maar hoop dat jij ondertussen een reactie hebt gehad?

 171. Vanmorgen de update gedaan… Ik heb (bijna) alle reacties doorgelezen maar ben ik nu de enige die opeens nog maar 4 iconen in z’n startscherm heeft staan onder de streep???

 172. Tamara zegt:

  Goedendag

  Ik heb een S4 met t-mobile. Maar nog geen update. Mijnes draait nog op versie 4.3. Klopt dit???

  Gr Tamara

  • ik heb precies hetzelfde. Ik ben ook bij t-mobile. volgens mij hebben we geluk want als ik dit zo lees wil ik die update geneens haha!

 173. Na de up date ongeveer een week geleden loopt mijn toestel warm, batterij binnen 4 uur leeg en het ergste is dat ik sinds de up date geen 3g verbinding meer heb wifi gaat redelijk. Hoop dat samsung snel een nieuwe up date geeft. Of dat iemand een oplossing weer vooral dat ik geen 3g meer heb vind ik erg vervelend

 174. Rowena zegt:

  Ik heb problemen met gmail verzenden en ontvangen. Sinds ik de update (per ongeluk) erop heb gezet, duurt het erg lang voordat emails verzonden worden of binnenkomen. Krijg bv wel het bericht te zien dat er twee nieuwe mails zijn, alleen hij wilt niet vernieuwen zodat ik de mails zelf niet zie. Eigenlijk had ik net zo goed mijn oude S2 kunnen behouden, zie nu niet echt veel verbeteringen met de S4.

 175. Bomba zegt:

  Ook ik heb problemen met mijn mail. Mastersynchronisatie knop weer aangezet maar als ik in mijn mail op synchronisatie-knopje druk, begint ie wel te laden maar haalt mijn nieuwe mail niet binnen. Iemand een oplossing?

 176. Riemke zegt:

  Wat een problemen. Ik heb een deel hetzelfde. Heel vaak wordt mijn wifi eraf gegooid, instabiele verbinding met Wifi. Mijn agenda werkt niet dat is heel vervelend. Zo moet ik via internet naar mijn agenda toe als ik niet thuis ben. Chrome blijft daarna aanstaan, Music blijft aanstaan terwijl ik die niet gebruikt heb. Ik ben verder geen apps kwijt.maar als ik een app wil afsluiten lukt dat alleen met de middelste knop. Niet meer netjes uitloggen. M.b.t. bellen ook hetzelfde als hiervoor vermelde problemen Trage opstart ervan, of geen verbinding. Laatst per abuis een vergaderingsgesprek met mijn dochter. dus dubbel. Heel bizar. Zij had ook niets ingedrukt. Mijn mail werkt goed. m.b.t. een snelle lege batterij bij mijn geval, dochter speelt nogal veel spelletjes erop. Wordt wel snel warm.
  Geen echte goede update van Samsung en google. Hopelijk zetten ze het erg snel recht. Ik wil vooral mijn agenda terug. S Planner en Google agenda werken geen van beiden.

 177. carla jurgen zegt:

  Sinds de laatste update kan ik geen email meer binnen halen met mijn email account @home.Hij zegt steeds dat synchronisatie is uitgeschakeld terwijl ik hem aan heb gezet.Ook is mijn batterij supersnel leeg.Red het geen hele dag meer.Moet hem rond 17 uur op de lader doen terwijl ik normaal tot 22 0f 23 uur ermee kon bellen.ik hoop dat er snel een oplossing voor komt

 178. Johnb898 zegt:

  Real nice design and great articles, nothing else we want fadkdddebaae

 179. Simone zegt:

  Sinds de update naar 4.4.2 vorige week ondervind ik steeds problemen met mijn s4.
  Als ik een app afsluit gaat het beeld op zwart en kan ik hem alleen maar terug halen door hem helemaal uit te zetten en daarna weer aan. Batterij problemen heb ik niet.
  Ik hoop op een snelle nieuwe update

 180. El-Ge zegt:

  Het is nu 13 mei en ik heb op mijn Samsung S4 nog steeds de laatste update (Android 4.4) niet gekregen. Hebben meer mensen daar last van?

 181. sangeeta zegt:

  Ben super blij met de update. Het toestel valt tenminste nu niet meer steeds uit! Merk wel dat mn telefoon iets langzamer is geworden. Maar dat heb ik liever dan een telefoon die continu uitvalt!

 182. ik heb ook een update gehad maaaaaaar
  nu doet mijn email synchronisatie het niet meer.
  weet iemand hier iets van.

