Android 4.3 komt vanaf oktober naar de Samsung Galaxy S4

Je hebt er misschien wel iets van meegekregen: Samsung’s tweede Unpacked evenement van dit jaar is net achter de rug. Tijdens de eerste Unpacked werd natuurlijk de Galaxy S4 geïntroduceerd, en deze keer was het voornamelijk de beurt aan de Galaxy Note 3. Maar wie goed oplette, kreeg ook goed nieuws te horen voor Galaxy S4 bezitters: Samsung heeft de update naar Android 4.3 vanaf oktober in de planning staan.

20130502_134148

Op dit moment draait de Galaxy S4 nog op Android 4.2.2, maar sinds enige tijd is op een zeer beperkt aantal smartphones – waaronder de Nexus lijn, en de niet in ons land verkrijgbare Google Play edition van de S4 – Android 4.3 beschikbaar. En hoewel de verschillen tussen Android 4.2.2 en 4.3 niet dramatisch zijn, is de gebruikerservaring op deze laatste dankzij allerlei prettige optimalisaties toch weer net een stukje fijner.

Daarnaast zal deze update ook ondersteuning voor de vers onthulde Galaxy Gear smartwatch met zich meebrengen. Je kunt deze dan gebruiken in combinatie met je Galaxy S4.

Overigens is het niet zeker dat de update naar Android 4.3 ook in ons land in oktober zal arriveren. Samsung kennende wordt in de loop van die maand begonnen met de uitrol ervan. Wanneer Nederlandse gebruikers vervolgens aan de beurt zijn hangt af van Samsung’s eigen uitrolschema (en eventueel je provider).

(via)

Reacties

  1. Update (T-mobile brand) eerst maar even uitgesteld. Vandaag uitgevoerd en geen problemen ondervonden. Whatsapp, ING, Facebook, Twitter, Tasker, Drive, Gmail alles functioneert gewoon

  2. Na mijn update uitvoer op mijn Samsung Galaxy S4 4G KPN is er iets niet helemaal goed met Gmail. Deze geeft niet langer door dat er een nieuw mailtje is. De knop voor synchronisatie blijft offline aangeven en je kunt het niet aanzetten. Erg vreemd.
    Bekend probleem ? En zo ja.. hoe kan ik dit oplossen ?

Laat wat van je horen

*