Nieuwe mogelijkheden in Android 4.4 KitKat op de Samsung Galaxy S4

Vorige week kon je hier al een voorproefje zien van  de allernieuwste versie van het Android besturingssysteem – versie 4.4 met de bijnaam KitKat – op de Samsung Galaxy S4. En nu wordt duidelijk welke nieuwe mogelijkheden er naar het toestel komen, als straks de update arriveert.

samsung-galaxy-s4-android-4-4-veranderingen-standaard-berichten-app

Op dit moment is namelijk het officiële updateproces naar Android 4.4 voor Samsung’s Galaxy Note 3 al van start gegaan, wat in combinatie met een uitgelekte PowerPoint presentatie van Samsung zelf, een goed beeld geeft van de te verwachten veranderingen – én nieuwe mogelijkheden, dus. Want al deze veranderingen zijn niet specifiek gebonden aan de hardware van de Galaxy Note 3, en zullen dus – zo schat ik in, maar garanties kan ik natuurlijk niet geven – net zo zeer naar de Galaxy S4 komen.

Dus, wat brengt de Android 4.4 KitKat update straks zoal?

 • Zoals je vorige week al kon zien: de interface ziet er wat strakker uit, en de icoontjes in de nofiticatiebalk zijn nu allemaal wit
 • Als je muziek luistert, toont het volledige vergrendelscherm – indien aanwezig – de albumcover van de nummers waar je naar luistert
 • Leuk voor de liefhebber: op het toetsenbord vind je straks een veel uitgebreider collectie emoji’s – en veel betekent hier echt véél
 • Je kunt zelf de standaard berichten app instellen, dwz. kiezen of je berichten per SMS verzendt, of via Google Hangouts
 • Het wordt veel eenvoudiger om zelf een zogeheten launcher te installeren, kiezen, gebruiken, of verwijderen – dit zit in het instellingenmenu ingebouwd
 • Het managen van lokatie diensten – zoals die van Google – wordt een stuk makkelijker, want beter in de instellingen geïntegreerd
 • Printen via een printer op het WiFi netwerk wordt standaard ondersteund
 • Nieuwe Google Drive en Google Photos applicaties

Mogelijk zijn er straks nog meer veranderingen en/of vernieuwingen te vinden, maar dit zijn in ieder geval – volgens Samsung zelf, zo blijkt uit de PowerPoint presentatie, de belangrijkste.

Daarnaast brengt Android 4.4 ook een aantal verbeteringen onder de motorkap met zich mee, maar die merk je straks met name door de snellere interface. De Galaxy S4 scoort ook een flink stuk hoger in allerlei benchmarktests, dus ook de algehele prestaties lijken te verbeteren na de update.

Wanneer we Android 4.4 op de Nederlandse Galaxy S4 kunnen verwachten is nog niet bekend. Op dit moment sleutelt Samsung nog aan de update, maar het feit dat de Galaxy Note 3 hem elders ter wereld al via officiële weg heeft ontvangen duidt erop dat het waarschijnlijk niet heel lang meer zal gaan duren.

samsung-galaxy-s4-android-4-4-veranderingen-mp3-speler-vergrendelschermsamsung-galaxy-s4-android-4-4-veranderingen-emojissamsung-galaxy-s4-android-4-4-veranderingen-standaard-berichten-appsamsung-galaxy-s4-android-4-4-veranderingen-launcher-kiezensamsung-galaxy-s4-android-4-4-veranderingen-lokatie-dienstensamsung-galaxy-s4-android-4-4-veranderingen-wifi-printensamsung-galaxy-s4-android-4-4-veranderingen-google-drive-photossamsung-galaxy-s4-android-4-4-kitkat-lockscreen

Reacties

 1. Icoontjes in de notificatiebalk in de screenshots van deze ppt zijn niet alleen maar wit.

  • Klopt, dat is op de Note 3 (waar de slides voor zijn), maar de tot nu toe uitgelekte Android 4.4 firmwares voor de S4 hebben wel witte iconen.

 2. Mijn S4 wordt nu bij het gamen (deer hunter 2014) nogal warm. Is daar nu al wat aan te doen of komt dat ook bij de update? (hopelijk)
  Bedankt 😉

  • Sabrina zegt:

   Dat had ik ook @Marcel. Moest de batterij er uit halen om de telefoon weer op gang te krijgen. Was blijkbaar door Deer Hunter oververhit geraakt. Voelde wat branden in mijn broekzak.

 3. Is het bekend of dat de versie 4.4.2 nog in januari uit wordt gebracht of pas in het begin van de maand februari? Ik ben echt benieuwd wat de veranderingen allemaal zijn.

  • Zit nog steeds te wachten op de melding van de orginele update 4.4.
   Weet iemand weer hij nou echt uit komt, het is nou inmiddels al februari.

   • ik wacht ook al een tijdje op de update 4.4 kit kat op men s4 en het is al februari ze zeide januari en nu is het februari en heb hem nog niet weet iemand nu waneer die uitkomt?danku

    • Yanner zegt:

     Ik was tot vandaag ook geduldig aan het wachten.
     Maar daarnet was mijn geduld op en ben ik zelf gaan kijken bij udates en begon hij ineens te downloaden.. ben benieuwd

 4. Ik heb de I9505XXUFNA5 ook geflasht.
  Het batteryvebruik is erg veel beter geworden in idle.
  Heb hem nog niet uitgebreid getest.
  Maar dit is veelbelovend.

 5. Zit er ook een normale fm radio in deze update? Al die internet radio’s zijn bagger. Op de S2 stond hij er gewoon op.

 6. Kom op Samsung. Chopchop!

  Jammer dat de S4 geen FM/AM ontvanger heeft. Deze hadden ze er op zijn minst wel in mogen zetten om later eventueel te kunnen activeren.
  Enige nadeel.

 7. Heb ook nog steeds geen update ontvangen. En lync idd knap waardeloos dat er geen fm radio aanwezig is op de s4. En zelfs geen mogelijkheden. Ik ben erg benieuwd naar de kitkat!

 8. Rob LIeskamp zegt:

  Na de upgrade was Whatsapp verdwenen:(
  Opnieuw geinstalleerd:)

 9. Rob LIeskamp zegt:

  meerdere apps zijn verdwenen na de upgrade:(

Laat wat van je horen

*