Android 4.3 arriveert voor Vodafone branded Samsung Galaxy S4

samsung-galaxy-s4-android-4-3-update-vodafoneZo. Het is één november, en de Android 4.3 update voor de Samsung Galaxy S4 is ook in Nederland begonnen – tenminste, voor gebruikers met een Vodafone branded toestel.

Sinds vanmorgen vroeg kunnen gebruikers die hun Galaxy S4 bij Vodafone zelf hebben gekocht de langverwachte update naar Android 4.3 installeren via  het toestel zelf, of Samsung’s Kies software op de PC. Aangezien het gaat om een installatie van enige honderden megabytes (853 MB), is het aan te raden deze via een WiFi verbinding te downloaden.

De firmware – met versienummer XXUEMJ7 – brengt een aantal nieuwe features en veranderingen naar de Galaxy S4, waaronder:

 • Ondersteuning van Bluetooth 4.0 LE
 • Ondersteuning van de Galaxy GEAR smartwatch
 • OpenGL 3.0 en TRIM-Support, wat voor een duidelijk sneller systeem zorgt
 • Samsung Knox is na de update volledig operationeel
 • Nieuwe camera firmware
 • Verbeterde schermweergave
 • Nieuwe Leesmodus
 • Nieuwe browser
 • Nieuw keyboard

Het is de tweede keer dat een ‘oude traditie’ – namelijk dat branded toestellen een update later krijgen dan unbranded varianten – wordt gebroken. Eerder was het al de T-Mobile Galaxy S4 die als eerste de mogelijkheid om apps naar de SD kaart te verplaatsen kreeg. En nu is het dus Vodafone die als eerste Android 4.3 kan uitrollen.

Gebruikers met een unbranded S4 – waaronder ikzelf – moeten dus nog even geduld hebben, maar het heeft er alle schijn van dat het nu echt niet lang meer zal duren.

Heb jij de update al geïnstalleerd? Wat zijn jouw ervaringen?

(via)

Reacties

 1. J Broecks zegt:

  Zal de S4 ook nog de update krijgen naar Android 4.4???
  En wat doet het met je garantie als je de Stock Google editie installeert???
  Ben je dan trouwens ook al die extra mogelijkheden van Samsung kwijt? (scrollen door hoofdbeweging)

  • Ja. In principe niks (denk ik). En ja. 🙂

  • Als je niet kunt wachten kun je natuurlijk ook via Odin al 4.3 installeren. In Duitsland is deze al ruim een week geleden uit gebracht. Samsung Nederland blinkt niet uit in klantvriendelijkheid wat al blijkt uit het feit dat Vodafone eerder is mijn zijn update. Je kunt deze downloaden via de website van “sammobile”. Ik moet zeggen dat meestal niet veel verschil merkt bij zo’n minor update maar bij 4.3 zijn de verbeteringen wel degelijk merkbaar.

 2. Hopen dat ie snel uitkomt voor een unbranded S4. Wat is je ervaring, zou het lang duren?

 3. waneer de update voor kpn

 4. Kon de update al een paar dagen geleden downloaden via Kies met T-mob.

 5. wat is er eigenlijk veranderd in de camera firmware

 6. Update binnen(Vodafone). Ziet er op het eerst gezicht prima uit. Firmware camera werd bijgewerkt toen ik foto wilde maken. Wat er precies verandert is weet ik niet precies bij de camera. Ik vraag me af waar ik die nieuwe leesmodus kan vinden en wat ik daar van kan verwachten.

 7. Heb de up date al binnen en moet zeggen toestel draaid vloeiend en heel soepel nu had voorheen al nooit problemen maar nu echt top.Camera veel scherper en snellere focus galerie laat veel sneller en batterij gaat veel langer mee en wordt minder snel warm.
  En Anna de leesmodus vindt je bij instellingen mijn aparaat en dan display..

 8. john995 zegt:

  Heb de update ook al binnen toestel draait nog soepeller als voorheen camera werkt beter helderder beeld en focus is sneller galarie laad veel sneller batterij gaat veel langer mee en wordt minder snel warm.
  En Anna de leesmodus vindt je bij instellingen mijn aparaat en dan bij display.

 9. kraanmachinist zegt:

  nou ik heb nog niks binnen, kies niet en ota ook niet.. en heb toch ook een vodafone s4
  zou het aan mij liggen?

  • john995 zegt:

   Hoe doe je het dan ?gewoon geregeld naar instellingen en dan meer toestel info software update en bijwerken .Ik deed het bv om 5 uur en niks 2 minuten later nog eens en bingo.Hoop dat je wat aan de info hebt.

 10. Ik heb ook een s4 met vodafone , maar waarom heb ik niks binnen? Nergens. Helpp; (

 11. Wat is een branded en een unbranded toestel dan?

  • john995 zegt:

   Als hij opstart met het logo van je provider heb je een brandad toestel oftewel een toestel wat is aangepast door de provider.Simpel samen gevat.En die toestellen krijgen de updates wat later.

 12. matthijs zegt:

  Na de update heb ik tijdens het bellen een muziekje op de achtergrond. Hebben meer mensen hier last van. Gr matthijs

 13. Update (Vodafone klant) sinds vanmorgen op mijn S4, nadat ik zelf bij Toestel-info checkte of er een update was. Heb nu volledige Knox, waar ik me eerst maar eens in moet gaan verdiepen. Verder valt me op dat het “oogje” bovenin scherm niet meer oplicht als ik mijn hoofd voor toestel hou, terwijl bij Slim Scherm wel alles staat aangevinkt. Scherm lijkt nog helderder. Duurde even voor camera werkte ivm update. Toetsenbord iets anders. Dat zijn de dingen die me opvielen.

  • PS inmiddels de Knox-stand verwijderd (na enig zoeken hoe), omdat het voor mij niets blijkt toe te voegen. Is mogelijkheid apps/bestanden achter “muurtje” te plaatsen, waardoor prive en zakelijk gescheiden blijft.

 14. Wat duurt het irritant lang zeg! UNBRANDED PLEASE!

 15. Dames en Heren,

  Ik download nu de update op mijn Unbranded phone!!!

 16. Unbranded nu ook te downloaden!~

 17. Nu alleen nog via OTA, KIES is nog niet geupdate!

 18. Ik ben hem nu ook aan het downloaden op Unbranded! 672.25MB

 19. Heb een unbranded toestel maar heb de update van 672,25mb net binnen gehaald via ota

 20. yeah!! eindelijk!
  downloading…. 33%

 21. Ik heb nu 4.3 erop mijn vraag is is mijn accu nu ook minder snel leeg een vraag voor de mense die 4.3 al langer heeft

 22. Ik heb dit ook, maar na update is mijn “active applicaties” verdwenen. Zelf heb ik 1 gedownload maar duurt te lang voordat hij weet welke open zijn :/

 23. Ik ben niet helemaal te vreden over de upgrade, met name de foto s op websites zijn erg slecht.
  De rest is opzich prima.

  Iemand een idee hoe dat kan met die fotos?

 24. Zinds de update maakt mijn S4 minder scherpe foto’s….
  Zodra ik een foto met flits wil maken zie ik het beeld echt enorm mooi, licht en scherp op het beeld, maar de foto opname is donkerder en duidelijk minder scherp 🙁

Laat wat van je horen

*