 183. Ik heb ook de update gedaan op mijn note 3. Mijn batterij gaat niet heel snel leeg, maar wel sneller dan voor de update. Toen kon ik er echt een volle dag mee doen, soms 2 dagen als ik zuinig aan deed. Als ik een spelletje doe, zoals hayday en candycrush, wordt ie opeens heel warm, (echt super heet gewoon) en dan gaat de batterij wel heel snel. Kan dit komen door de update? Dan hoop ik snel op een nieuwe zodat het probleem mogelijk weggaat. Heeft iemand tips? Hoe kan je een downgrade uitvoeren? En raak je dan niet je gegevens kwijt?

 184. imane zegt:

  Na het downloaden zijn bijna al mijn apps verdwenen.. ik weet niet hoe ik ze terug moet halen? Zelfs playstore is verdwenen.. someone help me please!

 185. Yvonne zegt:

  Gisterochtend update binnen gehaald,
  naast dat verborgen apps verdwenen zijn, bestaat de mogelijkheid ook niet meer om apps uberhaupt te verbergen,daarnaast werkt mijn wifi niet meer en kan ik geen mail meer binnen halen… word er helemaal gestoord van… dit is geen positieve update!!

 186. annet zegt:

  het is een stront update mijn batterij vreet leeg man en doe er niks mee kan wel gek worden ding steeds aan de lader te doen.
  kwa werk moet ik mobiel bereikbaar zijn maar dit werkt ook niet
  7 uur sochtends haal ik hem van de lader 13:00 is die alweer leeg???
  alles al geprobeerd iemand mischien tips

 187. Loontje zegt:

  Na de update o.a. ook wat apps kwijt maar het toestel verschillende malen herstart heeft alles recht gezet. Gelukkig ervaar ik geen issues met Sygic (mappen zijn intern opgeslagen; app zelf verplaatst naar externe SD) of een batterydrain zoals enkelen hierboven aangeven. Batterijduur is juist verbeterd en geen issues meer met het toetsenbord (swype).

  Wel herken ik de issues inzake de externe SD-kaart: niet meer te benaderen via een aantal apps zoals Boatbrowser. Downloadlocatie in Boatbrowser maar aangepast doch kan niet de bedoeling zijn.

  Verder een tevreden gebruiker.

 188. Miyagi zegt:

  Ik heb mijn T-mobile branded S4 geupdated naar 4.2.2 en heb ook problemen met wifi en natterij ondervonden. Ik had er genoeg van en wilde zelfs een nieuw toestel gaan kopen. Na lange nachten zoekwerk, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en voor het eerst in mijn leven een smartphone geroot en stock firmware er op gezet. Heb nu stock firmware en ondervindt geen problemen. Batterij gekalibreerd en Samsung meuk eraf gegooid. Doe nu echt maar 10% meer met een volle batterij als voorheen. Wel is het toestel soepeler gaan draaien. Alles reageert snel en nieuwe toetsenbord typed fijner. En aan die witte notificatie iconen wen je er snel aan. Maar de na eerste update van tmobile branded versie had ik mijm toestel afgeschreven.

 189. Miyagi zegt:

  Excuses ik bedoel update 4.4.2

 190. kubra fidanci zegt:

  Samsung doe onmiddels iets aan je nieuw up date , mijn telefoon s4 gaat helemaal te keer. laadt niet meer op niks werkt meer.. ik zal jullie vooral adviseren om nieuw up date niet te downloaden.. woedend:@:@

 191. jeroen zegt:

  Hallo, ik heb een s4 mini en sinds de updaten naar kitkat wil mijn wifi geen wachtwoord meer onthouden. Zet ik wifi uit dan moet ik hem bij aan zetten alles weer opnieuw iinvoeren.

 192. Theo Kuipers zegt:

  ik hoop dat samsung met een oplossing komt ,echt een shit update ,telefoon van 2 weken oud en kost 400 euro belachelijk gewoon.

 193. Henk Nillesen zegt:

  Sinds een maand een Samsung note 3, totaal geen problemen na de update, alleen in de notificatiebar zijn die witte iconen, geen gezicht, maakt dit prima toestel naar een middelmatig toestel, en dit alleen om wat energie te besparen, ik laat het toestel liever vaker op dan die afzichtige notificatiebar…

 194. Mandy zegt:

  Ik heb mijn S4 vanaf okt vorig jaar, telefoon werd toen ook al erg heet, firmware 4.4 was er toen nog niet, ligt gewoon aan de telefoon dus… Heb snel een nieuwe batterij gekregen omdat de 1e krom trok. Ook ik heb nu problemen met internetverbinding, zelfs als ik thuis ben, geen wifi of internet via abbo. Ik kan geen paginas sluiten als ik op internet zit, krijg dan de melding “internet gestopt” kom dus alleen nog maar op laatst opengemaakte tabblad, inmiddels zijn het er nu 24!!! Zijn er meer mensen die hier last van hebben? Via taakbeheer, RAM, alles sluiten helpt 3 seconden en dan is alles weer terug. Jammer hoor van zo’n dure foon

 195. Coby Alonso Rivas zegt:

  Als ik het toetsenbord gaat gebruiken hapert het in het begin. Gebruik ik emoticons staan de meeste niet op de plaats die aan getikt wordt.
  Batterij is sinds de update veel sneller leeg.

 196. Robert-jan zegt:

  Goedendag

  Ik heb android 4.4.2 op mijn s4 mini.
  Nu Heb ik meerdere email account in de e-mail app.
  Per email account is er een bepaalde kleur om makelijk de inkomende mails uit elkaar te houden.
  Maar weet iemand hoe ik die kleur kan veranderen.

  Groetjes rj

 197. echt een bud update 4.4.2, alles loopt vast, batterij die nog maar 9uur meegaat, wifi die steeds uitvalt, als ik dit geweten had, had ik het NOOIT geupdate

 198. Echt verschrikkelijk. Batterij is na 3 uur al leeg, telefoon word kei warm. Hij is traag! Ik heb hem al geprobeerd naar fabrieksinstellingen terug te zetten, maar dat wilt hij zelfs niet meer doen.
  Wat te doen?

  • Dat heb ik dus ook….
   Is het min of meer al opgelost?

   Je kan volgends mij ook niet n andere update van eerder eroverheen gooien?

   Hoor t graag als er n oplossing is

 199. Vandaag kit kat op mn galaxy note 2014 editie tablet gezet. Nu ben ik twitter app kwijt en in playstore staat dat twitter app niet geschikt is voor mijn tablet terwijl voor update twitter gewoon werkte. Op andere kit kat tablet werkt twitter wel gewoon. Nu kan ik twitter dus niet meer op mn tablet vanaf playstore downloaden. Wie heeft oplossing?

 200. K had in het verleden al slechte ervaringen met updates (lees downgrades).
  Ben blij dat ik bovenstaand allemaal lees . Dus voor mij geen update. ben blij met mn huidige versie

 201. Ik heb vandaag een nieuwe software update gehad. Prima heb ik gedaan, en het groene android poppetje komt in het scherm. Dus staat er: systeemupdate installeren…. dan is die op de 100% .. wordt het zwart beeld? Na 10 seconden lijkt het alsof hij opstart, en even later doet hij de update opnieuw. Wat moet ik doen? Hij stopt niet met updaten!!

 202. GeirriteerdeSamsungGebruiker zegt:

  Ik heb precies hetzelfde probleem na die k*t update is alles naar de klote, hij is zo ongelofelijk snel leeg daar word je strontziek van, hij laad ook praktisch niet op als je hem überhaupt gebruikt tijdens laden valt hij eerder uit dan dat hij oplaad! HOE KAN DIT DAT IEDEREEN DIE DE UPDATE DOWNLOAD HIER LAST VAN HEEFT. Ik ben altijd tevreden geweest over samsung maar ben nu toch echt over de zeik heel mijn werkleven draait ook om die telefoon hoe kan ik dit verkopen? gaan ze mij betalen voor hetgeen wat ik tekort kom nu ? HOE LOS JE DEZE ROTZOOI OP!!!????

 203. wie weet wat ik moet doen,…. na het upgraden heb ik per ongeluk verbergen van meldingen aangetoetst, als ik nu een wathsap krijg zie ik geen melding, hoe kan ik dit veranderen ?????

 204. whitney zegt:

  Sinds de update ben ik elke keer als ik mijn internet aanzet zo’n 50 mb kwijt doordat ie blijkbaar aan het downloaden is. ik kan alleen totaal niet vinden welke download. iemand anders hier ook last van of heb ik dat als enige?

 205. henk hendriks zegt:

  Op mijn Samsung Galaxy Core ben ik een bepaald icoontje helemaal kwijt..
  hoe kan ik dat terugvinden ?

Laat wat van je horen

*